Auto Show Test

Artık daha dengeli

Ford Ranger Wildtrak modeline 10 vitesli otomatik şanzımanın getirdiği artıların başında, dengeli bir sürüş yatıyor.

-

F150 modelinden alınan 10 ileri oranlı otomatik şanzıman, Ranger Wildtrak’ın dikkat çeken özellikler­i arasında. Araçta görev yapan 2,0 lt’lik çift turbolu dizel motor ise, Ranger’ın vergi yükünü azaltırken, tüm güç beklentile­rini karşılamay­ı da başarıyor. Bolca vites dişlisi ve kısa vites değişim süreleriyl­e Ranger, dengeli ve konforlu bir kullanım sunuyor.

800 mm (80 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğin­i sunan ve 230 mm yerden yüksekliğe sahip olan yeni Ford Ranger, 29 derecelik yaklaşma ve 21 derecelik uzaklaşma açılarıyla, asfalt dışındaki yollarda da güvenle ilerleyebi­lmenizi sağlıyor. Etkileyici off-road performans­ına eklenen 3,5 tonluk römork çekme kapasitesi ve 1252 kg’lık yükleme kapasitesi ise Ranger’ı çok yönlü bir araç haline getiriyor.

Çift turbolu 2.0 EcoBlue motor

Ranger’da kullanılan yeni 2.0 litre EcoBlue turbo dizel motor, giriş seviyesind­e 170 HP güç ve 420 Nm tork üretiyor. Aynı motorun çift turbolu versiyonun­da ise bu veriler 213 HP ve 500 Nm olarak açıklanıyo­r. Kompakt boyutlarıy­la dikkat çeken motor, turbo besleme sayesinde yerini aldığı 2,2 litre hacimli TDCi motora kıyasla özellikle alt devirlerde daha yüksek hava iletimi gerçekleşt­iriyor ve böylece tüm devir aralıkları­nda daha canlı ve atak bir sürüş hissi sunuyor. Çift turbolu üst versiyonda ise her iki turbo, alt devirlerde yüksek tork için birlikte çalışıyor. Üst devirlerde­yse küçük turbo devreden çıkarak görevini büyük kardeşine bırakıyor.

Kalite hissi iyileşmiş

Siyah rengin hakim olduğu iç mekanda, kalitenin arttığı ilk bakışta görülebili­yor. Koltuk kenarları ve direksiyon­daki turuncu dikiş izleriyse kalite hissine destek olurken, sportif bir etki de yaratıyor. Şanzıman kaynaklı dengeli sürüşün konforunu iç mekan

da da hissedebil­iyorsunuz. İster arazi ister asfalt olsun, konfor her zaman yüksek. Deri döşemeli ön koltuklar vücudu iyi kavrarken, arka sıradaki konfor öne göre biraz daha zayıf. Zemin şartlarına uygun sürüş modunu, vites kolunun hemen önünde yer alan düğmelerle seçebiliyo­rsunuz. Ele iyi oturan direksiyon ve üzerindeki asistan elemanları­nın kullanımı kolay. Gösterge takibi ve bilgi/eğlence ekranı da rahat takip ediliyor.

Sürüş izlenimi

Pick-up’lar sevdiğim bir araç tarzıdır. Çünkü güçlü yapısının güven veren etkisi ve sınırları aşabileceğ­inizi bilmek hoşuma giden bir özellik. Ranger, bu konularda sınıfının en iyilerinde­n biri. F150 modelinden alınan 10 ileri oranlı otomatik şanzıman ise fark yaratan bir seçim olmuş. Çok sayıdaki dişli, özellikle arazi şartlarınd­a gücü her zaman optimum bir şekilde aktarabilm­enize yardımcı oluyor. Bunu Türkiye lansmanı yapıldığı zaman Bolu’da tecrübe ettim.

Asfalt zeminlerde Ranger, kaliteli ve ferah iç mekanıyla bir SUV konforu sağlıyor. Test aracımızda­ki 2,0 lt’lik 213 HP’lik motor, hızlanma konusunda tüm talepleri rahatça karşılayab­iliyor. Test aracımızın fiyatı ise 401 bin 200 TL olarak açıklanıyo­r.

Yüksek arazi kabiliyeti, 1,2 ton taşıma kapasitesi ve geniş bagaj bölmesiyle her türlü amaç için kullanılab­ilecek bir araç.

Tüm ekran ve kumanda elemanları olması gereken yerlerde konumlandı­rılmış.

 ??  ?? Pick-up pazarına lüks SUV hissi katıyor. 80 cm ile sınıfının en yüksek su geçiş derinliği kabiliyeti­ni sunuyor.
Pick-up pazarına lüks SUV hissi katıyor. 80 cm ile sınıfının en yüksek su geçiş derinliği kabiliyeti­ni sunuyor.
 ??  ?? Kalite ve kullanışlı­lık artırılmış.
Kalite ve kullanışlı­lık artırılmış.
 ??  ??
 ??  ?? 10 ileri şanzıman çok başarılı.
10 ileri şanzıman çok başarılı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye