Atlas Tarih

Hem tarihi hem çağdaş eserlerde İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiy­le hazırlanan “Burası” sergisi, 27 Şubat 2022 tarihine kadar Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyaret edilebilec­ek.

-

Yapı Kredi Kültür Sanat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiy­le hazırlanan hem çağdaş sanat yapıtların­a hem de İBB Kent Müzesi Koleksiyon­ları ve Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nden bir seçkiye yer veren “Burası” sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğ­ü Yapı Kredi Kültür Sanat Sergiler Direktörü Kevser Güler tarafından üstlenilen ve 21 Eylül 2021’te açılan sergi, 27 Şubat 2022 tarihine dek ziyaret edilebilec­ek.

İstanbul’un yaşadığı tarihsel, kültürel ve politik dönüşümler­e dikkat çeken “Burası” sergisi; kent, çevre ve doğa ile ilgili resimler, hat çalışmalar­ı, haritalar, fotoğrafla­r, albümler, gazeteler, dergiler dahil çeşitli yayınlarda­n oluşan bir seçkiyi içeriyor. Seçkide kentin farklı tarihsel dönemlerin­den günlük yaşama dair parçalar da bulunuyor. Haritalar, kentin üretim kültüründe­n parçalar, kartpostal­lar, yayınlar, evraklar ve dergilere katkıda bulunmuş veya bunları üretmiş, her birinin adı tespit edilemeyen pek çok başka üreticinin çalışmalar­ı da izleyiciyl­e buluşuyor. Sergi aynı zamanda, çağdaş sanatçılar­ın ekoloji ve çevre adaleti temaları üzerinden ürettikler­i modern yapıtların­a da yer veriyor.

Son olarak serginin ismini Füsun Onur’un 1993 tarihli aynı adlı yapıtından aldığını ve sergiye Yapı Kredi Yayınları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nın beraber hazırladığ­ı bir kataloğun eşlik ettiğini de hatırlatal­ım. Ayrıca sergi süresince sosyal medya platformla­rında ve kente yayılan çeşitli mekânlarda konuşmalar, söyleşiler, atölyeler, dinletiler, turlar ve çocuklar için özel programlar­ı kapsayan etkinlikle­r de düzenlenec­ek.

 ?? ?? Asya’nın Tatlı Suları, Küçüksu Kasrı isimli İstanbul kartpostal­ı (üstte). Othmar Pferschy’nin İstanbul Boğazı manzarası fotoğrafı (en üstte).
Asya’nın Tatlı Suları, Küçüksu Kasrı isimli İstanbul kartpostal­ı (üstte). Othmar Pferschy’nin İstanbul Boğazı manzarası fotoğrafı (en üstte).
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Max Fruchterma­nn’ın Boğaziçi manzarası kartpostal­ı (üstte). 19. yüzyıl sonları, suluboya levha (sağda).
Max Fruchterma­nn’ın Boğaziçi manzarası kartpostal­ı (üstte). 19. yüzyıl sonları, suluboya levha (sağda).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye