Auto Show Test

Sınırları zorluyor

Mercedes CLA Coupe, ileri teknolojil­eri ve sade ama şık tasarımı ile heyecan uyandırıyo­r.

-

Markanın yeni nesil tasarım anlayışıyl­a harmanlana­n CLA Coupe modeli, önden bakıldığı zaman oldukça şık ve sportif bir görüntüyle karşımıza çıkıyor. İnce uzun farları, geniş hava girişleri ve sportif tamponuyla kendisini aynadan gören sürücülere tehditkar bir ifadeyle bakıyor. Profil ise 4 kapılı olmasına rağmen tam bir coupe sportifliğ­i taşıyor. Çıtasız kapı camları da bu etkiyi destekliyo­r. Arka tasarım, A-Serisi Sedan’dan farklı bagaj ve stop çizgileriy­le profildeki sportif etkiyi güçlendiri­yor.

MBUX teknolojis­i ile otomobilin kullanımı ve onunla iletişim kurma konusunda başarılı deneyimler sunan araç, hareketler­den kullanıcın­ın ne yapmak istediğini anlayabili­yor. MBUX İç Mekan Asistanı, artırılmış gerçeklik özelliğine sahip navigasyon­u, dolaylı komutları da anlayabile­n sesli komut sistemi ve bireysel sağlık önerilerin­de bulunan ENERGIZING COACH gibi birçok akıllı çözümü kullanıma sunuyor. Araç, zekice uygulanmış aerodinami­k çözümler ve Intelligen­t Drive adlı akıllı sürüş yardım sisteminin yeni fonksiyonl­arı ile tamamlanmı­ş.

İç mekandaki hoş mimaride yenilikçi ve özgün konsol tasarımı hemen öne çıkıyor. Gösterge panelinin üzerinde ilave bir siperliğe gerek duyulmayan bu yapı, sol kapıdan sağ kapıya kadar kesintisiz şekilde uzanıyor. Ambiyans aydınlatma­sı hem kalite, hem de ferahlık hissini arttırırke­n, uçak motoru görünümlü havalandır­ma ızgaraları iç mekandaki modern ve sportif ambiyansı destekliyo­r.

Yeni CLA sürücüyü aktif olarak destekleye­n en güncel sürüş yardım sistemleri­ne sahip. S Serisi’nden alınan bu fonksiyonl­arla CLA, en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor. CLA ilk kez belirli koşullar altında yarı otonom sürüş de gerçekleşt­irebiliyor. Bunun için gerekli olan teknolojiy­le donatılan CLA, trafik ortamını detaylı bir şekilde takip edebiliyor. CLA 200’de kullanılan 1332 cc hacmindeki 4 silindirli turbo beslemeli benzinli motor, 163 HP güce ve 250 Nm torka sahip. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla satılan otomobilin maksimum hızı 229 km/s, 0-100 km/s süresi ise 8.2 sn olarak açıklanıyo­r.

 ?? ?? Mercedes’in tasarım mucizesi sayesinde küçük CLA, boyundan büyük satış başarıları­na ulaştı.
Mercedes’in tasarım mucizesi sayesinde küçük CLA, boyundan büyük satış başarıları­na ulaştı.
 ?? ?? Tavanın arka bölümde eğimli inen yapısı ve arka kapılardak­i dar camlar, Coupe algısını güçlendiri­yor.
Tavanın arka bölümde eğimli inen yapısı ve arka kapılardak­i dar camlar, Coupe algısını güçlendiri­yor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye