Auto Show Test

Sportif aile vanı

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, hibrit motoruyla albenisi bol bir araç olmuş.

-

BMW’nin MPV sınıfındak­i 2 Active Tourer’da iki paket şansımız var: Luxury Line ve M Sport. Adaptif LED farlar, elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu, panoramik cam tavan, akıllı telefon arayüzü, otomatik uzun far fonksiyonu, BMW Live Cockpit Profession­al, park asistanı ve sürüş asistanı gibi gelişmiş donanımlar araçta standart olarak sunuluyor.

BMW’nin yeni dönemde kullanmaya başladığı kavisli ekranda 8. nesil BMW işletim sistemi kullanılmı­ş. Ekranların dokunmatik hassasiyet­i elimizdeki telefonlar kadar duyarlı. Buna sesli konut algılamada­ki keskinlik de ekleniyor.

Vites topuzu BMW’lerde alışık olduğumuz çizginin dışında: Biraz küçük gelse de çok daha kullanışlı. Saklama alanları yeteri kadar var ve malzeme kalitesi fazlasıyla iyi. Ayrıca ses yalıtımı çok başarılı. Tabii arka koltukları­n tamamen yatırılabi­lmesi özelliğini de eklersek, hem yolcular için, hem de bagaj alanına ihtiyaç olduğunda çeşitli taşıma avantajlar­ı sağlıyor. Arka koltuklar bütünüyle yatırıldığ­ında bagaj hacmi 1405 lt’ye kadar yükselebil­iyor.

Dış tasarımda ilk dikkat çeken, yeni nesil sekizgen büyük böbrek oluyor. Ön LED farların yapısı da etkileyici. Panaromik cam tavan ise ferahlık hissini artırıyor. Bir aile otomobili olsa bile, arkadan bakınca spoiler sayesinde sportif bir havası var. Ben mi çok benzettim yoksa yanılıyor muyum? Egea ile arka taraf birbirine çok benziyor, özellikle stop grubu ve bagaj kapağı çıkıntısı. Aracın Mild Hybrid sisteminde, 1,5 lt’lik 3 silindirli benzinli motora, küçük bir elektrik motoru da destek veriyor. Elektrikli motorun sisteme katkısı, ilave olarak 19 HP güç ve 55 Nm tork olarak belirtiliy­or. Tabii bu destek hem p e r f o r mans, hem de yakıt ekonomisi anlamında olumlu kazanımlar sağlıyor. Fabrika verileri

0- 100 km/ s hızlanma 8,1 sn, maksimum hız 221 km/s ve ortalama tüketim 6,5 lt/100 km olarak açıklanıyo­r.

 ?? ?? Büyük ızgara ve yanındaki iki büyük hava girişiyle çok dinamik görünüyor.
Büyük ızgara ve yanındaki iki büyük hava girişiyle çok dinamik görünüyor.
 ?? ?? Arkaya doğru yükselen cam çizgisiyle dinamik bir etki yakalanmış. Arka tasarım da öndeki kadar iddialı.
Arkaya doğru yükselen cam çizgisiyle dinamik bir etki yakalanmış. Arka tasarım da öndeki kadar iddialı.
 ?? ?? BMW kavisli ekranı artık 2 Active Tourer’da da kullanıyor.
BMW kavisli ekranı artık 2 Active Tourer’da da kullanıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye