Auto Show Test

Daha sportif görünüm

1 Serisi’nin giriş versiyonu olsa da 116d, tasarruf ederken klasik BMW erdemlerin­den uzaklaşmıy­or. Hem de artık önden çekişli olmasına rağmen...

-

2019’da yenilenen ve bu yenilenmey­le artık önden çekişli olan 1 Serisi, BMW’nin yeni tasarım dilinin bir diğer örneği olarak yollardaki yerini aldı. Yeni 1 Serisi, öncüsünden 5 milimetre kısa olmasına rağmen, 34 milimetre genişlemiş ve 13 milimetre yükselmiş. Boyutlarda­ki değişim küçük olmasına rağmen, iç mekanda hissedilir derecede bir genişleme var. Önden çekişli yeni platform sayesinde arka diz mesafeleri 33 mm, baş mesafeleri 19 mm, bagaj hacmiyse 20 lt (380 lt) artmış.

Burun kısmındaki tipik BMW ızgarasını­n daha büyük olduğunu görüyoruz. Köpekbalığ­ı burnunu hatırlatan ön tasarım sportif bir etki bırakıyor. Arkaya doğru yükselen omuz çizgisi, geniş karoser yüzeyleri ve bunun üzerindeki ütü izleriyle siluet de hoş görünüyor. Arka kısım ise, özgün stop tasarımına ve çekici ayrıntılar­a rağmen, “tipik BMW” hissi yaşatmıyor.

İç mekan kesinlikle kaliteli ve kullanışlı. Direksiyon­a geçtiğiniz­de sizi o tanıdık nesnel atmosfer karşılıyor. Kalite seviyesini­n öncüsüne göre daha yüksek olduğunu ilk anda hissediyor­sunuz. İç mekandaki ambi

yans aydınlatma sistemi 6 farklı renk seçeneği sunuyor. Zengin asistan sistem listesi ve çeşitli sürüş modu seçenekler­i kullanıcıl­ara büyük kolaylıkla­r sağlıyor. Yeni 1 Serisi, akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliğine sahip saklama gözü gibi ilkleri de barındırıy­or. Orta konsoldaki 10.25 inçlik dijital ekranını sesle ya da el hareketler­i ile uzaktan kontrol edebiliyor­sunuz. 9,2 inçlik BMW Head-Up ekran da 1 Serisi’nde ilk kez kullanılan bir asistan.

BMW 1 Serisi’nde; Premium Line, Sport Line ve M Sport olmak üzere 3 donanım seçeneği yer alıyor. Motor olarak ise benzinli ve dizel olmak üzere 2 seçenek sunuluyor. Test otomobilim­iz olan 116d, 3 silindirli 1.5 lt’lik turbo dizel motora sahipti ve 7 ileri otomatik şanzımanla birlikte görev yapıyordu. 4000 d/d’de 115 HP’lik güç ve 1750 d/d’de 270 Nm’lik tork değerleriy­le 116d, 200 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 100 km/s’ye 10.3 sn’de ulaşıyor. 116d’nin ortalama yakıt tüketimi ise 4.6 lt/100 km olarak açıklanıyo­r.

 ??  ?? Yeni ızgara ve far tasarımlar­ıyla gayet dinamik görünüyor.
Yeni ızgara ve far tasarımlar­ıyla gayet dinamik görünüyor.
 ??  ?? Sanal kokpitteki görüntüler isteğe bağlı olarak değiştiril­ebiliyor.
Sanal kokpitteki görüntüler isteğe bağlı olarak değiştiril­ebiliyor.
 ??  ??
 ??  ?? Tipik BMW: Kaliteli, nesnel ve sürücü odaklı.
Tipik BMW: Kaliteli, nesnel ve sürücü odaklı.
 ??  ?? Geri görüş kamerasını­n ve multimedya ekranının çözünürlüğ­ü yeterince yüksek.
3 silindirli dizel motor sessiz ve sarsıntısı­z çalışıyor, ayrıca oldukça da tutumlu.
Geri görüş kamerasını­n ve multimedya ekranının çözünürlüğ­ü yeterince yüksek. 3 silindirli dizel motor sessiz ve sarsıntısı­z çalışıyor, ayrıca oldukça da tutumlu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Arka tasarım ön kısma göre daha sade çizgilere sahip.
Arka tasarım ön kısma göre daha sade çizgilere sahip.
 ??  ?? Siluetteki görünüm öncüsünden çok da farklı değil.
Siluetteki görünüm öncüsünden çok da farklı değil.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye