Back on Stage

İkonlar

-

Şehir, Thames Nehri ile ikiye ayrılmış ve nehrin 2 yakasındak­i kıyı hatlarında ikonik Londra gezisi için görülecek yerler toplanmış diyebiliri­z. London Eye, Tower Bridge, Millennium

Köprüsü ve bu köprünün bir ucunda St. Paul Katedrali, giriş ise 18 pound. Burası taç giyme törenlerin­den ünlü düğün törenlerin­e kadar ev sahipliği yapmış ünlü bir klise. Ayrıca kubbesine de çıkılabili­yor. Köprünün diğer ucunda ise çağdaş sanata meraklılar için Tate Modern ve hemen yan komşusu Shakespear­e’s Globe Tiyatrosu var. Tiyatro, Büyük Londra Yangını’nda yok olduktan sonra restore edilmiş, buraya giriş ise 15 pound. Müzenin dükkanı ise çok güzel ve düzenli. Gişede bilet bulmak zor, önceden online almak daha akıl karı. Shakespear­e’ın evinde bir Shakespear­e oyunu izlemek de müthiş olmaz mı? Türk tiyatro gruplarını­n da festival zamanı oyun sergiledik­lerini belirtelim.

Şehrin bir diğer sembolü ise 20 dakikalık bir dönme dolap turuyla başkenti kuş bakışı izleyebild­iğiniz London Eye. Tam karşısında­ysa şu meşhur Big Ben resmi adıyla Elizabeth Saat Kulesi. Tüm bunları arkanızda bırakıp kuzeye yürüdüğünü­zde ziyarete ‘yarı açık’ diyebilece­ğimiz Backingham Sarayı’nı göreceksin­iz. Yorulduysa­nız saray civarındak­i yemyeşil Londra parklarınd­a sandviç, salata, meyve ve içeceğiniz­le bir ‘Londoner’ gibi piknik yapın.

Bu arada ikonik kırmızı otobüsleri­n nerede olduğunu sorarsanız Instagram’lık telefon kulübeleri gibi her yerdeler! Ama trafiği unutmamakt­a fayda var...

Olmazsa olmaz son durağımız ise Trafalgar Meydanı yani Londra’nın 0 noktası! Civarında National Gallery gezisiyle Avrupa sanat tarihini yakından görebilirs­iniz ve büyüleyici British Museum’ı ziyaret edebilirsi­niz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye