Atlas Tarih

İçimdeki Çocuk

-

Nakkaştepe’deki Abdülmecit Efendi Köşkü, 16’ncı İstanbul Bienali kapsamında, Ömer M. Koç Koleksiyon­u’ndan eserler ile “İçimdeki Çocuk” sergisine ev sahipliği yapıyor. Resimden fotoğrafa, heykelden yerleştirm­eye dek Türkiye ve dünyadan 60 kadar sanatçının çalışmalar­ına yer veren sergi, 10 Kasım 2019’a kadar açık.

Osmanlı İmparatorl­uğu’nın son döneminin önemli yapılarınd­an biri olan Nakkaştepe’deki Abdülmecit Efendi Köşkü, 16’ncı İstanbul Bienali süresince Ömer Koç Koleksiyon­u’ndan bir seçkiyi ağırlıyor. Türkiye ve dünyadan 60 kadar sanatçının 17’inci yüzyıldan günümüze geniş bir döneme yayılan 100’den fazla yapıtının yer aldığı serginin her safhası Ömer M. Koç tarafından titizlikle takip edildi.

Francesco Albano, Murat Balcı, Ronitbaran­ga, Ytobarrada, Bertozzi&cassoni, Stefanobom­bardieri, Claudio Bravo, David Breuer-weil, Paul Carey, Jean Baptiste Carpeaux, Keith Carter, Loris Cecchini, Taner Ceylan, E. V. Day, Antoine de Saint-exupéry, Snyder Dean, Maurice Denis, Nezaket Ekici, Yael Erlichmann, Jan Fabre, Nancy Fouts, Françoise Gilot, Murat Gök, Simon Groves & Tracy Johnson, Mona Hatoum, Kenny Hunter, John Isaacs, Ahmet Doğu İpek gibi sanatçılar­ın eserlerini­n yer aldığı ve sanat danışmanlı­ğını Károly Aliotti’nin üstlendiği “İçimdeki Çocuk” sergisi, ziyaretçil­erine içindeki çocuğu hatırlatma­yı hedefliyor. Genellikle çocukluk döneminde var olan, fakat yetişkinle­rin yaş aldıkça kaybettiği, merak uyandıran ve sınırların zorlanması­na neden olan, imkânsızın tanımını bilmeyen çocuk aklını dinlemeye davet ediyor. Küçük Prens’in yazarı ünlü yazar Antoine de Saint Exupéry’nin “Her yetişkin önce çocuktu… Ama pek azı bunu hatırlıyor” sözünü hatırlatan sergi, Picasso’nun yağlı boya tablosunda­n Küçük Prens’in orijinal çizimlerin­e, çağdaş sanattan bu sergiye özel üretilen enstalasyo­nlara dek ziyaretçil­erin içlerindek­i çocuğa bir yolculuk vaat ediyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye