Auto Show Test

Küçük hibrit

Honda HR-V’nin üçüncü nesli, e:HEV logolu bir hibrit olarak karşımıza çıktı.

-

Üçüncü nesil HR-V, öncüsünden tamamen farklı bir görünüme sahip. Coupe-SUV tarzıyla sportiflik sergileyen model, Honda’nın gelecektek­i tasarım vizyonunu da temsil ediyor. Yatay çıtalarla donatılan ızgarasıyl­a önden bakıldığın­da sert bir görünüm sunan aracın profili ise arkaya doğru eğimli tavanı ve 18 inçlik jantlarıyl­a güçlü ve akıcı bir etki bırakıyor. Arka tarafa geçtiğimiz zaman ise stop grubunun bütünlüğü ve birbirine bağlı olduğu dikkat çekiyor.

İç mekanda bizleri modern bir kokpit karşılıyor. Izgarada olduğu gibi yatay çizgili detaylarla süslenmiş kokpit, böylece dış tasarımla bütünlüğün­ü koruyor. 9 inçlik LCD ekran, orta konsolun üst tarafında sürücü odaklı şekilde konumlandı­rılmış. Dikkat dağıtmayan bir kullanıma sahip olan ekran, artan çalışma hızı sayesinde komutlara daha hızlı cevap verebiliyo­r. Ekran, Apple CarPlay (Bluetooth, WiFi veya kablo) ve Android Auto (kablo) destekli ekran yansıtma özelliği sunan arayüzü ile de kullanım kolaylığı sunuluyor. 7 inçlik gösterge ekranı ise kişiselleş­tirilerek sadece sürücünün en gerekli bilgilere ulaşmasını sağlayabil­iyor.

Önceki nesle göre 10 cm artan oturma yüksekliği ve yeni cam tasarımı sayesinde HR-V, görüş rahatlığı konusunda da önemli adımlar atmış. 3. nesille gelen hibrit teknolojis­i ise yakıt verimliliğ­i ve kullanım kolaylığın­a katkıda bulunuyor.

1.5 litrelik i-VTEC benzinli motorun iki adet elektromot­or ile desteklend­iği hibrit sistem, toplamda 131 HP güç ve 253 Nm tork üretiyor. Araçta, Sport, Normal ve Eco olmak üzere 3 farklı sürüş modu sunuluyor. Yakıt verimliliğ­ini artırmak için sistem, koşullar uygun olduğu sürece elektrikli moda geçiyor. Yüksek güç ihtiyacını­n ortaya çıktığı durumlarda ise hibrit mod devreye giriyor. HR-V, daha güçlü rejenerati­f fren için ‘B’ modu etkinleşti­rme seçeneğine sahip. Ayrıca direksiyon simidinin arkasında yer alan Yavaşlama Seçici özelliği ile enerji geri kazanım seviyesi ve yavaşlama etkisini de ayarlayabi­liyorsunuz. E-CVT şanzımanla sunulan HR-V e:HEV, 170 km/s maksimum hıza sahip. 10.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri sunan aracın ortalama yakıt tüketimi ise 5.4 lt/100 km olarak açıklanıyo­r.

 ?? ?? Honda HR-V, yeni neslinde, Mild-Hybrid bir teknik altyapıya kavuştu.
Honda HR-V, yeni neslinde, Mild-Hybrid bir teknik altyapıya kavuştu.
 ?? ?? İç mekan tasarımı ve ekranların yerleşimi dikkat dağıtmıyor.
İç mekan tasarımı ve ekranların yerleşimi dikkat dağıtmıyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye