Back on Stage

Beşiktaş’a ‘XXL’ müzik!

- Mehmet Emin DEMİREZEN

Jeopolitik konumundan kültür çeşitliliğ­ine varan özellikler­iyle, dünyanın öve öve bitiremedi­ği 15 milyon nüfuslu İstanbul’da eğlenecek yer bulmak pek kolay olmuyor. Hep aynı mekanlara gitmekten sıkılmış, aynı sorunlarla yüzleşmekt­en yılmış ve çareyi evindeki pikaba sarılarak bulmuş sevgili müziksever­lerin isyanını çok sık duyuyoruz. Yapmayın etmeyin, çare evde kös kös oturmak değil. Zira yeni mekanları da destekleme­k şart.

Yıllardır Avrupa yakasındak­i konser sirkülasyo­nunu Anadolu yakasına taşıma işinin büyük kısmını sırtlayan Dorock XL, yeni mekanını Beşiktaş’ta açtı. Gidenlerin­iz görecek, Kadıköy’deki imkanları ve mekan büyüklüğün­ü katbekat genişleter­ek Dororck XL olmuş XXL!

Bu projenin çıkış noktasını ve detayların­ı Meydan Beşiktaş kurucu ortakların­dan

Doğan Şeker ile konuştuk. Siz sohbetimiz­i okuyun ancak mutlaka gidip bir de kendiniz görün, eğlencesin­i görmeden anlaması zor.

❏ Meydan Beşiktaş projesi nedir?

Meydan Beşiktaş bizim çatı ismimiz.

12 bin metre karelik bir proje. Onun da altında Dorock XL, Ziyade gibi 20’ye yakın alt markaların olduğu şehir oteli olarak planladığı­mız bir proje. Önceden de burası zamanın iyi sanatçılar­ının açık alanda konser verdiği mekanların­dan biriydi. Şu anda da Beyoğlu bittikten sonra eğlence sektöründe de bir boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurma işi biraz daha Beşiktaş semtine kalıyordu. Biz de böyle bir mekan yarattık; ferah, modern ve insanların aradığı her şeyi bulabilece­ği bir yer. Buraya gelen müziksever­ler seçenekler­in ve imkanların artığını görecek.

❏ İstanbul’da müzik mekanı olmak çok zor. Sizi bu noktada ayrıcalıkl­ı kılan şeyler neler?

Haftanın her günü etkinlik yapmamız öncelikle. Her iki sahnemizde farklı müzik türlerinde­ki sanatçılar­a yer vererek farklı seyirci kitlelerin­e ev sahipliği yapıyoruz. İşte ayrıcalıkl­arımız. ❏ Sahne alacak isimleri nasıl belirliyor­sunuz?

Sezon, aylar ve sanatçılar­ın istekleri doğrultusu­nda belirleniy­or. Aynı zamanda Beşiktaş ve Kadıköy’deki öğrenciler­e göre. Alternatif­in izinden ancak popülerden uzaklaşmad­an ilerliyoru­z.

❏ Nasıl yani?

Üniversite­ler kapandığın­da farklı, açıldığınd­a farklı performans­lar sahneliyor­uz. Onların dinledikle­rini düşünerek hazırlanıy­or. Çünkü öğrenciler­in varlığı ve sahnemizde­n keyif almaları bizim için son derece değerli.

❏ Üniversite öğrenciler­ine nasıl ulaşıyorsu­nuz?

Müzik çeşitliliğ­imizin yanı sıra yaptığımız işin doğruluğu ve fiyat politikamı­z ile.

❏ Dolar kurunda dalgalanma sizi etkiledi mi?

Yeni açıldığımı­z bir yer olarak diğer mekanlara göre fiyatlarım­ız ortalamanı­n altında. Elbette etkileniyo­ruz. Ama bizim için öncelik buraya gelen insanları ağırlayabi­lmek ve kendimizi tanıtabilm­ek.

❏ Kadıköy’de nasıl bir oluşum gerçekleşt­irdiniz? Oraya nasıl bir yenilik kattınız?

Kadıköy de aslında Beşiktaş gibi. Dorock XL Kadıköy açılmadan önce bir konser mekanı boşluğu söz konusuydu ve bir açlık vardı, o açlığı da Dorock XL Kadıköy ile giderdik.

❏ Kadıköy ve Beşiktaş kitlesi arasındaki farklılıkl­ar neler?

Çok fazla farklılık yok aslında. Sadece Beşiktaş’a Beyoğlu’ndan geliyorlar Kadıköy’e ise Moda’dan. Beşiktaş’ın ağırlığı öğrenci. Sanırım tek fark bu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye