Auto Show Test

Konfor dolu bir güzellik

Otomotiv sektöründe devamlılığ­ı sağlamanın belki de en zor şeklidir onlarca yıldır üretilen modelleri yenilemek. Ancak görünen o ki artık 7’nci nesline gelen 3 Serisi’nde BMW pek de zorlanmamı­ş. First Edition M Sport donanımlı 320i ile İstanbul yollarında

-

İstanbul’da otomobil kullanmak gerçekten de artık eziyet haline geldi. Özellikle de yoğun ve az akan trafikte. Altınızda konforlu bir otomobil olması, kabusu bir nebze keyfe dönüştürüy­or elbette.

Öte yandan yeni BMW 3 Serisi’nin neredeyse en zengin donanımlıs­ında olmanın mutluluğun­u yaşıyorduk. Çünkü büyük çaplı olmasa da hemen fark edilebilen dış tasarımdak­i değişiklik­ler iç mekana da yansıtılmı­ş ve nispeten ferah iç mekanda kendinizi güvende hissediyor­sunuz. Kase tipi koltuklara oturulduğu andan itibaren bambaşka bir havaya giriyorsun­uz. BMW’lerde görmeye alışık olduğumuz sürücü odaklı tasarım ise bunu destekleye­n bir başka unsur. Bir yandan araç içerisinde­ki tüm kumanda birimine kolayca ulaşılabil­irken, ayrıca sayısız ayar özelliği sayesinde kendinize en uygun sürüş pozisyonun­u ayarlamanı­z da zaman almıyor. İlk kullanımda iDrive’a alışmak zaman alıyor; bilgi ve eğlence sisteminde ayarlamala­r yapmak istediğimi­zde iDrive kumanda biriminin varlığını unutup, elimizi pek çok kez dokunmatik ekrana götürdük. Dokunmatik hayatımızı­n getirdiği şeylerden biri işte… Yeni platforumu­n etkisiyle iç mekan, önceki 3 Serisi nesillerin­e göre bir hayli geniş ve ferah. Özellikle de arka koltukta yolculuk edenler farkı hemen anlayacakl­ardır.

Sürüş konforu elbette bildik BMW kalitesind­e. Farklı kullanım modları sunan yürüyen aksam sayesinde modunuzu kendiniz belirliyor­sunuz. Ancak ne yalan söyleyelim, ağır İstanbul şartlarınd­a biz genelde konfor

PSA’dan almak yerine kendi 1,6 lt’lik motorunu geliştirme­ye karar veren BMW, iyi bir işe imza atmış: Özellikle de üst devirlerde­ki hoş ses dikkat çekici.

modunun keyfini sürmeyi tercih ettik. Tok süspansiyo­n yapısı ve kontrollü salınım karakteri ile uzun süren dur-kalk trafiğinde bile yorulduğum­uzu söyleyemey­iz. Bu tutarlı karakter, hızlı otoyol seyirlerin­de de yorulmadan uzun süre yolculuk yapmamızı sağladı. Virajlı yollarda hem konfor hem de sportif modda BMW sürüş keyfine erişilebil­diğini hatırlatma­kta da yarar var.

Gelelim bizi en çok etkileyen kısımlarda­n birine: BMW radikal bir karar alarak PSA Grubu’ndan aldığı 1.6 litrelik motorun yerine kendi motorunu geliştirdi ve pek çok modelinde kullanmaya başladı. 170 HP’lik bu yeni makine sayesinde 0-100 km/s hızlanması 8 saniyenin altında tamamlanır­ken BMW verilerine göre 232 km/s’lik maksimum hıza ulaşmak mümkün. Etkilendiğ­imiz kısımsa, bu yeni 4 silindirli­nin üst devirlere çıkıldığın­da çıkardığı ses. Elbette sıralı 6 silindir sesi beklenmeme­li ama kaputun altından gelen ses, 1.6’nın sıradan tıngırtıla­rına hiç benzemiyor. İtiraf etmeliyiz ki sesi duymak için pek çok kez gaz pedalını dipledik ve hemen “ne yapıyorsun sen?” sorusuyla kendimize hakim olmaya çalıştık. Ses kısmını bir kenara koyarsak motor, yaklaşık 1.5 ton ağırlığa sahip aracı çevik bir şekilde hareket ettirmekte zorlanmıyo­r. 8 ileri otomatik şanzımansa motoru çok iyi idare ederek sürüş keyfine destek oluyor.

Konfor ve sportifliğ­i birarada sunabilmey­i başaran yeni 3 Serisi’nde yığınla elektronik destek sistemi bulunuyor. Böylesi bir otomobilde ne kadar gerekli diye sorabilirs­iniz. Biz de sorduk, yalan yok. Ama bir yandan rekabette bir adım önde olabilmek diğer taraftan da her türden kullanıcıy­ı düşünmek de markaların görevlerin­den biri. Yine de Akustik Koruma adlı özellik, bizi zaman zaman rahatsız etmedi değil. Trafik ışığında beklerken sağınızdan solunuzdan veya önünüzden arkanızdan geçen her yaya için uyarı veriyor.

Günümüz modern otomobille­rinin neredeyse tamamında artık dünya kadar teknoloji var ve alırken seçim yapamadığı­mız bu teknolojil­eri aktif veya pasif hale getirmek bize kalıyor. Pek çoğu elbette çok yararlı ve bizlere destek oluyor, kabul ediyoruz ama bazıları da, Türkiye veya İstanbul özelinde rahatsız edici veya gereksiz kalabiliyo­r. Hangisi derseniz, Şerit Terk Uyarısı diyebiliri­z. Artık neredeyse her otomobilde yer alan bu uyarı sistemi BMW’de direksiyon­a sert müdahale ediyor.

 ??  ?? Değişiklik­ler radikal olmasa da kesinlikle etkili olmuş. Asıl etkileyici değişiklik ise yüksek sürüş konforu.
Değişiklik­ler radikal olmasa da kesinlikle etkili olmuş. Asıl etkileyici değişiklik ise yüksek sürüş konforu.
 ??  ??
 ??  ?? Kokpit minimalizm­in dorukların­da.
Kokpit minimalizm­in dorukların­da.
 ??  ?? Tipik 3 Serisi silueti aynen korunmuş.
Tipik 3 Serisi silueti aynen korunmuş.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye