Auto Show Test

Ayarı tam kıvamında

Honda Accord, uzun bir aradan sonra, 10. nesliyle tekrar aramızda. 1,5 lt’lik küçük benzinli motoru ve CVT şanzımanı ise bu segment için tartışmaya açık.

-

Yaşam kabini ve kokpit, sürücü odaklı yapıya sahip. 7 inç boyutundak­i TFT gösterge paneli, sağ taraftaki büyük hız göstergesi ile birlikte sürüşle ilgili birçok önemli bilgiyi okunaklı bir şekilde iletiyor. 8 inçlik multimedya ekranı modern zamanların gereklilik­lerini yerine getiriyor. Bu dokunmatik ekran üzerinden ses sistemi, ekran ayarları ve diğer gelişmiş özellikler­i kontrol etmek mümkün.

Elektrikli ön koltuklar konforlu ve keyifli bir kullanım sunuyor. Bu otomobili makam aracı olarak kullanacak­lar için de, arka kısımda yeterli konfor düşünülmüş. Diz ve baş mesafesi konusunda sorunsuz, karartmalı arka camlar da amaca hizmet ediyor. Accord’un 570 lt hacme sahip olan bagajı, sınıfında rekabetçi bir konuma gelmesini sağlıyor.

Honda bu modelde, otomobili dışarıdan çalıştırma teknolojis­ini de sunuyor. Bunun için kontak anahtarınd­aki kapı kilitleme butonuna iki kez bastıktan sonra tekrar kontak anahtarınd­aki yuvarlak butona basmak gerekiyor. Böylece araç, içinde olmasanız da çalışıyor. Bu da size sıcak veya soğuk havalarda klima ile otomobilin sıcaklığın­ı önceden ideal dereceye getirme imkanı sunuyor.

Yeni Accord’un 1,5 VTEC Turbo motoru CVT şanzımanla kombine ediliyor. 1498 cc hacmindeki motor 5500 d/d’de 190 HP güç ve 1600 d/d’de 260 Nm tork üretiyor. 190 km/s maksimum hıza sahip olan otomobilin 0-100 km/s hızlanma değeri 8.9 saniye, ortalama tüketimi ise 7.3 lt/100 km. Vites kolunun yanındaki yeşil renkli ECO düğmesi ile ECO mod devreye alındığınd­a araç, gaz tepkileri ve klima ayarlarını, yakıt verimliliğ­ini artırmak için değiştiriy­or. Diğer sürüş modu olan SPORT ise yine Accord’un orta konsolunda yer alan bir düğme ile etkinleşiy­or. Bu mod seçildiğin­de ise Accord daha sportif, atak ve eğlenceli bir sürüş sunuyor.

 ?? ?? Arkaya doğru incelen silüet ve karartmalı arka camlar, tasarıma akıcı bir dinamizm katıyor.
Arkaya doğru incelen silüet ve karartmalı arka camlar, tasarıma akıcı bir dinamizm katıyor.
 ?? ??
 ?? ?? İç mekanda multimedya ekranları çok büyük değil ama ihtiyacı karşılıyor.
İç mekanda multimedya ekranları çok büyük değil ama ihtiyacı karşılıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye