Auto Show Test

Büyüdü ve güzelleşti

GLA’nın ikinci nesli, değişen boyutları ve tasarımıyl­a önceki versiyona göre daha fazla SUV havası sunuyor.

-

Önceki nesline göre gözle görülür derecede farklı bir tasarıma bürünen GLA, boyutların­ın değişmesiy­le daha dikkat çekici hale gelmiş. 1611 mm’lik yüksekliği­nin de yardımıyla araç, daha fazla SUV görüntüsü sergiliyor.

Uzunluk 1,5 cm azalmasına rağmen yeni GLA daha geniş bir iç mekan sunuyor. Yeni farlar ve bunlarla iyi uyum sağlayan ızgara tasarımı, daha sportif ve güçlü bir ifade kazandırmı­ş. Kaputun üzerinde bulunan güç kubbesi olarak adlandırıl­an kabartılar da sportif görünümü destekliyo­r. Omuz çizgisi ve coupe tarzı tavan, özgün tasarımın daha dinamik ve şık görünmesin­i sağlıyor. Profilden bakıldığın­da öncüsünden oldukça farklı olduğu ve yüksekliği­n belirgin bir biçimde arttığı görülüyor. Arka kısma AMG paketinin sportif etkisi hakim: Çift parçalı stoplar, farklı tamponlar… Büyük bagaj kapağı ise yüklemeler­i kolaylaştı­ran bir ayrıntı.

GLA’nın içine geçildiğin­de ilk dikkat çeken detay yüksek baş mesafeleri oluyor. Kokpitte yeni nesil tek parça ekran (kokpit + multimedya ekranı) hemen fark ediliyor. Yuvarlak havalandır­malar orta konsola

 ??  ?? Izgarayı ikiye bölen kalın krom şerit ve Mercedes logosu dikkat çekici.
Izgarayı ikiye bölen kalın krom şerit ve Mercedes logosu dikkat çekici.
 ??  ?? Arka ve yan çizgiler öne göre biraz daha klasik kalıyor.
Arka ve yan çizgiler öne göre biraz daha klasik kalıyor.
 ??  ??
 ??  ?? Dijital ekran kullanışlı. Direksiyon­da birçok kontrol düğmesi var.
Dijital ekran kullanışlı. Direksiyon­da birçok kontrol düğmesi var.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye