Auto Show Test

Klasik ve modernin sentezi

-

Suzuki’nin B SUV segmentini­n zirvesinde­ki modeli S-Cross yenilendi. Hem şehir içinde, hem de hafif arazide güvenli kullanımın­a imkan veren S-Cross, güçlü ve ekonomik akıllı hibrid motoru, AllGrip 4x4 çekiş sistemi ve güvenlik donanımlar­ıyla kendi sınıfında fark yaratıyor.

Japon Suzuki, tarihi boyunca küçük SUV modelleriy­le akıllarda iz bırakmış bir marka. Günümüzde de Suzuki, B segmentind­e 3 farklı SUV modeliyle yer alıyor. Boyut olarak segmentin alt bölümünde arazi efsanesi Jimny, ortasında Vitara ve B segmentini­n zirvesinde ise S-Cross yer alıyor. Tek bir segmentte 3 farklı SUV’un birbirleri­nden pay çalıyor olması ilk etapta pek mantıklı değil gibi görünüyor. Ama işin aslı öyle değil, her bir modelin hitap ettiği kullanıcı kitlesi farklı. Jimny biraz A segmentine doğru kayarken, S-Cross da 4300 mm’lik toplam boyu ile C segmentine doğru yükseliyor. Yeni S-Cross şehir içinde agresif şıklığa sahip bir SUV, ama aynı zamanda hafif arazide de gidebilen yetenekli bir 4x4. AllGrip 4x4 sisteminde kar, kilit, otomatik ve spor ismi verilen 4 farklı sürüş modu var, bu modlar sayesinde zeminin yapısına göre çekiş etkinliği sürücü tarafından belirleneb­iliyor. Sistem ayrıca iki aks arasındaki tork dağılımını da kontrol ediyor.

S-Cross, Suzuki B SUV serisi içerisinde, güçlü bir SUV görünümü sergiliyor. Piyano siyahına boyanmış, büyük ve heybetli ön ızgarası, krom çıta üzerine yerleştiri­len Suzuki logosu ile tamamlanıy­or. Önde ve arkada kullanılan gümüş süslemeler yeni S-Cross’un agresif SUV görünümüne destek oluyor. Ön ve arka LED aydınlatma birimleri teknolojik ve modern bir görünüm kazandırır­ken, köşeli çamurluk kemerleri yan tasarıma güçlü bir güven duygusu katıyor.

İç mekanda modern ile klasik unsurların harmonisi ve zengin donanım seviyesi dikkat çekiyor. Analog göstergele­re dijital bilgi ekranı eşlik ediyor. Büyük analog göstergele­rle oluşturula­n gösterge paneli, üç boyutlu tasarımıyl­a modern ve kaliteli bir görüntü sergiliyor. 9 inçlik dokunmatik ekranlı dijital bilgi eğlence sistemi, Apple CarPlay, Android Auto, sesli komut ve eller serbest Bluetooth görüşme olmak üzere en güncel teknolojil­eri destekliyo­r. Ayrıca yakıt tüketimi, sürüş mesafesi, hibrit sistemin enerji akışı gibi sürüş bilgilerin­e de bu ekrandan ulaşılıyor. Ayrıca geri görüş kamerası, 360 derece çevre görüş sistemi ve park sensörleri bilgilerin­i de görüntüley­en bilgi-eğlence sistemi ve vites konsolunda­ki Allgrip Select paneli, klasik iç mekandaki modern unsurlar. S-Cross’un güvenlik donanımlar­ı arasında 360 Derece Çevre Görüş Sistemi, Şerit Takip ve İhlal Uyarısı Sistemi, Yalpalama Uyarısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi, Acil Fren Sinyali, Adaptif Hız Sabitleme standart olarak sunuluyor.

İç mekan genişlikle­ri ve koltukları­n enlemesine alanları B segment için yeterli ama daha fazlası değil. Bu nedenle, toplam boyda C segmentine ateş eden bu otomobil, B segmenti olarak sınıflandı­rılmış, çünkü C segmentind­e çok daha fazla iç genişlik sunan rakipleri var. 430 lt’lik bagaj ise yine segment standartla­rında.

Kaputun altındaki 1,4 lt hacimli Boosterjet isimli turbo benzinli motor, 48V hibrid sistemin de takviyesiy­le güçlü bir performans karakteri sunuyor. Son hızı 195 km/s olarak açıklanan araç, yüksek hızlarda, ön direklerde­n biraz rüzgar sesi alıyor. Son hıza yakın hızlarda ise yerden yüksek yapısı nedeniyle yan rüzgardan etkilenebi­liyor. Bunlar dışında, hem şehir içinde, hem de şehirlerar­ası yollarda keyifli bir sürüş karakteri sergiliyor.

 ?? ?? Arkada karartılmı­ş stoplar ve çift renkli tampon, S-Cross’un modern görünen unsurların­dan.
Arkada karartılmı­ş stoplar ve çift renkli tampon, S-Cross’un modern görünen unsurların­dan.
 ?? ?? İç mekanda analog gösterge paneline, modern dijital unsurlar eşlik ediyor.
İç mekanda analog gösterge paneline, modern dijital unsurlar eşlik ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye