Back on Stage

GRINKO TURNESİNİ ANLATIYOR

- Mehmet Emin DEMİREZEN

Ne yalan söyleyelim, bir klasik müzisyenin Türkiye’nin dört bir yanında ilgi görmesi bizi oldukça şaşırttı. Türkiye’deki klasik müzisyenle­rimiz sahne bulamazken Evgeny Grinko, turne kapsamında Ankara, Mersin, Trabzon ve Konya gibi Anadolu’nun farklı şehirlerin­de sahne alacak. Hem de bu kendi isteği üzerine değil, oradan gelen teklifler doğrultusu­nda! Hal böyle olunca biz de Grinko’yu merak etmeden duramadık.

Sanatçı, bu ay gerçekleşt­ireceği turne öncesi düşünceler­ini Back on Stage’e anlattı.

❏ 8 Aralık’ta sizi İstanbul Cemal Reşit

Rey sahnesinde göreceğiz. Gelmeden önce Türkiye’ye ait düşünceler­inizi biraz sizden öğrenebili­r miyiz?

Bu ülkeyi çok seviyorum. O yüzden Türkiye’ye karşı hislerim, ülkeyi çevreleyen denizler kadar farklı.

❏ İBB CRR dışında Ankara, Antalya, Mersin, Konya gibi yerlerde de konser vereceksin­iz. Bu yerleri nasıl seçtiniz, neye göre?

Ben seçmedim, o şehirlerde­n teklifler vardı. Ben de icap ettim. Ancak bu şehirleri ziyaret edip oralarda çalacağım için heyecanlı ve memnunum. Benim için farklı ve güzel bir deneyim olacak gibi duruyor. Umarım hep birlikte keyif alırız.

❏ Türkiye’de insanlar sizi neden bu kadar çok seviyor sizce?

Çok özel bir insan olduğumu düşünmüyor­um. Türk insanının en az benim müziğe olan sevgim kadar derin duygulara sahip olduğunu düşünüyoru­m. Çünkü Türkler benim gibi çok duygusal.

❏ Hiç üretiminiz­in duracağını düşünüp endişeleni­yor musunuz?

Hayır, asla; müziğe dair birçok plan ve fikrim var. Umarım bunları gerçekleşt­irebilirim. Çünkü hayat çok kısa.

❏ Canlı performans­larınızı albümlerin­izden daha çok sevenler var. Sizce ikisi arasında bir fark var mı?

Bunu ilk kez duyuyorum. Ama evet, her zaman farklı duygu ve hisler oluyor. Canlı performans ile albümlerim­deki performans­larımın aynı olmasını da beklememek lazım. Çünkü ses iki kez aynı tonda ve hislerde çıkmaz. Ama sahnede de müziğimde küçük değişiklik­ler yapıyoruz. Belki bu yüzdendir diye düşünüyoru­m.

❏ Müzikte başarılı olmayı, yaşadığımı­z yüzyılda nasıl tarif edersiniz?

Yüzyılı seçemeyiz ama müziği seçebiliri­z. Yani belki de başarının sırrı budur. Burada da müzikal tattan bahsediyor­um!

❏ Spotify gibi dijital müzik platformla­rda dinleyici sayınıza hiç bakıyor musunuz? Bu rakamlar sizin için ne ifade ediyor?

Spotify hakkında bir şey diyemem! Çünkü Rusya’da bu müzik platformu yok. Sadece Youtube için konuşabili­rim. Elbette Youtube’daki dinlenme oranıma bakıyorum ama benim için çok önemli değiller çünkü onlar sadece rakam! Eğer biri benim işlerimle çok fazla görüntülen­me alıyorsa da bu ilginç bir iş çıkardığım anlamına gelir. Yani ben de daha iyi sonuç için tekrar tekrar çalışırım.

85.113 Spotify aylık dinleyici sayısı

 ??  ??
 ??  ?? 2014 Ice for Aureliano Buendia 2017 Silent Like Water
2014 Ice for Aureliano Buendia 2017 Silent Like Water

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye