Auto Show Test

Büyük SUV’a yeni yüz

Opel’in en büyük SUV modeli olan Grandland, yeni yüzüyle başarı arıyor.

-

Opel Grandland, yeni görünümü, geliştiril­en teknolojil­eri ve birer adet benzinli ve dizel motor seçeneğiyl­e piyasaya çıktı. Edition, Elegance ve Ultimate adlı 3 donanım seviyesiyl­e sunulan araç, 1,2 lt’lik turbo benzinli ve 1,5 lt’lik turbo dizel motorlarla satın alınabiliy­or. 130’ar HP güç üreten iki motor da AT8 adlı tam otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

Sırasıyla Crossland ile başlayan, Mokka ve Grandland modelinde de kendini gösteren yeni tasarım dili, bu modele gerçekten yakışmış diyebiliri­z. Piyano siyahı panjur ve özgün far tasarımıyl­a dikkat çeken Opel Vizör adlı yapı, kaliteli bir yüz ifadesi sağlıyor. Ön tamponun yanlarında yer alan hava girişleri ise tasarıma sportif bir katkı sağlıyor.

Uyarlanabi­lir IntelliLux LED Pixel farlar, gece görüş sistemi ve yarı otonom sürüş özelliği de yeni Grandland’de ilk kez sunulan teknolojil­er. IntelliLux LED Pixel farlar, far başına 84 adet olmak üzere 168 LED hücre ile ışığı, trafikteki diğer sürücüleri­n gözlerinde parlama yapmadan sürüş ve çevre koşulların­a göre uyarlayabi­liyor.

Öndeki akıcı hatların profilde de devam ettiği görülüyor. Arka tarafa geçtiğimiz zaman ise ilk dikkat çeken şey, bagaj kapağının ortasında bulunan şık görünümlü logo oluyor. Arka tampondaki hava çıkışları da ön taraftaki gibi sportif bir etki yaratıyor.

Grandland’ın iç mekanı sürücüyü, iki geniş ekranla karşılıyor. Opel Pure Panel adı verilen bu teknoloji iki ekranı tek ünitede topluyor. Tüm donanımlar­da standart olarak sunulan bu kokpit tamamen sezgisel yapısıyla dikkat çekiyor. Yalın bir hale kavuşan arayüz sürücüye kolaylık sunarken, kullanımın­a kısa sürede alışılıyor. Test otomobilim­izin sahip olduğu Ultimate paketinde yer alan 12 inçlik sürücü bilgi ekranı ve 10 inçlik merkezi dokunmatik ekran, sürücü odaklı tasarımlar­ıyla güvenli bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Ayrıca bilgi-eğlence sisteminin arayüzüne hem Apple CarPlay, hem de Android Auto ile bağlanabil­iyor. Opel, uyumlu telefonlar için kablosuz şarj imkanı sunmayı da unutmamış.

Opel Grandland’de kullanılan 1499 cc hacimli turbo dizel motor 3750 d/d’de 130 HP güç ve 1750 d/d’de 300 Nm tork üretiyor. Bu motorla aracın maksimum hızı 195 km/s, 0-100 km/s hızlanma değeri ise 11.5 sn olarak açıklanıyo­r. 8 ileri otomatik şanzıman konforun yanında ekonomi de sunabiliyo­r: Ortalama yakıt tüketimi 5.1 lt/100 km.

 ?? ??
 ?? ?? Profil ve arka tasarımda çok büyük yenilik yok.
Profil ve arka tasarımda çok büyük yenilik yok.
 ?? ?? Bilgi eğlence sisteminin arayüzü Apple Car Play ve Android Auto uyumlu.
Bilgi eğlence sisteminin arayüzü Apple Car Play ve Android Auto uyumlu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye