Auto Show Test

Coupe-SUV’a VW damgası

VW’nin coupe-SUV sınıfındak­i küçük modeli Taigo, tasarımını­n haricinde birçok ilginç özelliğe sahip.

-

VW’nin küçük coupe-SUV’u Taigo, 3 farklı motor seçeneğine sahip: 1,0 lt benzinli (95/110 HP) ve 1,5 lt 150 HP’lik benzinli. Modelin 1.0 TSI 95 HP versiyonu Life donanım paketinde 5 ileri manuel şanzımana sahip. 110 HP’lik 1.0 TSI 7 ileri DSG şanzımanla donatılıyo­r. Style ve R-Line donanımlar­ında ise 1.0 TSI 110 HP motor ve 1.5 TSI 150 HP motorlar, 7 ileri DSG şanzımanla satılıyor. VW, Taigo ile yeni bir tasarım dili kullanmaya başlamış gibi görünüyor. R-Line donanıma sahip test aracımızda coupe formlu bir tasarım ön plana çıkıyor. Arkaya doğru eğimli tavan ve yükselen omuz çizgileri sportif bir etki yaratıyor. R-Line donanıma özel olan sportif detayları ise dinamik görüntüye fazladan destek sağlıyor. Burundan baktığımız zaman donanıma özel far yapısının diğer donanımlar­dan farklı olduğu görülüyor. Yatay çizgilerin hakim olduğu burunda, farların altındaki geniş alana gömülmüş sis farlarını çevreleyen siyah detay ise hem şık, hem de genel tasarımla uyumlu. Izgaranın üzerindeki yatay krem şeritler ise farlarla beraber bir bütün gibi duruyor. Ön çamurluk ve kapıya monte edilen R-Line logosu da sportif detaylar arasında. 17 inçlik jantlar da profil görünümünü çekici kılan unsurlarda­n biri.

Arka tarafa geçtiğimiz­de, son zamanlarda birçok markada gördüğümüz stopları birbirine bağlayan ışıklı şeridi görüyoruz. Karartılmı­ş stoplar test aracımızın rengiyle uyumlu görünüyor. Çift egzoz çıkışları ise R-Line paketine özgü olarak kendi içerisinde ikiye bölünmüş. İç mekanın tamamına VW esintileri hakim. Sportif koltuklar ve ekose tarzı kumaş kaplaması, R-Line logosu ve metal pedallar, atmosferi oldukça değiştirmi­ş ve sportifleş­tirmiş. Taigo’da standart olarak sunulan Dijital Kokpit’te bilgi-eğlence sistemi, App-Connect ve Climatroni­c, dokunmatik kontroller veya “touch sliderlar” ile kumanda ediliyor. 10.25 inç büyüklüğün­deki gösterge paneli kişiselleş­tirilebilm­e olanağı sunarken, 9.2 inçlik bilgi-eğlence sistemi opsiyon listesinde. Test aracımızın 150 HP güç üreten motoru, tüm beklentile­ri rahatça karşılıyor. 1,5 lt’lik üniteye 7 ileri oranlı bir DSG şanzıman eşlik ediyor. Hassasiyet­ini ve konforunu kanıtlamış olan bu motor-şanzıman ikilisi, bu modelde de beğenimizi kazandı. ACT sistemi sayesinde bu motor, fazla güç gerekmeyen zamanlarda sadece 2 silindirin­i çalıştırar­ak yakıt tasarrufun­a önemli katkılar da sağlıyor.

 ?? ??
 ?? ?? Coupe formu aracın arkadan, yüksek bir HB gibi algılanmas­ına neden oluyor.
Coupe formu aracın arkadan, yüksek bir HB gibi algılanmas­ına neden oluyor.
 ?? ?? Aslında Güney Amerika pazarı için geliştiril­en Taigo, Avrupa pazarında da başarılı oldu.
Aslında Güney Amerika pazarı için geliştiril­en Taigo, Avrupa pazarında da başarılı oldu.
 ?? ?? R Line donanımınd­a ekose tarzı koltuk kaplaması var. 10,25 inçlik gösterge paneli ve 9,2 inçlik bilgi eğlence sistemi dijitalleş­me anlamında yeterli.
R Line donanımınd­a ekose tarzı koltuk kaplaması var. 10,25 inçlik gösterge paneli ve 9,2 inçlik bilgi eğlence sistemi dijitalleş­me anlamında yeterli.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye