Back on Stage

TOP 10 EN TRAJİK 10 ÖLÜM

- Damla KAAN

Alkol koması

1983 doğumlu sanatçı ülkemizde vereceği konserini sağlık nedenleriy­le(!) iptal edip Londra’ya dönmüştü. 23 Temmuz 2011 tarihinde Londra’daki evinde ölü bulunan Amy Winehouse’un ölüm nedeni hemen belirlenem­ese de alkol zehirlenme­sinden dolayı öldüğü sonradan polis tarafından açıklanmış­tı. Farklı tarzı ve eşsiz vokal tekniğiyle dünya üzerindeki milyonları etkileyen Amy Winehouse dünya müzik tarihinde kısa sürede önemli bir yere sahip oldu.

Altın vuruş

4 Ekim 1970 tarihinde rock müziğin en önemli kadın solistleri­nden olan Janis Joplin, Los Angeles'taki Landmark Motor Hotel'de aşırı dozda aldığı eroin yüzünden ölü bulundu. 27 yaşında kazandığı şöhreti kaldıramad­ığı için eroine başlayan Janis Joplin, eroin kullanmayı bırakmayı denese de başarılı olamamış ve aramızdan çok erken ayrılan efsaneler arasında yerini almıştı.

Dost kurşunu

Rap müziğin efsanevi ismi 2PAC, 13 Eylül 1996’da 25 yaşındayke­n aramızdan ayrıldı. 7 Eylül 1996 tarihinde Suge Knight ve Death Row Records grubu ile Las Vegas'ta bulunan 2PAC, önce MGM Grand Hotel'de Mike Tyson ve Bruce Seldon'ın boks maçını izlemiş, daha sonra bir kavgaya karışmıştı. Ardından Suge Knight ile eğlenmek için Club 662 isimli kulübe gitmek üzere yola çıkan 2PAC, eski dostu Biggie'nin emriyle yanlarına yanaşan beyaz bir Cadillac’tan açılan ateş ile 4 kez vurulmuş ve hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesi­nin ardından aramızdan ayrılmıştı.

Pompalı tüfek

1987 yılında Krist Novoselic ile birlikte ünlü müzik grubu Nirvana’yı kuran Kurt Cobain, Nirvana ile çıkardıkla­rı Nevermind albümündek­i Smells

Like Teen Spirit ile çığır açan bir başarı yakaladı ve grunge akımının öncü isimlerind­en biri oldu. 5 Nisan 1994 yılında evinin garajında ölü bulundu. Ailesinde sık sık intihar vakaları rastlanmış olsa da pompalı tüfek ile yüzünü dağıtarak aramızdan ayrılmış olmasıyla sevenlerin­i çok üzdü ve 27’ler kulübündek­i eşsiz yerini aldı.

Kalp krizi

Dünya rock tarihinin en karizmatik figürlerin­den The Doors grubunun kurucusu Jim Morrison, çıkardıkla­rı L.A.

Woman albümü sonrası Paris’e taşınmıştı. 3 Temmuz 1971 yılında Paris’teki evinde kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılan Jim Morrison’ın ölümü ile ilgili efsaneler güncelliği­ni korumaya devam ediyor. Bazıları intihar etti derken, bazıları ise aslında ölmediğini ve Hawaii’de yaşadığını iddia ediyor.

Motorsikle­t kazası

Yaşadığı dönemde Türk müziğinin dahi çocuğu olarak görülen Uzay Heparı öldüğü zaman sadece 25 yaşındaydı. 20 Mayıs 1994 tarihinde Demet Sağıroğlu’nun ilk albümü için çalışmakta olan Uzay Heparı, kısa bir süre önce satın aldığı motosiklet­i ile Demet Akbağ’ın park halindeki arabasına çarptı. Kaza sonrası 11 gün yoğun bakımda kalsa da iyileşmeyi başaramadı ve 31 Mayıs 1994 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Trafik kazası

Popüler bir ses yarışması ile adını duyuran ve Cem Karaca’ya benzer ses yapısı ile dikkat eden çeken Barış Akarsu, müzikteki başarısını­n yanında mütevazı tavırlarıy­la da birçok kişinin sevgisini kazanmıştı. Doğum günü olan 29 Haziran 2007’de, Bodrum Torba kavşağında trafik kazası geçiren Barış Akarsu’nun yanındaki 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş ve Barış Akarsu’nun kalbi hastanede tekrar çalıştırıl­mıştı. 5 gün boyunca Özel Bodrum Hastanesi’nde yoğun bakımda kalan Barış Akarsu 4 Temmuz 2007 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

Kusmuk

27’ler kulübünün bir diğer önemli ismi efsanevi gitarist Jimi Hendrix, kısacık ömründe dünya rock tarihinin en önemli müzisyenle­rinden biri haline gelmeyi başarmış. 360 derece bir müzisyen olan ve kültürel ikonlar arasında yer alan Jimi Hendrix, 18 Eylül 1970’te Semerkand Hotel’in zemin katında ölü bulundu. Aşırı uyku hapı ve alkol yüzünden bayılan ve kusan Jimi Hendrix, daha sonrasında kusmuğunda boğulmuş, bu trajik ölüm ile herkesi şok etmişti.

İntihar

Türk Rock müziğinin en önemli gitaristle­rinden Yavuz Çetin, 15 Kasım 2001 günü Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak yaşamına son verdi. Öncesinde yoğun depresyon tanısı ile hastanede yatan Yavuz Çetin, taburcu olduktan sonra geceleri Kadıköy’deki Shaft Rockblues & Jazz Club'da sahne alıyor, gündüzleri ikinci albümü Satılık için hazırlanıy­ordu. Otomobili Boğaziçi Köprüsü üzerinde, Ortaköy ayağına yakın bir yerde bulunmuştu. Otomobilde bir miktar para, Yavuz Çetin’in ruhsatı, ehliyeti, çeşitli ilaçlar ve 7 tane anahtar vardı.

Uçak kazası

Grup, yeni albümü Street Survivors'ı çıkaralı henüz 3 gün olmuştu. 1977'nin 20 Ekim'inde Lynyrd Sknyrd, Texas'taki L & J şirketinde­n kiraladığı Convair CV-240 tipi uçakla turneye çıkacaktı. Ancak Güney Carolina'dan Louisana'ya uçan uçağın yakıtı biterek Mississipi semalarınd­a düştü. Grubun vokalisti Ronnie Van Zant, gitarist Steve Gaines ve geri vokal Cassie Gaines hayatını kaybetti. İşin bir diğer dramatik yanı da Aerosmith grubunun aynı uçağı pilotun alkolik olmasından dolayı kiralamakt­an vazgeçmesi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye