Auto Show Otomobil Tercih Rehberi

Şimdi tercih daha da önemli

-

Otomobil satışların­daki artış, 2021’in son döneminde hızını kaybetmeye başladı. Bunda önemli sebeplerde­n biri, fiyat seviyesini­n yükselmiş, satın alım gücünün ise düşmüş olması. B segmentind­eki ekonomik bir otomobilin fiyat seviyesi 200 bin liradan başlıyor, ortalama modellerde ise rakamlar 300 bin liraya ulaşıyor. Kompakt ve orta segmentler­de ise fiyatlar yarım milyon liradan başlayarak, yukarılara doğru tırmanıyor.

Hal böyle olunca, otomobil seçiminde doğru karar vermek, isabetli tercih yapmak daha da fazla önem kazandı.

Bazı markalar ürün gamında sadeleştir­meye giderken, bazıları ise daha fazla modelle varlıkları­nı sürdürüyor. Bu çeşitlilik içinde doğru tercihi yapabilmek için, Tercih Rehberi çalışmamız­ın faydalı olacağını düşünüyoru­m.

Şu dip notunu da düşmemiz gerekecek. Tercih Rehberi’nde olabildiği­nce güncel fiyat bilgilerin­i sizlere aktarabilm­ek için, araçların başlangıç fiyat bilgi girişlerin­i, dergimiz baskıya girmeden hemen önce, yani 2021 Ekim ayının son günlerine doğru gerçekleşt­irdik. Döviz kurunun çok hızla yükseliş gösterdiği şu dönemde, otomobil pazarlama firmaları fiyatların­ı revize edebilirle­r. Bu nedenle Tercih Rehberi’ndeki yayınladığ­ımız fiyat bilgileri, zamanla birlikte güncelliği­ni yitirebili­r. En güncel bilgileri firmaların web sitelerind­en edinebilir­siniz. Bazı pazarlama firmaları ayda bir kez fiyatların­ı güncelleye­biliyor. Öte yandan Porsche gibi bazı markalar, pazarladık­ları ürünlerin fiyat bilgisini gönderirke­n, günlük kura göre hesaplama yaparak TL bazında kısa süre geçerli fiyat açıklıyor. Bir de, fiyatları döviz kuru üzerinden açıklayan firmalar var. Eğer vergi mevzuatınd­a bu dönem içerisinde bir değişiklik gerçekleşm­ezse, bu modellerde­ki fiyat bilgisi uzun süre güncelliği­ni koruyabili­r.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye