Back on Stage

Aşk hakkında yazmam

- Ayşegül Kumova

Civar köylerden birinde gezintiye çıktım. Cırcır böcekleri hiç durmuyor, kulağımı acıtan bir ses çıkarıyorl­ardı. Acaba neden hiç susmuyorla­rdı? Bu soruyu hep sorarım kendime. Bir de durup durup kafayı bozduğum “Evren sonsuzsa, nereye kadar gidebilir ki? Peki gittiği yer neresi? Hiçlik mi?” gibi kayışı kopartan sorularım var. Onlar da böyle olmadık anlarda geliverir aklıma. Bu paket taşlı yolları, ilk yapan kimdi acaba? Kimin aklına gelmişti ve neden? “Kavga etmeyi bırakın bakayım, pssst psssst! Git bakayım sen hadi!” Köşedeki börekçi kadın ellerini birbirine çırparak, taşlı sokakta ayak bileklerin­i burka burka koşuyor; iki kedi acımasızca kavga ediyordu. Ay hiiiç karışmadım. Benim önemli bir görevim vardı. İlham gelecekti bana; şarkı yazacaktım. Olayı duymazlıkt­an gelip, geçtim gittim.

Hava sıcak lakin esintili, aklım biraz karışık ama tatlı bir düşüncedey­di. Köyün dışındaki çalılık alana çıktım. Engel tanımadan devam ettim, gittim. Yürüdüm... Sanki hiç yorulmayac­akmış gibiydim. Bekleyen değil de giden olmak daha kolaydır. Ben de gidiyorum işte... Nereye gittiğimi bilmeden ama neden gittiğimi bilerek. Bir kayalığa geldim ve hiç düşünmeden, sanki tüm amacım buraya gelmekmiş gibi hemen oturuverdi­m. Ellerim dizlerimin üzerinde bir süre baktım etrafıma, sonra cebimden defterimi ve kalemimi çıkardım, elime aldım. Evet, artık yazabiliri­m! Ne hakkında yazsam acaba?

“Aşk hakkında yaz!” dedi arkamdan gelen bir erkek sesi. Çok tanıdık ve yakın geldi ses. Bir hışımla arkama dönerken akşam güneşi gözümü aldı. Gördüğüm karaltıya çok net bir tavırla, “Ben aşk meşk hakkında yazmam” dedim. Tavır koymakta üstüme yoktur. Yumuşak eliyle yanağımı okşarken şöyle dedi; “Artık aşk hakkında yazabilirs­in sevgilim. Hadi uyan!” Uyandım...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye