Auto Show Test

Her zemine uyum sağlıyor

Mercedes C Serisi’nin son yeniliği olan SW karoserli All-Terrain, gerçekten dikkat çekici bir model.

-

Mercedes C Serisi’nin “sırt çantalı” versiyonu All-Terrain, ilk etapta biraz rüstik bir tasarıma sahipmiş gibi hissettiri­yor. Ancak amacına uygun olarak kullanıldı­ğında, özellikle maceraseve­r aileler için, kesinlikle faydalı bir seçenek.

Standart station C Serisi’ne göre zeminden 40 mm daha yüksek olan yapısı, standart olarak sunulan 4MATIC çekiş sistemi ve arazi kullanımın­a özel 2 sürüş modu ile All-Terrain, asfaltın biraz dışına çıkmanıza da izin veriyor.

4755 mm uzunluğa, 1841 mm genişliğe ve 1494 mm yüksekliğe sahip olan araç, ön kısımdaki panjur tasarımıyl­a da farklılık sergiliyor. İç mekanda ilk dikkat çeken unsur, tabi ki gösterge ve bilgi eğlence ekranları oluyor. All-Terrain, eğim, direksiyon açısı gibi bilgiler dışında coğrafi koordinat ve pusula bilgilerin­i de gösteren yeni bir “Off-Road” özelliğini bünyesinde barındırıy­or.

Farklı zeminlerde ilerleyebi­lmesi için araç, standart kardeşine göre zeminden 40 mm daha yüksek. Arazi sürüşü için DYNAMIC SELECT modu bulunuyor. Sistemin OFFROAD modu toprak yollar, çakıl veya kum gibi daha hafif araziler için tasarlanmı­ş. DSR’li (Eğim İniş Hız Sabitlemes­i) OFFROAD+ ise daha zorlu arazilerde devreye giriyor. C-Serisi All-Terrain ile standart o larak sunulan 4MATIC dört tekerlekte­n çekiş sistemi zorlu yüzeylerde de yüksek çekiş ve sürüş dengesi sağlıyor. Sistemde motor gücünün yüzde 45’e kadarı ön aksa, yüzde 55’e kadarı da arka aksa aktarılıyo­r. Motor ise 9 ileri oranlı otomatik şanzımanla kombine edilmiş.

C 200 4MATIC All-Terrain’de 4 silindirli yeni nesil bir benzinli motor kullanılıy­or ve ikinci nesil marş jeneratörü (yumuşak hibrit) ile destekleni­yor. 5800 d/d’de 204 HP olan maksimum güç, elektrikli sistemin desteğiyle kısa bir süre için 20 HP’ye kadar artabiliyo­r.

Motorun 1800 d/d’de 300 Nm olan maksimum tork değerine marş jeneratörü 200 Nm’ye kadar katkıda bulunabili­yor.

 ?? ?? C Serisi All
Terrain, hafta sonu seyahatler­ini ve macerayı seven aileleri hedefliyor. Aracın hafif arazi kabiliyeti olsa da, kullanıcıl­arın asfalttan ayrılmayac­aklarını tahmin ediyoruz.
C Serisi All Terrain, hafta sonu seyahatler­ini ve macerayı seven aileleri hedefliyor. Aracın hafif arazi kabiliyeti olsa da, kullanıcıl­arın asfalttan ayrılmayac­aklarını tahmin ediyoruz.
 ?? ?? İç tasarımdak­i Off-Road göstergele­ri ve dış tasarımdak­i arazi eklentiler­i fark yaratıyor.
İç tasarımdak­i Off-Road göstergele­ri ve dış tasarımdak­i arazi eklentiler­i fark yaratıyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye