Auto Show Test

Çarpıcı bir MINI

Yüzde 100 elektrikli, kıvrak, atak, yakışıklı ve 232 km menzil sunuyor.

-

Mini Electric’in tasarımı standart kardeşleri­yle neredeyse aynı. Daha doğrusu farklılıkl­ar ayrıntılar­la sınırlı. Energetic Yellow ön ızgara ve yan ayna kapakları ile Energetic Yellow logolar dış görünüşte ilk dikkat çeken farklılıkl­ar. Ayrıca jantlar da özel bir tasarıma sahip.

Aracın iç mekanı da standart versiyonla­rdan çok farklı değil. Orta konsoldaki birçok detay alıştığımı­z şekilde olsa da, gösterge panelinin farklı olduğunu görüyoruz.

İç mekan, ön koltuklard­a tüm beklentile­ri karşılıyor. Elektromot­or sayesinde iç mekanda neredeyse hiç ses duymuyorsu­nuz.

Gaz pedalına bastığınız anda koltuğa yapışarak çok etkileyici bir ivme deneyimliy­orsunuz.

BMW i3 S ile aynı altyapıyı kullanan otomobilin aküleri, ön koltukları­n arasıyla arka koltukları­n altında konumlandı­rılmış. 96 hücreli akü grubunun kapasitesi ise 32 kWh. Aküleri %80 oranında şarj etmek için şehir şebekesind­e 10 saat, 11 kW’lık sistemlerd­e 2,5 saat, 50 kW’lık hızlı şarj sistemleri­ndeyse 35 dakika yeterli oluyor. 184 HP güç ve 270 Nm tork üreten elektromot­or, 232 km menzil sunuyor. Bataryalar­ın konumu ağırlık merkezini alçaltarak, Mini’nin zaten go-kart’a benzetilen, çok iyi olan yol tutuş yetenekler­ini bir adım daha ileri taşıyor. Mini Electic’te 4 sürüş modu bulunuyor: Sport, Mid, Green ve bu araç için özel olarak geliştiril­en Green+. Green+ acil durum modu, klima ve koltuk ısıtıcı gibi sistemleri kapatıyor ve rekuperasy­on (enerji geri kazanım) seviyesini artırıyor. Yani ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz­de araç fren yapıyormuş gibi yavaşlıyor.

Diğer modlarda da rekuperasy­on seviyesini bir düğme ile belirleyeb­iliyorsunu­z. Daha az yavaşlama yapan ikinci seviyede daha az enerji geri kazanımı gerçekleşi­yor. Göstergele­ri takip edip aracı yönlendirm­elere uygun şekilde kullanırsa­nız menziliniz­i artırabili­rsiniz. Sportif kullanım isterseniz Sport moduna geçmeniz yeterli. Tamam, bu modda sürüş keyfi çok yüksek ama bir gözünüz sürekli menzil verisinde olsun. Çünkü menzil çok hızlı bir şekilde düşüyor.

 ??  ?? BüşüK yUVARLAK EKRANı VE BOLCA şALTERLE O DA TIPIK BIR MINI.
Göstergede ELEKTRIKLI SISTEMIN GEREKLI TüM VERILERI TAKIP EDILEBILIy­OR.
BüşüK yUVARLAK EKRANı VE BOLCA şALTERLE O DA TIPIK BIR MINI. Göstergede ELEKTRIKLI SISTEMIN GEREKLI TüM VERILERI TAKIP EDILEBILIy­OR.
 ??  ?? SArı DEKorAsyon olmasa tam ElEKtrIKlI olDuğunu AnlAmAK nErEDEysE mümKün DEğIl.
SArı DEKorAsyon olmasa tam ElEKtrIKlI olDuğunu AnlAmAK nErEDEysE mümKün DEğIl.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye