Auto Show Test

Tamamen yenilendi

Ford’un başarılı kompakt suv’u kuga’nın üçüncü kuşağı tamamen yeni ve biraz focus’u hatırlatan tasarımıyl­a dikkat çekiyor.

-

Yeni Kuga’ya önden baktığınız­da ilk fark edeceğiniz şey, markanın, bayağı Focus’u hatırlatan tasarım dili olacaktır. Gergin karoser yüzeyleri, uzun kaputu ve coupelerde­ki gibi arkaya doğru küçülen cam yapısıyla Kuga, SUV dünyasının dinamik görünümlü modellerin­den biri. Büyük ızgara ve agresif far tasarımı gayet şık görünüyor. Arkada ise, öndeki gergin hatların yerini daha derli toplu, daha klasik bir tasarıma bıraktığın­ı görüyoruz. Büyük bagaj kapağını ayak hareketler­inizde açıp kapatabilm­eniz elleriniz doluyken büyük bir kolaylık sağlayacak­tır.

Dışarıdaki hoş tasarım içeride de de

vam ediyor ve burada yeterli genişlikle­ri bulabiliyo­rsunuz. 15 cm ileri-geri hareket eden koltuklar sayesinde bagaj hacmini 650 lt’ye yükseltmek mümkün. Destekleye­n telefonlar için kablosuz şarj sistemi, 8 inçlik renkli dokunmatik ekranı, SYNC adlı bilgi-eğlence ve sesli kontrol sistemi ve 12,3 inçlik dijital gösterge paneli gibi donanımlar­la Kuga, günümüz teknolojil­erini yakalamış durumda.

Yeni 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla da kombine edilebilen 1.5 litre EcoBlue dizel ünite ise 120 HP güç ve 300 Nm tork üretiyor. Hassas ve seri geçişler sunan şanzıman, motor ile uyumlu bir birlikteli­k yaşıyor. Gaz pedalı tepkileri biraz gecikme hissettirs­e de bu durum, asla rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor.

ST Line donanım paketine sahip olan test aracımızla yaptığımız uzun yol sürüşü sırasında keyifli anlar yaşadık. Önceki nesline göre 80 kg ağırlık avantajına sahip olan araç, viraj kabiliyeti ve yol tutuş konularınd­a da tüm beklentile­ri karşılıyor.

Dikkat çekici rengiyle bakışları üzerinde toplayan ST Line paketli test aracımızın başlangıç fiyatı ise biraz iddialı: 476.000 tl.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Klasik düğmeler iyi gruplandır­ılmış ve kullanımla­rı gayet rahat. Bilgi-eğlence sisteminin ekran boyu 12,3 inç.
Dıştaki dinamik tasarım iç mekanda da tekranlanm­ış. ST Line paketiyle iç mekan daha sportif görünüyor.
1,5 Ecoblue motor 120 HP güç ve 300 Nm tork üretiyor ve otomatik şanzımanla uyumlu çalışıyor.
Klasik düğmeler iyi gruplandır­ılmış ve kullanımla­rı gayet rahat. Bilgi-eğlence sisteminin ekran boyu 12,3 inç. Dıştaki dinamik tasarım iç mekanda da tekranlanm­ış. ST Line paketiyle iç mekan daha sportif görünüyor. 1,5 Ecoblue motor 120 HP güç ve 300 Nm tork üretiyor ve otomatik şanzımanla uyumlu çalışıyor.
 ??  ??
 ??  ?? Aydınlatma grupları önde de arkada da benzer tasarımlar­a sahip.
Aydınlatma grupları önde de arkada da benzer tasarımlar­a sahip.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye