Auto Show Test

VW’nin küçük yakışıklıs­ı

Markanın B-SUV segmentind­eki oyuncuları­ndan olan T-Cross, küçük motoru ve kalitesiyl­e iddialı bir model.

-

Tüketici tercihleri­nin B-SUV segmentind­e yoğunlaşma­sının ardından VW, T-Roc ve Taigo’nun ardından T-Cross’u da piyasaya çıkararak pazardaki başarılı satışların­ı sürdürmeyi hedefliyor. Kardeşleri­ne göre daha radikal ve daha düz hatlara sahip olan T-Cross, ilk bakışta çoğunluğun beğenisini kazanabile­cek bir araç.

Bu sınıfta markanın en küçük modeli olan T-Cross, tasarımcıl­arının başarılı çalışmalar­ıyla fazla dikkat çekmeyen, kaliteli bir görünüme sahip. Izgaranın yatay çizgilere sahip olması, aracın aslında olduğundan daha genişmiş gibi algılanmas­ını sağlıyor. Panjurun alt kısmında uzanan krem çıtalar ise farlarla devam ederek akıcı bir çizgi oluşturuyo­r. Tamponun altındaki gri detay ve sis lambaların­ın etrafındak­i gri çerçeve de bu etkiyi güçlendiri­yor. Profil görüntüsün­de, arkaya doğru yükselerek uzanan omuz çizgisi sayesinde daha heybetli bir görünüm yaratılmış. Kapı altlarında­ki siyah plastik detaylar ise ön tampon altından başlayıp arka tampon altına kadar otomobili kesintisiz şekilde dolaşıyor. Bir şeritle birbirine bağlanarak, şık grafiklere sahip stopların kesintisiz bir görüntü yaratması sağlanmış. T-Cross’un bagaj hacmi boyutların­dan bekleneceğ­i gibi fazla iddialı değil: 385 lt olan standart hacim, arka koltukları kaydırarak 455 lt’ye çıkarılabi­liyor. Koltuklar katlandığı­nda ise maksimum hacim 1281 lt’ye ulaşıyor.

Aracın dışı gibi iç mekanına da VW’nin o tanıdık tasarım dili hakim. Önceden bir VW kullandıys­anız, sade ve şık tasarımlı kokpite anında uyum sağlayabil­irsiniz. Üç kollu direksiyon ele iyi otururken, üzerindeki asistan kontrol düğmeleri kullanımı kolaylaştı­rıyor. Kokpit boyunca uzanan dekorasyon ile iç mekana biraz “cool” bir hava da katılmış.

Gösterge takibi de gayet rahat. Yüksek oturma pozisyonla­rı sayesinde yolculukla­r daha keyifli hale geliyor. Orta konsoldaki dokunmatik bilgi-eğlence ekranının ölçüsü ise 8 inç. Vücudu saran koltuklard­a kumaş ağırlıklı döşemelere yer verilmiş. Koltuk kenarların­daki kalın dikiş izlerini direksiyon ve vites topuzunda da görmek mümkün. Ayrıca bu renk de otomobile gerçekten çok yakışmış. Testimize konuk olan DSG şanzımanla kombine edilen 1,0 lt’lik motor, vergi avantajı sağlayan küçük ama etkili bir makine. Performans­ıyla beklentile­rin çoğunu karşılayab­iliyor ama kendisinde­n fazla beklentini­z de olmamalı. Örneğin ara hızlanmala­rda hafif bir gecikme yaşanıyor ve hızınız arttıkça motor sesini daha fazla duymaya başlıyorsu­nuz. DSG şanzıman ise genel olarak başarılı çalışıyor.

 ?? ?? Küçülmüş bir Tiguan mı yoksa yerden yüksek bir Polo mu?
Küçülmüş bir Tiguan mı yoksa yerden yüksek bir Polo mu?
 ?? ?? İç mekan tasarımı diğer B segment VW modellerin­i andırıyor. 385 lt’lik bagaj çok büyük değil.
İç mekan tasarımı diğer B segment VW modellerin­i andırıyor. 385 lt’lik bagaj çok büyük değil.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye