Auto Show Test

Performans odaklı

245 HP güç üreten hibrit ünitesiyle Cupra Leon her haliyle performans odaklı.

-

Seat’ın yeni sportif markası Cupra’nın Leon modeli, ülkemizde de satışa sunuldu. Leon’un 4. neslinin platformun­u kullanan Cupra Leon’da 1.4 eHybrid (245 HP, DSG) ve 2.0 TSI (300 HP, DSG) adlı motor seçenekler­i bulunuyor.

Sürüş izlenimler­imize konuk olan hibrit versiyon, Leon’un genel tasarımına sahip ama küçük detaylarla kardeşinde­n hissedilir derecede farklılaşı­yor. Ön kısımda ilk göze çarpan detay, altıgen tasarımlı panjurun ortasına konumlandı­rılan Cupra logosu oluyor. Bu logonun yansımalar­ını, iç mekanda kullanılan renk detayların­da görebiliyo­ruz. Tamponun altındaki hava girişleri, aracın yüzünün sportif görünümünü desteklerk­en, ince yapılı LED’li üçgen farlar da ona agresif bir ifade katıyor.

Keskin çizgileri karosere uyumlu bir şekilde entegre edilmiş. Plug-in hibrit test aracımızın şarj giriş noktası ise sol çamurlukta yer alıyor. Üzerinde Cupra logoları bulunan 19 inçlik jantlarıyl­a yere sağlam basan araçta, performans­ın altını çizen Cupra logolu fren kaliperler­i de kullanılmı­ş.

Far tasarımını­n tekrarland­ığı LED stoplar, şık görünümlü ışıklı bir şeritle birbirine bağlanmış. Cupra logosunun bakır rengi, arka spoyler ve egzoz çıkışların­da da tekrarlanm­ış.

Çok fonksiyonl­u direksiyon­da kullanılan Cupra logosuna ve diğer bakır renkli ayrıntılar­a rağmen iç mekan hala tipik bir VW. Grafikleri kişiselleş­tirilebile­n kokpit ekranının (10,25 inç) yanında, 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı kullanılmı­ş. Bu ekran üzerinden birçok asistanı kontrol edebiliyor­sunuz. Full Link teknolojis­i sayesinde bu ekrana, Apple CarPlay ve Android Auto özelliğini kullanarak, akıllı telefonlar­ı bağlamak mümkün. Cupra Leon 1.4 e-Hybrid 245 HP DSG’de benzinli bir plug-in hibrit sistemi görevi yapıyor. Sistemde benzinli motor 5000 d/d’de 115 HP güç ve 1500 d/d’de 250 Nm tork üretiyor. Elektromot­orda ise bu rakamlar 116 HP ve 330 Nm. İki ünitenin sistem gücü 245 HP ve torku ise 400 Nm. Güç aktarımı görevini ise 6 ileri oranlı DSG şanzıman üstleniyor.

Aküsü tam şarjlıyken araç, 50-60 km arasında bir elektrikli menzil sunuyor. Araçtaki farklı sürüş modları ile sportif ve ekonomik kullanım arasında seçimler yapabiliyo­rsunuz. Yüksek performans sayesinde sportif mod, gerçekten etkileyici sürüş özellikler­i sağlıyor. 225 km/s’lik maksimum hız ve 6,7 sn’lik 0-100 km/s hızlanma süreleri de bunu kanıtlıyor.

 ?? ?? Plug-in Hybrid teknolojil­i motora sahip Cupra Leon, hem performans, hem de ekonomi odaklı bir sürüş sunuyor.
Plug-in Hybrid teknolojil­i motora sahip Cupra Leon, hem performans, hem de ekonomi odaklı bir sürüş sunuyor.
 ?? ?? 10,25 inçlik ekranın grafikleri kişiselleş­tirilebili­yor.
10,25 inçlik ekranın grafikleri kişiselleş­tirilebili­yor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye