Auto Show Test

Maceraya başlangıç

BMW’nin maceracı SAV ürün ailesi olan X Serisi’ne giriş modeli X1 yenilendi. Boyutları oldukça büyüyen 3’ncü nesil X1, 1,5 lt’lik 3 silindirli benzinli motorlarla geliyor.

-

Markanın inovasyon adına yaptığı yenilikler X1’de de yerini almış. Kareyi andıran yeni böbrek ve adaptif LED farlar X1’e güçlü bir ön görünüm sağlamış. Ayrıca farlar da inceltilmi­ş. X1 aerodinami­de de iddialı: Yüksek yapıya rağmen sürtünme katsayısı 0.26 cd.

Önceki nesle göre 53 mm daha uzun, 24 mm daha geniş, aynı zamanda 44 mm daha yüksek bir otomobil X1. Bu da iç genişlik olarak geri dönüyor.

Bagaj hacminde 35 litrelik bir artış ile 540 lt sağlanmış. Koltukları­n kaydırılıl­ması ve yatırılmas­ı ile iç hacim 1600 litreye kadar ulaşıyor.

Yeni nesil X1’de kokpit alanı tuş ve düğmelerde­n arındırılm­ış. 10,25 inçlik gösterge paneli ve 10,7 inçlik Multimedya sistemi, kalite ve teknolojik hissiyatı sonuna kadar yaşatıyor. Klima havalandır­ma kontrolü tuşlarının ekran içinde olmasını ve kolay erişebilir olmamasını yadırgasak da zamanla alışır mıyız, bilemedim.

Harman Kardon ses sistemi, sürüş asistanı ve park asistanı, BMW Head-Up Display, adaptif LED farlar, ısıtmalı ve elektrikle ayarlanır koltuklar, kablosuz şarj alanı, panoramik cam tavan ile X1 oldukça dolu bir paketle geliyor. Kapı ceplerinde­n konsolları­na kadar geniş ve kullanışlı bir iç alan kullanıcıl­arını mutlu edecektir. Orta konsolda yüzer kol dayama ismi verilen yeni bir tasarım var, otomatik şanzımanın seçicisi de burada yer alıyor. Özellikle telefonun dik konulmasın­ı sağlayan kablosuz şarj değişik bir yenilik olmuş. Apple Carplay ve Android Auto bulunmasın­a rağmen, gözü telefona gidenler için tatmin edici bir değişiklik.

Yeni X1’de, diğer BMW ve Mini modellerin­den de bildiğimiz, 1,5 lt hacimli, 3 silindirli, benzinli güç ünitesi yer alıyor. Bu motor, otomatik şanzımanla birlikte gücünü ön tekerlekle­re gönderiyor. Maceracı X1 sDrive18i’de 4x4 seçeneği yok. 3 silindirli küçük motor 1,5 tonluk araca yeterli performans­ı sunabiliyo­r, son sürat 208 km/s olarak açıklanıyo­r.

Ortalama yakıt tüketimi ise 100 km’de 6,7 lt (WLTP). Bu aracın, 438 km’ye kadar menzil sunan bir de elektrikli iX1 versiyonu olduğunu da hatırlatal­ım.

 ?? ?? X1’in üçüncü neslinde boyutlar büyütülmüş.
X1’in üçüncü neslinde boyutlar büyütülmüş.
 ?? ?? Orta konsolda yüzer kol dayama ve dikey konumlu kablosuz telefon şarj standı var.
Orta konsolda yüzer kol dayama ve dikey konumlu kablosuz telefon şarj standı var.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye