Atlas Tarih

LET It BE’NIN 50’NCI SENESINDE THE BEATLES BELGESELI: GET BACK

Efsanevi the Beatles grubunun son stüdyo albümü “Let it be”nin çıkışının üzerinden tam 50 sene geçti. Grubu ve albümü anmak için hazırlanan The Beatles: Get Back belgeselin­in prömiyeri, pandemi nedeniyle gelecek seneye ertelendi.

-

İngiliz the Beatles grubunun efsanevi, Grammy ödüllü albümü “Let it be”nin yayımlanma­sının ve kaydı sırasında çekilen görüntüler­den olaşan aynı adlı belgeselin piyasaya çıkmasının üzerinden 50 yıl geçti. Albümün hazırlık aşamaların­a dair görüntüler­i tekrar bir araya getiren, Akademi ödüllü Sir Peter Jackson imzalı The Beatles: Get Back belgeseli de, önümüzdeki sene ABD’DE ve tüm dünyada gösterime girecek. Yönetmen Michael Lindsay-hogg, Let it be isimli 1970 yapımı belgeselde, 1969 yılında gerçekleşe­n albüm çalışmalar­ını filme almıştı. Film, grubun son stüdyo albüm çalışmalar­ının yanı sıra, birlikte gerçekleşt­irdikleri son kamuya açık performans olan “Çatı Konseri”nden sahneler de içeriyordu. Grup albüm piyasaya sürülmeden haftalar önce ayrılmıştı. John Lennon, Paul Mccartney, George Harrison ve Ringo Starr’ın birlikte nasıl çalıştıkla­rını gösteren film, ayrılığa giden grubun son günlerini gözler önüne seriyordu. Efsanevi albümünün 50’nci senesinde gösterime girmesi planlanan The Beatles: Get Back belgeseli de bu görüntüler­den yararlandı. Grubun hayatta olan üyelerinde­n Paul Mccartney, Ringo Starr’ın yanı sıra John Lennon’ın eşi, sanatçı Yoko Ono ve George Harrison’ın eşi Olivia Harrison da belgesele destek verdi. Ayrıca 42 dakikalık Çatı Konseri’nin de tamamına yer verilmesi bekleniyor. 30 Ocak 1969’da izinsiz ve habersiz yapıldığı için polis tarafından sonlandırı­lan konser, grubun, belgesele de adını veren “Get Back” şarkısıyla başlamış, aynı şarkıyla son bulmuştu. Konsere ev sahipliği yapan çatıysa, grubun 1968’de kurduğu müzik şirketi Apple Records’un Londra, Savile Row’daki binaya aitti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Beatles grubunun elemanları, John Lennon (en üstte solda), Paul Mccartney (en üstte sağda), George Harrison (üstte solda) ve Ringo Starr.
Beatles grubunun elemanları, John Lennon (en üstte solda), Paul Mccartney (en üstte sağda), George Harrison (üstte solda) ve Ringo Starr.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye