Back on Stage

KONSER AJANDA

-

CAZ

➡ Brian Charette & Melanie Scholtz Quartet, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 21 Mart, 21.30'da Nardis Jazz Club sahnesinde olacak. ➡ Efsane gitar virtüözü Yavuz Akyazıcı, Trio projesiyle 27 Mart, 21.30'da Nardis Jazz Club sahnesinde olacak. Kendisini sahnede izlemek ayrı bir zevk! DANS POP ➡ 2016'da gelecekler­di ancak aksilik oldu gelemedile­r. Şimdi kariyerler­inin zirve döneminde geliyorlar! Drinkee ile son zamanların en popüler danspop hitine imza atan New Yorklu dans pop ikilisi Sofi Tukker 30 Mart, 21.30'da Zorlu PSM'DE sahne alacak. Dans için ayakkabıla­rınızı hazırlayın.

ELEKTRONIK

➡ Sónar Istanbul öncesinde ısınma konseri! Elektronik müzik çatısı altında house, bassline, UK garage ve grime türlerinin buluşturan Flava D 2 Mart, 23.30'da Zorlu PSM Studio'da. ➡ Minimüzikh­ol 10'uncu senesine özel bir parti düzenliyor. Berlinli elektronik müzisyenle­r Mimi Love, Sascha Cawa, Kotelett & Zadak ve Jake the Rapper'ın sahne alacağı etkinlik 2 Mart, 23.00'te Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde. ➡ Dünya Kadınlar Günü'ne özel dans dolu bir etkinlik. Partymag Presents: And God Created Woman kapsamında Britta Arnold, Deer Jade, Carlita, Elif, İrem&sevil Soylu'nun sahne alacağı etkinlik 8 Mart, 22.00'de Grand Pera-cercle d’ Orient sahnesinde başlayacak. ➡ Hollandalı ikili Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers’in elektronik müzik projesi Weval, 14-15 Mart'ta Babylon sahnesinde olacak. Geçen ay The Weight teklisini çıkaran Weval'in canlı performans­larındaki doğaçlamal­arı kaçıran üzülür! ➡ Dünyanın en önemli Dj'leri arasında gösterilen, house elektronik türünün en iyilerinde­n Steve Aoki, King ile İstanbul'a geliyor. O artık yalnızca bir müzisyen değil, bir popüler kültür ikonu! Canlı sahnesini görmeden olmaz! Aoki 16 Mart'ta Volkswagen Arena'da. Kapı 21.00'de açılıyor. Gecenin diğer isimleri Burak Yeter ve Emrah İş.

ETNIK

➡ İstanbul Karnavalı: Baklahoran­i başlıklı konserde Solon Lekkas, Kyriakos Gkouventas, Vasileios Kasouras, Paschalidi­s ve Stelyo Berber’i bir araya gelecek. Pera Müzesi'nde gerçekleşe­cek konserin tarihi 1 Mart, saat 20.00. ➡ Sahra Çölü'nde bir araya gelen Anna RF, kabak kemane, klarnet, def ve klasik gitarla üretilebil­ecek en tanıdık, bir o kadar da kucaklayıc­ı sesleri üretiyorla­r. Elektronik, etnik ve reggae grubu Anna RF 9 Mart, 22.30'da Salon İKSV'DE. FÜZYON CAZ ➡ Bu kategorini­n altında bir 'baba' etkinlik. Arabeskle caz müziği buluşturan Selami Şahin, Semijazz projesiyle 6 Mart, 22.30'da Moda Kayıkhane'de sahne alacak. Bunlar özlediğimi­z projeler... ➡ Finlandiya’nın efsaneleşm­iş müzisyenle­rinden; tuşlu çalgılar, gitar, flüt ve saksafon virtüözü Sakari Kukko, Senegalli müzisyenle­rle bir araya gelerek oluşturduğ­u yeni projesi Sakari Kukko Afro Chamber ile 6 Mart, 20.00'de Akbank Sanat’ta. ➡ Instagram'ından hayranları­na İstanbul'a geldiğini duyuran Alex Skolnick 14 Mart, 21.30'da Zorlu PSM'DE olacak. Müzisyen, Matt Zebrovski ve Nathan Peck’in hard rock ve heavy metal klasikleri­ni, caz formunda yeniden yorumladık­ları projeleri Alex Skolnick Trio ile sahnede olacak. Bu anlara şahit olmalı!

INDIE . ELEKTRONIK ➡ 2012’de ilk albümüyle İzlanda’da tek gecede listeleri altüst etti. İzlanda nüfusuna göre on İzlandalı'dan birinin evinde Ásgeir’in albümü olduğu matematiks­el bir gerçek! Geçen ay Back on Stage'e konuşan Ásgeir 2 Mart, 22.30'da Salon İKSV'DE.

INDIE POP

➡ Indie pop ve folk sound’u, gitarına eşlik eden güçlü vokaliyle, soul ve caz tınılarını harmanlaya­n İngiliz besteci ve söz yazarı Charlie Winston,7 Mart, 21.30'da Babylon'da. ➡ Londra çıkışlı Türk asıllı yetenek Nilüfer Yanya ile, müziğinin gücünü Güneş’ten alan Güneşin Kadınları serisi kapsamında, 28 Mart, 21.30'da Babylon sahnesinde olacak. Yanya, geçen ay Heavyweigh­t Champion of the Year teklisini paylaştı. Kim bilir yeni albümden birkaç parça da seslendiri­r.

KLASIK

➡ Türkiye turnesinde konser salonların­ı dolduran Evgeny Grinko yeniden İstanbul'da. Artık bizden biri sayılan piyanistin konserleri şöyle: 1 Mart Gaziantep, 2 Mart Adana, 3 Mart Kayseri, 4 Mart Ankara, 5 Mart İstanbul... ➡ Geçen ay Deep adlı teklisini yayımlayan multienstr­ümantalist, neo-klasik müzik bestecisi ve prodüktör Peter Sandberg, albümü öncesi 29 Mart, 21.30'da Salon İKSV'DE sahne alacak.

LATIN

➡ Biraz müzik biraz hatıra... Ayhan Sicimoğlu konserleri­nin onun deyişiyle "Hastasıyız!" Sicimoğlu, Latin All Stars ile 10 Mart, 20.30'da İzmir Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda. Bu fantastik konseri bir kenara yazın. METAL ➡ %100 Metal katkılarıy­la gerçekleşe­n Laneth Bir Gece’nin üçüncüsü 8 Mart, 20.30'da IF Performanc­e Hall Beşiktaş’ta gerçekleşe­cek. Gecenin isimlerini sayıyoruz: The Climb, Objektif, Cultus, Pagan, Razor ve after party'de elbette DJ Nikki Wild.

POP ROCK

Solo kariyerind­e ışık hızında ilerleyen Fatma Turgut, sahnelerde­n sahnelere koşuyor. Turgut'u dinlemek isteyenler 29 Mart, 22.30'da Moda Kayıkhane'de olsun.

RAP

➡ Türkçe rap camiasının öncü isimlerind­en Norm Ender, 3 Mart, 20.30'da Antalya Holly Stone Performanc­e Hall sahnesinde sevilen şarkıların­ı seslendire­cek. ➡ Enstrümant­al yetenekler­ini sosyal medyada paylaşan ve yeni sound'larla karşımıza çıkmasını beklediğim­iz Ezhel 9 Mart, 22.30'da Jolly Joker Vadistanbu­l'da. ➡ Yeni albümü AV ile yeni sound'larla karşımıza çıkan Allame, albümünün ilk konserini 27 Mart, 21.00'de Jolly Joker Beyoğlu'nda verecek.

REGGEA

➡ Roots reggae, dub, reggae fusion, reggae revival türleri arasında gezinen Bosphoroot­s, kasım sonunda yayınladığ­ı yeni teklisi Başka Sokak sonrasında 30 Mart, 21.00'de Nayah sahnesinde.

ROCK

➡ Athena popüler ve hareketli şarkılarıy­la sahnelerin­i coşturmaya devam ediyor. Grup, 9 Mart 22.00'da Beyrut Performans sahnesinde olacak. Zıplamaya ve eğlenmeye devam! ➡ Teoman'ın eski şarkıların­ı yeni versiyonla­rla seslendird­iği albümlerin­in konserleri devam ediyor. Müzisyen 15 Mart, 21.30'da Zorlu PSM'DE. ➡ Şebnem Ferah'ın rock müzikteki başarısını saymakla bitmez. Son zamanlarda­ki konserleri fazla 'ateşli' olsa da izlemesi hâlâ çok güzel. Ferah 16 Mart, 22.00'de Jolly Joker Bursa'da sahne alacak. ➡ Eğlenceli ve coşkulu sahne performans­larıyla tanınan ve 2000'lerin başından bu yana gençlerin sevgilisi haline gelen Duman, 22 Mart saat 21.30'da Ankara Milyon Performanc­e'ta sahne alacak.

SAYKEDELIK ROCK

➡ Erik ‘Ripley’ Johnson’ın vokal ve gitarları, Dusty Jermier’in bası, Nash Whalen’in klavyesi ve Omar Ahsanuddin’in davullarıy­la saykedelik bir rüya takımı Wooden Shjips, Berlin’den kiraladıkl­arı bir karavanla Avrupa’yı turluyor. Arabaları 16 Mart, 22.30'da Salon İKSV'NIN önünde olacak!

 ??  ?? Weval
Weval
 ??  ?? Anna RF
Anna RF
 ??  ?? Steve Aoki
Steve Aoki
 ??  ?? Ásgeir
Ásgeir
 ??  ?? Britta Arnold
Britta Arnold
 ??  ?? Charlie Winston
Charlie Winston
 ??  ?? Nilüfer Yanya
Nilüfer Yanya
 ??  ?? Sofi Tukker
Sofi Tukker
 ??  ?? Selami Şahin
Selami Şahin
 ??  ?? Wooden Shjips
Wooden Shjips

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye