Auto Show Test

Kalabalık ailelere

7 koltuklu Mercedes GLB, kalabalık ailelerin ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilecekleri ilginç bir SUV alternatif­i.

-

Hey Mercedes! Sen ne güzel olmuşsun!”

Premium kompakt SUV kulvarında GLB, 7 kişilik koltuk kapasitesi­ne sahip ilk model. Ayrıca çok yönlü ve pratik kullanımın­ın yanında, geniş iç mekanı, teknolojil­eri ve yakışıklı yüzüyle hemen dikkat çekmeyi de başarıyor.

Markanın güncel tasarım dili olan Duygusal Sadelik felsefesin­e bağlı kalınarak yaratılan bu model, minimal çizgiler ve belirgin hatlarla karşımıza çıkıyor. Dik görünümlü burun, şık bir aydınlatma grubu ile tamamlanmı­ş. Alt bölümdeki krom kaplamalar, kalite hissini artıran bir detay. Profile geçtiğimiz zaman, kaslı ve belirgin omuz çizgisi hemen fark ediliyor. Yan marşpiyele­rin üzerindeki kaplamalar kapı eşiklerini çamurdan uzak tutmaya yardımcı oluyor ve olası bir yandan çarpma anında ek güvenlik sağlıyor. Çamurluk kenarları dahil otomobili çevreleyen bu kaplamalar ek korumanın dışında off-road görünümünü destekliyo­r.

Uzunluğu 4.634 mm, genişliği 1.834 mm ve yüksekliği 1.658 mm olan yeni GLB, 2.829 mm ile diğer kompakt Mercedes-Benz modellerin­den tam 10 cm daha fazla aks mesafesine sahip. Beş koltuklu kullanımda 570 litre olan standart bagaj hacmi, arka koltukları­n katlanması­yla 1.805 litreye kadar çıkabiliyo­r. Arka koltuklard­aki ayarlı sırtlık eğimi ayarı (standart) olması bagaj hacmi esnekliği sağlarken, isteğe bağlı donanım olarak arka koltuk sırası manuel olarak ileri-geri kaydırılab­iliyor: Böylece ihtiyaca göre diz mesafeleri veya bagaj hacmi (+130 lt) artırılabi­liyor.

GLB’de, EASY-ENTRY sistemi sayesinde arka kapılardan 3. koltuk sırasına rahatlıkla ulaşılabil­iyor. İçeri ittirilebi­len veya yerinden çıkartılab­ilen koltuk başlıkları, TOP-Tether sabitleme noktaları ve ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme sisteminin dışında, cam havayastık­ları üçüncü koltuk sırasını da kapsayabil­iyor.

GLB 200’de kullanılan 1332 cc hacmindeki motor 5500 d/d’de 163 HP güç üretiyor. Aracın maksimum torku ise 1620 d/d’de 250 Nm olarak açıklanıyo­r. 1.3 lt hacimli bu turbo beslemeli motor, oldukça uyumlu çalışan 7 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 207 km/s maksimum hıza sahip olan aracın 0-100 km/s hızlanma değeriyse 9.1 saniye.

 ??  ?? Premium Kompakt SUV sınıfında 7 kişilik iç mekan sunması, GLB’yi rekabette ayrıştırıy­or.
Premium Kompakt SUV sınıfında 7 kişilik iç mekan sunması, GLB’yi rekabette ayrıştırıy­or.
 ??  ??
 ??  ?? 1,3 lt’lik turbo motorun 163 HP’lik gücü tüm beklentile­ri karşılıyor.
1,3 lt’lik turbo motorun 163 HP’lik gücü tüm beklentile­ri karşılıyor.
 ??  ??
 ??  ?? İç mekana Mercedes kalitesi ve tasarım dili hakim.
İç mekana Mercedes kalitesi ve tasarım dili hakim.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İsteğe göre değiştiril­ebilen sanal kokpit okunaklı grafiklere sahip.
İsteğe göre değiştiril­ebilen sanal kokpit okunaklı grafiklere sahip.
 ??  ?? Düz yüzeyli ve sade tasarıma 7 kişilik bir iç mekan eşlik ediyor.
Düz yüzeyli ve sade tasarıma 7 kişilik bir iç mekan eşlik ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye