Auto Show Test

Geniş böbrekli küçük

BMW 2 Gran Coupe, altıgen formlu ızgarası, özgün far grafikleri ve dinamik karoseriyl­e gerçekten etkileyici görünen bir araç.

-

BMW’nin böbrek olarak adlandırdı­ğı iki parçalı ızgarası, her zaman markanın en özel tasarım unsurların­dan biri olmuştur ve her yeni tasarımda bunu daha iyi, daha şık hale getirmeyi başarıyorl­ar. 2 Serisi Gran Coupe de bunlardan biri: Altıgen formlu ızgara, hem tasarımı hem de büyük boyutuyla gerçekten çok şık görünüyor. Benzer bir saptamayı farlar için de yapabiliri­z: Yine özgün, yine dikkat çekici. Tampondaki sis farları ve bunların hemen altındaki büyük hava girişleri, dikiz aynasından gördüğünüz­de tehditkar bir ifade yansıtıyor.

Dinamik karoser de test aracımızın güçlü yönlerinde­n biri. Yükseltilm­iş coupe formlu tavanın sportif etkisi, kapılarda ve burundaki keskin hatlarla desteklenm­iş. Arkada ise öndekileri andıran fren havalandır­maları, küçük bir spoyler gibi duran bagaj kapağı yükseltisi ve ince farlar, dinamizmin altını çiziyor. Kırmızı renk ise onu daha da çekici kılan bir seçim olmuş.

BMW 218i GC’nin iç mekanı sürücüsüne aradığı her şeyi sunuyor. Siyah rengin hakimiyeti­ndeki iç mekanda, sunroof sayesinde yeterli ferahlık elde edilebilmi­ş. Sürücü odaklı yapı, tipik BMW özellikler­inden biri ve burada da devam ediyor. Gösterge takibi kolayca yapılıyor. Ele iyi oturan direksiyon­a, üzerlerind­eki asistanlar­a ve arayüze alışkanlık kazandıkta­n sonra araca tamamen hakim olabiliyor­sunuz. Ön koltuklard­aki konfor ve genişlikle­r çok iyi ancak bunu arka koltuklar için söylemek biraz zor: Arka sıraya biniş ve inişler bayağı zorlayıcı olabilir. Test aracımızın uzunluğu 4526 mm, genişliği 1800 mm ve yüksekliği de 1420 mm. 430 litrelik bagaj hacmi geniş yükleme ağzı sayesinde kullanım rahatlığı sağlarken, arka koltukları­n yatırılmas­ıyla bu alan genişletil­ebiliyor.

Önden çekişli ve sadece 3 silindirli bir BMW olur mu demeyin. Çünkü oluyormuş. Teknolojil­erini Mini’den ve BMW 1 Serisi’nden alan 2 Gran Coupe, 3 silindirli, 140 HP’lik, 1,5 lt turbo benzinli motora ve önden çekiş sistemine sahip. Bu kombinasyo­n, performans konusunda herhangi bir sıkıntı yaratmıyor. Çünkü 140 HP’lik küçük motor, şanzımanla uyumlu bir birlikteli­k sergiliyor: Vites geçişleri hızlı ve sportif. Turbo sayesinde özellikle ara hızlanmala­r gayet iyi.

Bol virajlı yollarda da kullandığı­mız test aracımız yola yapışıyor ve bir daha bırakmıyor. Yani her zaman güvenli ve dinamik olmayı başarıyor. Bize göre önden çekişli olsa da 2 Gran Coupe, hala tipik bir BMW. Test aracımız güvenlik konusunda da iddialı: Birçok güvenlik asistanını standart olarak sunuyor.

 ??  ?? Büyük ızgara, büyük hava girişleri ve çekik farlarıyla agresif bir ifadeye sahip.
Büyük ızgara, büyük hava girişleri ve çekik farlarıyla agresif bir ifadeye sahip.
 ??  ??
 ??  ?? Tüm fonksiyonl­ar bu ekran üzerinden kontrol edilebiliy­or.
Tüm fonksiyonl­ar bu ekran üzerinden kontrol edilebiliy­or.
 ??  ??
 ??  ?? Göstergele­r çok rahat takip ediliyor.
Göstergele­r çok rahat takip ediliyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sportif karakter, coupe formlu tavan, arka hava çıkışları ve difüzörle desteklenm­iş.
Sportif karakter, coupe formlu tavan, arka hava çıkışları ve difüzörle desteklenm­iş.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye