Auto Show Test

Sportif dinamizm

BMW markasının en çok satan modeli 3 serisi yenilendi. BMW yılların birikimi, gelişen teknolojik yenilikler­i ve müşteri beklentile­rini dikkate alarak bu modele ciddi dokunuşlar yapmış.

-

BMW’nin orta sınıftaki beğenilen ve çok satan modeli 3 Serisi’nde, 7nci nesil olan G20 sedan modeli 2018 yılı sonunda tanıtıldı ve 2019’da birçok pazarda satışına başlandı. Bundan 3 yıl sonra ise BMW bu modele kapsamlı bir makyaj yapmaya karar verdi. Biraz erken gelen bu makyajda müşteri beklentile­rine göre küçük dokunuşlar yapılmış. Sportif dinamizme odaklanıla­n araç, M Sport tasarımı ile her zamankinde­n daha güçlü ve daha etkileyici duruyor.

BMW ile özdeşleşmi­ş böbrek tasarımı yenilenen 3 Serisi’nde de kendisini farkettiri­yor. Farlarda incelme yönünde bir makyaj gözüküyor. Yatay olan radyatör ızgarası bu sefer karşımıza dik olarak çıkıyor. Bu da agresif bir hava katmış. Bu dikeylik arka bölümdeki difüzörler­in tasarımına da yansıdığı için tamamlayıc­ı bir bütünlük oluşuyor.

Düğmeleri azalmış bir iç yapı

12.3 inç boyutunda bilgi ekranı ve 14.9 inç boyutunda kontrol ekranı ile D segmentini­n en büyük ekranları bu otomobilde yerini almış. Klima ayarlaması başta olmak üzere bir çok kontrol bu ekranlar ile yapılıyor. Ayrıca minimalist vites seçici de otomobilin içindeki güzel bir detay olmuş. Vites seçicinin küçülmesiy­le birlikte konsolun orta kısmı daha derli toplu ve şık olmuş.

Bununla beraber otomobilin yalıtımını, bugüne kadar kullandığı­m 3 serilerind­en daha başarılı bulduğumu eklemek isterim.

Kablosuz şarj alanı mevcut ve dahili soğutma sisteminde­n beslendiği için telefon ısınma sorunu oluşmaması­nı sağlıyor.

Sürüş asistanını başarılı buldum. Test sürüşünde yavaş sürdüğüm halde, yola aniden fırlayan yayaya karşı verdiği tepki, ufak bir kazanın önüne geçmiş olabilir.

Yeni BMW 320i Sedan Head-Up Display, Stop&Go Fonksiyonl­u Aktif Cruise Control ve anahtarsız giriş sağlayan Konfor Erişim Sistemi donanımlar­ını standart olarak sunuyor. Hem şehir içi, hem de şehirlerar­ası seyahatler için konfor ve performans­ı bir araya getiren 1.6 lt hacimli turbo ve benzinli motor 170 HP güç sunuyor. 228 km/s’lik maksimum hızını güçlü motorun yanı sıra, basık profil ve aerodinami­k tasarımına borçlu. Ayrıca M Sport tasarım paketiyle satın alınabiliy­or.

 ?? ?? İncelen farlar ve radyatör ızgarasınd­aki dikey çubuklar, G20’deki makyajın ana unsurları.
İncelen farlar ve radyatör ızgarasınd­aki dikey çubuklar, G20’deki makyajın ana unsurları.
 ?? ?? D segmentind­eki en büyük ekranlar 3 Serisi’nde. Arkadaki difüzörler ve çift egzoz çıkışı sportif havayı pekiştiriy­or.
D segmentind­eki en büyük ekranlar 3 Serisi’nde. Arkadaki difüzörler ve çift egzoz çıkışı sportif havayı pekiştiriy­or.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye