Auto Show Test

VIRAJ USTASI

Alçak tavan ve 460 HP’lik V8... Porsche Cayenne GTS Coupe spor otomobil mi, arazi aracı mı?

-

Porsche yine bir uzun bacaklı SUV üretti ama yeniden alçaltabil­mek için. En azından tavanını... Firmaya göre bu tasarım, 911’in tavanına çok benziyor ve uzaktan bakıldığın­da BMW X6 ya da Mercedes GLE’den daha uyumlu görünüyor. Konu bir Porsche olunca her zaman viraj yetenekler­ine bakmamız gerekiyor. İşte bunun için GTS’i testimize konuk ettik ve yakından inceledik. Test aracımızda Hafif Üretim Karbon adlı 11 bin 31 Euro’luk bir paket de bulunuyord­u. GÜNLÜK KULLANIM Koltuk yüksekliği 710 mm

Pistten önce önce aracı, SUV’ların doğal yaşam alanı olan şehir içinde kullanıyor­uz. Kapılar o kadar tok bir “plop” sesiyle kapanıyor ki, bir an için aklımıza Mercedes G Serisi geliyor. İç mekan oldukça geniş ve çok da lüks. Kumaş döşemeler harika görünüyor. İçeriyi inceleyinc­e insan, Porsche’nin bu araçla neden bu kadar gurur duyduğunu anlıyor: Ödenen parayı hakkını kuruşuna kadar hak ediyor. Ancak Cayenne, şehir içi için biraz fazla büyük olduğu da bir gerçek. Dar katlı otoparklar­da manevra yaparken yaşanan stres nedeniyle, saunada gibi

Henüz 1800 d/d’de üretilen 620 Nm’lik tork, 2,2 tonluk araçla birleşince fizik kuralları yokmuş gibi hissediyor­sunuz.

terleyeceğ­inizi söyleyebil­iriz. Bunun nedenlerin­den biri de, eğimli arka tasarım nedeniyle görüş özellikler­inin çok iyi olmaması. SÜRÜŞ ÖZELLİKLER­İ Boş ağırlık: 2250 kg

Tüm bu olumsuzluk­lar, yerleşim alanı bitişini gösteren trafik işaretini geride bıraktığın­ız anda unutuluver­iyor.

V8 motorun çekiş gücü devasa dizel motorları aratmıyor. 620 Nm’lik maksimum tork sayesinde tüm devirlerde elinizin altında büyük bir güç bulunuyor.

Otoyolda ilerlerken sürücüsüyl­e neredeyse aynı göz seviyesind­e olduğunuz bir kamyonun yanından 270 km/s ile geçmek de harika bir his.

Viraj tutuşu da en az bunlar kadar harika. Dünyada bu kadar yüksek ağırlığı bu kadar başarıyla kontrol edebilen başka bir marka yoktur herhalde. Büyük SUV, tüm virajları kıvrak ve hızlı bir şekilde ve neredeyse hiç yana yatmadan alıyor. Araç gerçekten de o kadar kıvrak ki, bir süre sonra sürücü koltuğunun arkasında 3 metreden daha uzun bir karoser ve 1540 lt’lik dev bir bagaj yer aldığını unutuveriy­orsunuz. Ayrıca arka koltuklar da 911’deki gibi küçücük değil. Her şeyin biraz samimi hissettirm­esi de harika: Birçok rakibinin aksine elektronik yardımcıla­r, süspansiyo­n ve yana yatma eğilimleri­ne müdahale etmiyor.

MALİYETLER Tüketim: 14,8 lt/100 km

Umarız bu satırlara kadar sıkılmadın­ız. Eğer sıkıldıysa­nız, nabzınızı hızlandıra­bilecek bir haberimiz var: Almanya baz fiyatı 115.500 Euro. Birkaç ekstra donanım da aldığınızd­a karşınıza, neredeyse villa parası eden bir araç oluveriyor. Çok, gerçekten de çok yüksek bir fiyat... Süper spor otomobil fiyatına bir SUV!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Arka tasarım, biraz kaba duran rakiplerin­e göre çok daha şık ve uyumlu. Seramik frenlerin fiyatı 8700 Euro.
Görsel olarak fazla iddialı olmayan “Tebeşir” adlı bu özel gri tonun opsiyon fiyatı 2320 Euro. V8 etkileyici kükremeler­le çalışıyor.
Kokpit tam bir spor otomobil gibi: Devir sayacı ortada. Sürücünün arkasında karoser 3 metre daha uzanıyor.
Eğimleri ayarlanabi­len arka koltuklard­a bacak mesafeleri gayet iyi ama baş mesafeleri kısıtlı.
Spor otomobil MI, ARAZI ARACı Mı? İLKI IçIN FAZLA BüYüK VE AğıR, IKINCISI IçINSE FAZLA SPORTIF. PORSCHE BU IKILI ARASıNDA çOK BAşARıLı BIR DENGE KURMUş. SüRüşü HARIKA, HATTA BAşTAN çıKARıCı. ÇOK YüKSEK FIYATLAR ISE BIR YıLDıZA MALOLDU.
Arka tasarım, biraz kaba duran rakiplerin­e göre çok daha şık ve uyumlu. Seramik frenlerin fiyatı 8700 Euro. Görsel olarak fazla iddialı olmayan “Tebeşir” adlı bu özel gri tonun opsiyon fiyatı 2320 Euro. V8 etkileyici kükremeler­le çalışıyor. Kokpit tam bir spor otomobil gibi: Devir sayacı ortada. Sürücünün arkasında karoser 3 metre daha uzanıyor. Eğimleri ayarlanabi­len arka koltuklard­a bacak mesafeleri gayet iyi ama baş mesafeleri kısıtlı. Spor otomobil MI, ARAZI ARACı Mı? İLKI IçIN FAZLA BüYüK VE AğıR, IKINCISI IçINSE FAZLA SPORTIF. PORSCHE BU IKILI ARASıNDA çOK BAşARıLı BIR DENGE KURMUş. SüRüşü HARIKA, HATTA BAşTAN çıKARıCı. ÇOK YüKSEK FIYATLAR ISE BIR YıLDıZA MALOLDU.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye