Back on Stage

EN İYİ 10 KONSER SALONU

- Damla KAAN

1 Zorlu PSM Studio

Şehrin merkezinde İstanbul müzik dünyasına çeşitlilik ve heyecan katan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin birçok konser salonu var ve hepsi tam donanımlı. Ancak içlerinden birinin BOS için yeri ayrı: Studio! 700 kapasiteli salonda sıkı ses siteminin yanı sıra hayalleri somutlaştı­rmaya imkan veren bir ışık tasarımı var. Salona elektronik müzik konserinde gittiğiniz­de başka, akustik konser dinlemeye gittiğiniz­de başka... Yeni yıl dileğimizs­e, Studio’ya kombine yapılsın.

Salon İKSV

Yıllardır sahnesinde alternatif seslere yer vererek, müziksever­lerin gönlünde ayrı bir yer edinen

Salon, ses sistemi ve iç düzeniyle sevdiğimiz konser mekanların­dan. Salon, hareketli ve esnek sahne sistemi sayesinde parti, toplantı ve film gösterimi gibi farklı içerikli kurumsal etkinlikle­re de ev sahipliği yapıyor. Salon’daki favori yerimiz ise balkon orta.

6:45 KK Ankara

2016’da Can Gox ve Mabel Matiz konseriyle kapılarını açan Çankaya’daki 6:45 KK, konser mekanların­da ‘taze’ olmasına rağmen sahnesinde ağırladığı isimler ve ortamı sayesinde Ankara’nın gözdesi oldu. Mekanın küçüklüğü ve sıcak ortamı müzisyenle­rle dinleyici arasındaki etkileşimi­ni de artırıyor.

4 Babylon Bomonti

Beyoğlu’ndaki kitlesini olduğu gibi Bomonti’ye taşıyan Babylon, İstanbul’un ilk göz ağrılarınd­an. Yıllardır yerli ve yabancı müzisyenle­ri sahnesinde ağırlayan mekan, ses sitemi, ışık tasarımı ve duruşuyla yoluna devam ediyor. Mekanı çok seviyoruz ancak anında ‘sold out’ etiketini görünce keşke daha büyük olsa diye iç çekmeden edemiyoruz.

5 Hayal Kahvesi

Beyoğlu’nda geçmişin alternatif­i bugünün ana akım müzisyenle­ri olan yıldız isimleri sahnesinde ağırlayan

Hayal Kahvesi, birçok şube açtı. 1992’deki tarzını her şubesine taşıdı. Son müjdesi Emaar Avm’deki yeni mekanı. Geçen ay Ceylan

Ertem konseriyle kapılarını açan Hayal Kahvesi dengeleri değiştirec­ek, Avrupa yakasındak­iler Anadolu yakasına geçecek! Üstelik bu aydan itibaren her pazar caz dinletili brunch da olacak.

6 Volkswagen Arena

Eklektik bir konser mekanı, tiyatro alanı ya da basketbol sahası... Ama konumuz konser! Açıldığı ilk günden bu yana yıldız isimleri ve ilginç projeleri ağırlayan Volkswagen Arena, Türkiye’nin yüksek sesli canlı performans altyapısıy­la donatılan ilk kapalı müzik ve gösteri merkezi unvanına sahip. Maslak’taki mekan, tribün oturma sistemiyle dinleyiciy­e farklı bir hava da katıyor.

7 Dorock XL Beşiktaş

Bugün altın günlerini yaşayan rap müzik, Dorock XL sahnesinde kendine daha çok yer bulmaya başladı, Anadolu yakasının en etkili alternatif mekanların­dan oldu. Haftanın neredeyse her günü canlı performans olan mekan artık Beşiktaş’ta. 2000 kişilik seyirci kapasitesi ve teknik donanımıyl­a biz müziksever­leri heyecanlan­dırıyor. Beşiktaş civarında ‘walk in’ dinleyici için de ilaç gibi oldu.

8 Ooze Venue İzmir

2006 yılında İzmir Bornova’da eski Hayat Sineması’nın yerine açılan Ooze Venue etkileyici ses ve havalandır­ma sistemiyle İzmirliler­in favori mekanı. 3 bin kişilik alan her sene en az 60 farklı müzisyeni sahnesinde ağırlıyor. Bir yeni yıl dileği; Ege’de bir şube daha!

9 IF Performanc­e Hall Ankara

Ankara’ya yenilikçi bir eğlence kültürü yerleştirm­eyi hedefleyer­ek yola çıkan IF Performanc­e Hall Ankara, sahnesinde ağırladığı müzisyenle­r ve farklı etkinlikle­rle kısa sürede bunu başarabile­n sayılı mekanlarda­n. 2005’te yenilenen dekorasyon, ses ve ışık sistemiyle Çankaya’daki IF Performanc­e Hall, özgün ve yenilikçi bir eğlence kültürü sunuyor. Bu hedeflerle yola çıkan ekip yakın zamanda Zürih’te de bir şube açtı. Nicelerine...

10 Jolly Joker Vadistanbu­l

Uzun yıllar Taksim’deki konserleri­yle, özellikle arabesk ve rock türlerinin en iyi isimlerini ağırlaması­yla gözdemiz olan Jolly Joker, yakın zamanda Vadistanbu­l’da açılan şubesiyle kitlesini genişletti. Ses sistemi, özgün konsepti, ulaşım kolaylığı da işin içine girince Bos’un sevdikleri arasına girdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye