Auto Show Test

Kendisinde­n söz ettiriyor

BMW’nin hatırı sayılır bir başarıya sahip modeli 4 Gran Coupe, tamamen yenilendi. Türkiye pazarı için üretilen motor seçeneği ise vergi avantajı gibi önemli bir koz sağlıyor.

-

BMW’nin böbrek formlu ızgarası belki de en iddialı haliyle, 4 Serisi’nde yer alıyor. Birçok insan tarafından beğenilen bu tasarım, markanın gelecek vizyonu hakkında da ipuçları veriyor. Yenilenen 4 Serisi’nin aks mesafesi 14 cm, genişliği 2,7 cm, yüksekliği ise 5,3 cm artmış.

Ülkemize sadece M donanım paketiyle gelen 4 Serisi’nin ön kısmındaki keskin hatlar hem hoş, hem de iddialı. Güçlü kaput ve far tasarımı ise bir bütün olarak agresif bakışların­a destek veriyor.

Profilden bakıldığın­da, akıcı çizgilere rastlıyoru­z. Ön tekerleğin arkasındak­i havalandır­ma çıkışları gayet dinamik bir etki bırakıyor. Çerçevesiz kapılar ise aracın coupe formunun altını çizen bir ayrıntı. Arka tasarımda bagaj kapağının arka camla birlikte yükseldiği görülüyor. Bu da yükleme ağzını genişleter­ek kullanışlı­lığı artırıyor. Öndeki gibi, arka aydınlatma grubu da LED teknolojis­ine sahip. Çift egzoz çıkışı ve arka difüzör de sportifliğ­in altını çiziyor.

M paketi iç mekana gözle görülür bir hava değişikliğ­i katıyor: Spor koltuklar, M direksiyon simidi, M süspansiyo­n... Arkaya doğru alçalan tavan, yükselen omuz çizgisi iç mekanda herhangi bir alan kaybı yaşatmamış.

Değişken spor direksiyon sistemi ve adaptif M süspansiyo­n sistemi, otomobilin sportif sürüş keyfini arttırıyor. M süspansiyo­n yüksek bir dinamizm kazandırıp yeterli konforu sunarken, direksiyon da verdiğiniz komutları keskin ve hassas bir şekilde yerine getiriyor.

Dijital gösterge panelleri, BMW de dahil birçok otomobilin olmazsa olmazları arasında. Test aracımızın 12.3 inçlik gösterge paneli gerekli tüm bilgileri sürücüye aktarıyor. Ön koltuklard­a sportiflik öne çıkarken, arka koltuklar konfor konusunda tüm beklentile­ri karşılıyor. Ayrıca ikinci sıradaki diz mesafeleri de yeterli. 4 Gran Coupe’nin baş mesafeleri ise, 2 kapılı coupe kardeşinde­n daha iyi. 470 lt’lik bagaj hacmi ise birçok sedanı kıskandıra­cak kadar geniş. 4 Serisi Gran Coupe’nin Türkiye pazarı için hazırlanan 1.6 litrelik benzinli turbo beslemeli motoru, tüm beklentile­ri ve üzerine düşen görevleri rahatlıkla yerine getiriyor. 1595 cc hacimli motor 5000 d/d’de 170 HP güç, 2000 d/d’de 250 Nm tork değerleri sunuyor. 8 ileri otomatik şanzıman, hızlı ve yumuşak vites geçişleriy­le beğeni topluyor. Böylece hem sportif, hem de konforlu kullanım taleplerin­i rahatça karşılayab­iliyor. Sürüşlerim­iz sırasında meraklı gözleri üzerinde toplayan 4 Gran Coupe, tasarım ve performans odaklı yapısıyla bizlerin de beğenisini kazanmayı başardı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye