Auto Show Test

İZMİT’TEN DÜNYAYA

Hyundai’ın İzmit fabrikasın­da üretilen i10, baştan sona yenilendi ve modaya uygun bir kıyafetle karşımıza çıktı.

-

Hyundai’ın A segmentind­eki küçük modeli i10, 3 donanım seçeneği ve 17 farklı renk kombinasyo­nuyla geniş bir yelpaze sunuyor. Şirin ve sevimli yüz ifadesiyle dikkat çeken bu model, küçük boyutlarıy­la da şehir trafiğinde büyük rahatlık sunuyor. Özellikle 3,67 cm’lik uzunluğu park manevralar­ında büyük kolaylık sağlıyor.

Tasarımdan başlarsak, burun kısmı oldukça dikkat çekici. Sevimli ifadeli burundaki tamponları­n üzerine yerleştiri­lmiş küçük gündüz farları farklı bir hava katıyor. Tampona yerleştiri­len hava girişleri ise sportif bir etki yaratıyor. Keskin hatlara sahip karoserin eğimli detayların­ı farlarda bariz şekilde görmek mümkün. Ayrıca ızgara tasarımı ile tamponun uyumu, olduğundan daha büyük görünmesin­i sağlıyor. Test aracımızın turkuaz-siyah çift rengi, bizler gibi birçok insanın beğenisini kazanacakt­ır. Arka tasarımda ise stoplar küçük boyutlara uyumlu büyüklüğe sahip olsalar da, tasarımlar­ı farlarla bir bütünlük yakalayamı­yor.

Aracın yeni nesil 1,2 lt’lik benzinli motoru, beklentile­ri karşılayab­ilen bir makine. 84 HP güç ve 118 Nm tork üreten 1,2 lt MPI motor, otomatikle­ştirilmiş manuel şanzımanla kombine edilmiş.

Vites geçişlerin­de biraz gecikme yaşatan AMT ismi verilen bu şanzıman i10’da ilk kez kullanılmı­ş.

Siyah ve beyazın uyumlu bir şekilde kullanıldı­ğı iç mekanda yolcuları sade ve şık bir ortam karşılıyor. Küçük boyutları nedeniyle bir iç mekan mucizesi beklememek gerekiyor: Ön sıra koltuklar yeterli rahatlığı sunsa da arka genişlikle­r biraz kısıtlı. Ayrıca arka koltuklara biniş ve inişler de biraz zorlayıcı olabilir. Performans­ını beğendiğim­iz 8 inç dokunmatik ekran ise yeni nesil otomobille­rin olmazsa olmazları arasında. Gösterge ekranı da gerekli bilgileri sunuyor ve rahatça takip edilebiliy­or. Ele iyi oturan direksiyon ise üzerindeki asistan düğmeleriy­le kullanımı kolaylaştı­rıyor. Çevirmeli havalandır­ma elemanları nostaljik bir hava sunarken, sağ ve soldaki yuvarlak hava çıkışları ise tasarımın bazı detaylarıy­la iyi bir uyum sağlıyor.

İlk karşılaştı­ğımız anda hoşumuza giden tampon tasarımıyl­a renk kombinasyo­nu, birçok insan tarafından da beğenildi. Ayrıca performans­ı da bir şehir otomobili için gayet iyi. Ancak şanzımanda­ki gecikmeler biraz alışkanlık gerektireb­ilir: Özellikle sollamalar­da biraz daha önceden gaza basmanız gerekebili­r. 252 lt’lik bagaj hacmi sunan test aracımızın yükleme eşiğinin öncüsüne göre 29 mm daha alçak olması, bagaj kullanımın­ı kolaylaştı­rıyor. Hyundai i10’nun satış fiyatı 1.0 MPI-manuel şanzıman kombinasyo­nuyla 118 bin TL’den başlıyor. Elite paketli çift renkli test aracımızın Hyundai listesinde­ki başlangıç fiyatıysa 180 bin TL.

 ??  ?? ArkADA DA önDEkI sADE vE Düz yüzEylI HAtlArı GörmEk mümkün.
Kalite gayet iyi. Ön sırADAkI GEnIşlIklE­r yEtErlI.
ArkADA DA önDEkI sADE vE Düz yüzEylI HAtlArı GörmEk mümkün. Kalite gayet iyi. Ön sırADAkI GEnIşlIklE­r yEtErlI.
 ??  ?? Sadece 3,67 m’lik boyuyla yeni i10 da gerçek bir şehir otomobili.
Sadece 3,67 m’lik boyuyla yeni i10 da gerçek bir şehir otomobili.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye