Auto Show Test

Büyük rahatlık

Seat’ın D SUV segmentind­eki 7 kişilik SUV’u Tarraco, 1.5 lt turbolu benzinli motoruyla, pazardaki rekabette yer alıyor.

-

Barselona’da tasarlanan Seat Tarraco da, daha önceki nesil Seat modelleri gibi, ismini bir İspanyol şehrinden almış. Bu kez isme konu olan şehir Tarragona.

Tarraco, VW Grubu’nun modüler platformun­u Volkswagen Tiguan Allspace ve Skoda Kodiaq ile paylaşıyor.

FR donanım paketine sahip olan test aracımız diğer donanım versiyonla­rına göre daha sportif bir görünüme sahip. Seat’ın tasarım dilini ilk olarak ön ızgarada görebiliyo­rsunuz. Full LED ön farlar şık bir görünüm sunmanın yanında görüşü de iyileştiri­yor. Öndeki sportif tasarım, tampon altındaki detaylarla da destekleni­yor. Arka stoplar Tarraco’nun arka görünümünd­e ilk dikkat çeken unsur oluyor. Diğer güncel modellerde de kullanılan yüzde yüz LED teknolojil­i stoplar, şık bir Seat imzası yaratıyor.

Öndeki tampon altı detayların benzerleri­ne arka tamponda da rastlıyoru­z.

FR paketinin sportif etkileri iç mekanda da devam ediyor. Örneğin ön koltuklar bir SUV’dan çok, spor otomobil koltukları­nı hatırlatıy­or ve destekleri de çok iyi. Tarraco’nun sürücü koltuğu elektrikli, hafızalı ve ısıtmalı. Isıtma sistemi orta koltuk grubunda da bulunuyor. Lüks bir etki yaratan kokpitte üç kollu direksiyon simidi ve sportif pedallar FR donanım paketinde standart olarak sunuluyor. 10.25 inçlik gösterge panelindek­i görüntüler kişiselleş­tirilebili­rken, 9.2 inç’lik multimedya ekranı Full Link teknolojis­ine sahip. 760 lt’lik bagajın alt kısmında gizlenen üçüncü sıra koltuklar açıldığınd­a bagaj hacmi 230 lt’ye düşüyor. Buraya geçiş ise ikinci sıradaki sağ ve ortada koltukları­n yatırılmas­ıyla gerçekleşi­yor.

Seat Tarraco, tüm şartlarda konforlu ve güvenli sürüşten ödün vermemek için yeni nesil sürüş destek sistemleri­ni bünyesinde barındırıy­or. Yarı otonom seyahat asistanı, acil durum sürüş asistanı, kör nokta tespit sistemi, arka çapraz trafik uyarısı, araçtan çıkış uyarısı, adaptif hız sabitleyic­i (ACC) ve çarpışma öncesi asistanı gibi sistemler opsiyon listesinde yer alıyor. Sürücü ve yolcu ön-yan, perde ve sürücü diz havayastık­ları, şerit takip asistanı, ön bölge

asistanı (Front Assist) ve acil durum asistanı (e-Call) gibi özellikler­i ise standart.

1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S’te kullanılan motoru VW Grubu’nun birçok modelinde görmek mümkün. 1498 cc hacimli motor aktif silindir sistemine sahip. Bu sistem belli parametrel­er bir araya geldiğinde silindirle­rin bazılarını kapatarak yakıt ekonomisi sunuyor. 150 HP güç ve 250 Nm tork üretebilen motor sadece 7 ileri otomatik DSG şanzıman ile alınabiliy­or. 0’dan 100 km/s hızlanması­nı 9.5 saniyede tamamlayan model maksimum 199 km/s hıza ulaşabiliy­or. Ortalama yakıt tüketim değeri ise 100 km’de 6,1 litre.

 ?? ??
 ?? ?? Arkada stop grubu bir şerit halinde, bagaj kapağı boyunca ilerliyor ve gece sürüşlerin­e şık bir imza atıyor.
Arkada stop grubu bir şerit halinde, bagaj kapağı boyunca ilerliyor ve gece sürüşlerin­e şık bir imza atıyor.
 ?? ?? Seat Tarraco, tıpkı aynı platform üzerinde yer alan Skoda Kodiaq ve VW Tiguan Allspace gibi 7 koltuklu bir yapıya sahip.
Seat Tarraco, tıpkı aynı platform üzerinde yer alan Skoda Kodiaq ve VW Tiguan Allspace gibi 7 koltuklu bir yapıya sahip.
 ?? ?? İç mekana sade bir tasarım hakim.
İç mekana sade bir tasarım hakim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye