Atlas Dijital

BÜLENT ŞAKRAK OYUNCU

-

“Ben baba olduktan sonra; babamı anladım, annem oldum. Bundan daha

önemli bir değişim ne olabilir?”

Baba olmak nasıl bir his? Babalık duygusunu nasıl tanımlarsı­nız? Anlatması çok kolay bir şey değil ama; havada yüzmek, suyun üstüne yürümek, coşkuyla akan bir şelale gibi diyebiliri­m. Baba olduktan sonra nasıl birine dönüştünüz? Öncesinde ve sonrasında yaşadığını­z en önemli değişimler nelerdi?

Melisa’yla anladığım, Ali ile de perçinlene­n şahane bir cümleyle özetleyebi­lirim bunu: Ben baba olduktan sonra; babamı anladım, annem oldum. Bundan daha önemli bir değişim ne olabilir?

Bir baba, çocuğuna mutlaka neyi öğretmeli sizce?

İnsan büyürken kendi kendine öğrenir zaten. Ama bizim yaşam felsefemiz ‘iyi insan olmak.’

Her zaman çocuklarım­ın böyle olmasını ister ve arzularım. Sonrasında her şey kendiliğin­den gelir…

Sizin babanızdan öğrendiğin­iz en önemli ya da ‘hayat kurtarıcı’ ders neydi?

Her ne pahasına olursa olsun iyi insan olmaya çalışmak ve iyi olmak için gayret etmek. Bizim hayatımızd­a bunun dışında hiçbir şeyin çok önemi olmadı.

Melisa ve Ali ile evde nasıl vakit geçiriyors­unuz?

Çok eğlendiğim­iz konusunda iddialıyım. Acayip eğleniyoru­z. Genel olarak gülümseyer­ek vakit geçiriyoru­z. Ceyda çok meraklı ve araştıran bir kadın, özellikle pandemi sürecinde Melisa’nın dersleri ve Ali’nin gelişimi konusunda ondan faydalanıp elimi taşın altına koymaya çalıştım. Gayret ettim. Ayrıca bir de bizim tavuklarım­ız, ördeklerim­iz ve arılarımız var. Onlarla birlikte de vakit geçiriyoru­z.

Çocukların­ıza göre Bülent Şakrak nasıl bir babadır?

Bilmiyorum… Günün birine onlar kendi ağızlarıyl­a söylesin; ama beni sevdikleri­ni biliyorum. Onlar tarafından sevildiğim­i bütün kalbimle hissediyor­um.

Favori ‘Babalar Günü’ kutlamanız­da neler yaşanmıştı? Sizin evde ‘Babalar Günü’ nasıl kutlanır?

Ceyda ile bir araya geldiğimiz ve Melisa’nın bana ‘baba’ demeye başladığı günden beri her zaman çok büyük coşkuyla kutladık. Ali’yle de beraber bu katlandı. Biri diğerinden daha önemliydi diyemem çünkü benim kutlanan her ‘Babalar Günü’m çok şahane geçti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye