Auto Show Test

ARTIK MODERN BIR SUV

1948 yılında piyasaya çıkan ve sağlamlığı­yla bir ikon haline gelen Defender, neredeyse 70 yıl boyunca değişmeden üretildi. Yeni Defender ise öncüsünden tasarım izleri taşısa da, modern ve teknoloji yüklü bir SUV haline gelmiş.

-

Defender, yıllar boyunca basitliği, sağlamlığı, güvenilirl­iği ve çok rahat tamir edilebilme­siyle hem bir ikon haline geldi, hem de 70 yıl boyunca neredeyse hiç değişmeden hayatta kaldı.

L663 fabrika kodlu yeni model ise alüminyum monokok şasi ve bağımsız süspansiyo­nla kombine edilerek modern bir SUV haline geldi. Yeni Defender da Range Rover, Range Rover Sport ve Discovery gibi, D7 adlı platformu kullanıyor.

Araçta 90 (3 kapı) ve 110 (5 kapı) olmak üzere iki karoser seçeneği sunuluyor. 90’da standart helezonik yaylar kullanılır­ken, havalı süspansiyo­n opsiyon listesinde yer alıyor. 110’da ise aracın zeminden yüksekliği­ni artırarak arazi kabiliyeti­ni iyileştire­n havalı süspansiyo­n standart.

Defender’ın ikonik tasarımınd­an izleri yeni modelinde de görmek mümkün. Düz hatlar ve siluet öncüsüne çok benziyor. Ancak yeni modelde pratikliği­n yanında estetik anlayışa da önem verilmiş.

Yeni Defender 110’un kabini genişlik ve kullanıcı odaklı olma konularınd­a gayet iddialı. Baş ve diz mesafeleri gayet başarılı. Böylece ikinci koltuk sırasında da rahatça yolculuk edilebiliy­or. Aracın 1075 lt’lik bagaj hacmi arka koltuklar katlanınca 2380 lt’ye çıkıyor.

Merkezi 10 inç dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi yeni Pivi Pro yazılımına sahip. Ayrıca özel bataryası sayesinde her zaman açık kalabiliyo­r. Birçok modern teknolojiy­e sahip olan model, uzaktan yazılım güncelleme­si de alabiliyor. 12.3 inç’lik dijital gösterge, mobil cihazlar için kablosuz şarj noktası, opsiyonel wi-fi hotspot ve Apple CarPlay/ Android Auto yeni Defender’daki yeni teknolojil­er arasında.

Vites kolu Range Rover Sport’a benzer şekilde tasarlanmı­ş ve etrafında çevirmeli klima kontrol düğmeleri konumlandı­rılmış. Bu sayede bolca boş alan bırakılmış. Deri koltuklar ve kaliteli malzemeler çok iyi bir şekilde kombine edilerek şık ve kaliteli bir iç mekan hissi yaratılmış.

Türkiye’de D240 adlı 2,0 lt’lik turbo dizel motorla satılan Defender’ın gücü 240 HP, maksimum torkuysa 430 Nm olarak açıklanıyo­r. ZF otomatik şanzımanla uyumlu çalışan motorun sunduğu 0-100 km/s hızlanma süresi 9,1 sn, maksimum hız ise 188 km/s. Defender’ın yakıt tüketimi ise 7.6 lt/100 km olarak açıklanıyo­r.

 ??  ??
 ??  ?? Bagaj hacmi ve tavan yüksekliği yeterli. İç mekan çok ferah. Gösterge panelinde birçok veri rahatça takip edilebiliy­or.
Bagaj hacmi ve tavan yüksekliği yeterli. İç mekan çok ferah. Gösterge panelinde birçok veri rahatça takip edilebiliy­or.
 ??  ?? Kalite konusunda öncüsünden ışık yılları kadar ileride. Ergonomi de başarılı.
Kalite konusunda öncüsünden ışık yılları kadar ileride. Ergonomi de başarılı.
 ??  ?? Dik açılı ve düz çizgiler çok rahat bir görüş sağlıyor. Dış stepne ve dörtlü stop grubu da tipik birer Defender geleneği.
Dik açılı ve düz çizgiler çok rahat bir görüş sağlıyor. Dış stepne ve dörtlü stop grubu da tipik birer Defender geleneği.
 ??  ?? Öncüsünden birçok iz taşısa da artık normal bir SUV gibi görünüyor. Neyse ki arazi yetenekler­i selefi ile aynı.
Öncüsünden birçok iz taşısa da artık normal bir SUV gibi görünüyor. Neyse ki arazi yetenekler­i selefi ile aynı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye