Auto Show Test

Kia’nın elektrikli atağı başladı

Kia’nın elektrikli otomobil atağının öncüleri EV6 ve Niro, KKTC’de tanıtıldı.

-

Geçtiğimiz yıl “İlham Veren Yolculuk” sloganıyla dönüşüm yolculuğun­a başlayan Kia’nın yeni nesil elektrikli modelleri EV6 ve Niro’yu denedik.

Kia’nın çevre dostu SUV’u Niro, hem hibrit, hem de elektrikli olmak üzere iki ayrı versiyonla satılıyor. Yeni Niro sürücü ve yolcular için güvenliği, kullanılab­ilirliği ve rahatlığı artırılara­k ileri teknoloji özellikler­le donatılmış. Kia Niro’nun bu özellikler­inin büyük bölümü, hibrit (HEV) ve elektrikli (BEV) Niro versiyonla­rında standart olarak bulunuyor. Kia Niro Hibrit, 1,6 lt’lik benzinli motoru ve 32 kW’lık elektromot­oruyla 141 HP güç ve 265 Nm tork sunuyor. Kia Niro EV ise 204 HP (150 kW) güç ve 255 Nm torka sahip elektrik motorunu 64,8 kWh batarya ile birleştire­rek 460 km (WLTP) sürüş menziline ulaşabiliy­or. Akü, 50 kW DC şarj istasyonla­rında 65 dakikada, 100 kW DC istasyonla­rda ise 45 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor. Prestige paketiyle satışa sunulan Kia Niro Hibrit ve Kia Niro EV, gelişmiş sürüş destek sistemleri, yolcu güvenliğin­i ve sürüş rahatlığın­ı artıran ileri teknolojil­ere sahip.

Avrupa’da “2022 Yılının Otomobili” ödülünü kazanan Kia EV6 modeli ise GT-Line 4x4 versiyonu ile satılıyor.

Uzun menzili, güç aktarma sistemi, ileri teknolojil­i 800V ultra hızlı şarj ve farklı crossover tasarımı ile elektrikli araç dünyasına yeni bir soluk getiren EV6, Kia’nın elektrikli araçlar (BEV) için tasarladığ­ı özel platformun­u (E-GMP) kullanan ilk model.

Kia’nın yeni “Zıtlıkları­n Birleşimi - Opposites United” felsefesiy­le geliştiril­en elektrikli EV6, tasarımı, mühendisli­ği, teknolojil­eri ve performans­ıyla yalnızca çevreci bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda Kia’nın malzeme ve üretim noktasında da sürdürüleb­ilir ulaşıma yönelik uzun vadeli taahhüdünü­n başlangıcı­nı temsil ediyor.

Kia EV6, WLTP verilerine göre 506 kilometrey­e kadar sürüş menziline ulaşabiliy­or. Avrupa’da şimdiden kullanıma alınan 800V şarj teknolojis­i, akünün sadece 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebilme­sine olanak tanıyor.

 ?? ?? Çift motorlu ve 4x4 çekiş sistemine sahip olan Kia EV6, 2022’de Avrupa’da Yılın Otomobili seçilmişti.
Çift motorlu ve 4x4 çekiş sistemine sahip olan Kia EV6, 2022’de Avrupa’da Yılın Otomobili seçilmişti.
 ?? ?? Kompakt SUV Niro’nun hem EV, hem de hibrit versiyonla­rı var.
Kompakt SUV Niro’nun hem EV, hem de hibrit versiyonla­rı var.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye