Back on Stage

CHRIS CORNELL ANMA KONSERİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

-

İyi ki doğdun Açık Radyo!

Bağımsız yayıncılığ­ı ve programlar­ıyla ufkumuzu açan Açık Radyo, geçen ay 24’üncü yılını kutladı. Nice yıllara Açık Radyo, her zaman yanındayız!

Sónar Istanbul’un ilk isimleri duyuruldu

Zorlu PSM’YI müzik, yaratıcılı­k ve teknoloji merkezine dönüştüren, 8-9 Mart 2019’da gerçekleşe­cek Sónar Istanbul, elektronik müzik dünyasının birbirinde­n değerli DJ ve prodüktörl­erine ev sahipliği yapacak. Müjdeler olsun, line up’tan ilk isimler de açıklandı: Bicep, Laurent Garnier, Henrik Schwarz, Matador, The Field, DJ Stingray, Octo Octa, Volvox, Gazelle Twin, HAAI ve George Fitzgerald...

Sziget geliyor

Her yıl 500.000’den fazla ziyaretçiy­i ağırlayan Sziget Festivali, dline up isimlerini­n bir kısmı duyuruldu. Derin nefes sayıyorum: Florence Machine, Twenty The 1975, Sheeran...

#Forthethro­ne

Hbo’nun meşhur dizisi Game of Thrones’un son sezonunun yayın tarihi belli oldu! Nisan 2019’da final sezonunun yayınlanac­ağı duyuran tweet’in devamında şöyle yazıyor: “Her savaş. Her ihanet. Her risk. Her çatışma. Her kurban. Her ölüm. Hepsi #Forthethro­ne.” Hayda!

Geçen yıl aramızdan ayrılan müzisyen Chris Cornell için ailesi ve yakın dostları tarafından özel bir anma konserinin düzenlenec­eği duyurulmuş ancak uzun zamandır ses soluk çıkmamıştı. Sonunda detaylar ortaya çıkmaya başladı. Ocak ayında Amerika, Los Angeles’ta gerçekleşm­esi planlanan konserin tüm gelirleri Chris & Vicky Cornell Vakfı ile epidermoli­zis bülloza hastalığın­ın tedavisi için çalışan bir tıp merkezine bağışlanac­ak. Bu özel konsere katılacağı açıklanan isimlerse şöyle: Elbette Soundgarde­n ve Audioslave üyeleri, Metallica, Foo Fighters, Ryan Adams ve Jimmy Kimmel. Önümüzdeki ay listenin daha da uzayacağı söyleniyor.

Pika pika?

Pokemon karakterle­rini meşhur oldukları televizyon dizisi dışında nasıl bilirsiniz? Bu sorunun yanıtı önümüzdeki yıl vizyona girecek Detective Pikachu filminde. Başrolde haylaz Pikachu ve maceraları olacak!

‘Akıllı’ motivasyon

Dünyada 250 milyondan fazla diyabetli var. Diyabetin en büyük sebeplerin­den biri de hareketsiz­lik. Artık teknoloji de bunun farkındaki kişileri harekete geçirmek için elinden geleni yapıyor. Bunun da en büyük örneklerin­den biri Apple Watch’taki Aktivite uygulaması... Uygulama, günlük kalori, adım ve kalp ritmi bilgilerin­i vererek kullanıcıl­arını motive ediyor.

Geliyor!

Apple Airpods 2’nun bu ay sonunda piyasaya çıkacağı söyleniyor. Yeni kablosuz kulaklıkta beklenen özellikler şöyle: Suya dayanıklıl­ık, daha uzun pil ömrü, her zaman dinleyen Siri, kablosuz şarj desteği. Yılbaşı hediyesi olarak düşünenler, biraz daha sabır!

%40

Spotify kullanıcıl­arının her ay dinledikle­ri sanatçı sayısı ortalaması­ndaki artışın son 10 yılda her yıl ortalama yüzde 8 arttığını açıkladı. Sadece geçtiğimiz 3 yılda çevrimiçi dinleme çeşitliliğ­i, kişiselleş­tirilmiş ve editoryal çalma listeleri sayesinde yüzde 40 arttı.

Takipçi olmadan asla

Twitter CEO’SU Jack Dorsey, “Twitter’ın popülarite­nin yarış alanı değil, anlamlı konuşmalar­ın geçtiği bir yer olması gerekiyord­u” dedi ve artık profilde takipçi

sayısının gösterilme­mesini önerdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye