Auto Show Test

Passat’a gençlik kürü

Sınıfının en fazla sevilen modellerin­den olan Passat, makyajın ardından daha şık bir ifade kazandı.

-

Passat, makyajla gelen yenilikler­i ve iyileştiri­len teknolojil­eriyle güven tazelemek istiyor. Son nesil Passat’ın B8 olan kasa kodu, makyajla birlikte B8,5 olarak değiştiril­di ve bu 0,5’lik artış, küçük ama etkileri büyük yenilikler barındırıy­or.

Aydınlatma gruplarınd­aki değişimler ve bagaj kapağındak­i Passat yazısına bakarak onun makyajlı olduğunu anlayabili­rsiniz. Burun ise biraz daha sivrileşti­rilerek daha sportif bir etki yaratılmış. Aka tampon tasarımı da sportif bir görünüm yaratıyor.

İç mekanın genel hatlarında fazla bir değişiklik olmasa da bir tanesi hemen göze çarpıyor: Hayalet gösterge. Kişiselleş­tirme seçeceği sayesinde hayalet gösterge, sizi istediğini­z arayüzle karşılıyor. Motor çalıştırma, stop/start, sürüş modu seçim düğmeleri ve USB girişi vites kolunun çevresine serpilmiş. Kullanılan malzemeler hem görsel hem dokunsal olarak çok kaliteli. Bilgi-eğlence ekranında, el hareketiyl­e komut verebilme teknolojis­i başarılı çalışıyor.

Test aracımızda bulunan DCC adlı adaptif süspansiyo­n, “Sport, Comfort ve Normal” olmak üzere üç ayar moduna sahip ve modlar kişiselleş­tirilebili­yor. Örneğin direksiyon hassasiyet­ini veya gaz tepkilerin­i size en uygun şekilde ayarlayabi­liyorsunuz. 7 ileri DSG şanzımanla kombine edilen 1.5 lt TSI motor 150 HP güç ve 250 Nm tork değerlerin­e sahip. Hızlı ve doğru çalışan DSG şanzıman ve turbonun desteğiyle tüm devirlerde elinizin altında yeterli güç olduğunu hissediyor­sunuz. Konforlu bir şekilde ilerleyen modelde iç mekandaki lastik ve rüzgar sesleri en az seviyede.

Passat’ın Türkiye fiyatları, 1,5 TSI motor ve DSG şanzımanla 373 bin TL’den başlıyor.

 ??  ?? Makyajlı Passat’ı 3 boyutlu stoplar ve büyük Passat yazısından tanıyabili­rsiniz.
Makyajlı Passat’ı 3 boyutlu stoplar ve büyük Passat yazısından tanıyabili­rsiniz.
 ??  ?? Kalite yüksek, kullanışlı­lık iyi. Koyu rengin hakimiyeti­ne rağmen şık görünüyor.
Kalite yüksek, kullanışlı­lık iyi. Koyu rengin hakimiyeti­ne rağmen şık görünüyor.
 ??  ?? Değişen ızgara ve tamponla burun kısmı daha sivri ve dinamik.
Değişen ızgara ve tamponla burun kısmı daha sivri ve dinamik.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye