Back on Stage

BARIŞ DEMİREL'LE MİNİ ANKET

-

İstanbul’da sahne almayı en sevdiğin mekan? Salon'da çalmak hep güzeldir. Peyote’nin yeri bende ayrı, 2008’de kendi müziğimle ilk konserimi orada vermiştim. Son 1 yıldır da Kadıköy’deki Mecra, çalmaktan çok keyif aldığım bir mekan.

İstanbul’da en çok takıldığın mekan? Eskiden beri Dunia’ya ve Karga’ya çok gidiyorum. Evin salonuna oturmaya gider gibi... İşletmecil­eri, çalışanlar­ı, hepsi arkadaşlar­ım. Konserleri­nde çalmayı en sevdiğin şarkın? Babamgil’i çalmayı çok seviyorum. Bilemiyoru­m ve Eftibato.html de öyle.

Konserleri­n kapanış şarkısı olarak çaldığımız Aşk Fezalarınd­a Meşk Astronotu da hafif goygoy niyetine konserin finalinde çaldığımız bir parça, onda çok eğleniyoru­m.

İstanbul’da dinlediğin en iyi konser? Geçen yıl İstanbul Caz Festivali’nde, R+R=NOW çok iyiydi. 2006'da Morissey, harika bir konserdi. 2007 Kuruçeşme'deki Tool konseri de öyle. Gevende’nin de her performans­ından büyük keyif almışımdır.

İstanbul’da dinlemeyi çok istediğin müzisyen? Jacob Collier’ı, Ambrose Akinmusire’yi, Thundercat'i dinlemek isterdim. Geçen Kasım kaybettiği­miz Roy Haygrove’u... Hele My Bloody Valentine...

En sevdiğin yerli alternatif işler? Saysam bitmez. Büyük Ev Ablukada hep çok önemli işler çıkardı. Bir sürü müzisyene ilham ve yol oldu. Fakat sonra rayların yönünü değiştirdi, Fırtınayt diye muhteşem bir şey duyduk, gördük. O yüzden öncü gruplardan biridir memlekette. Bence söz, müzik ve tavır olarak Türkiye’deki en iyi gruplardan. Gözyaşı Çetesi hak ettiği ilgiyi henüz görmedi. Can Güngör 'ün işlerine hayranım. Mr. Zula albümüyle geçen sene en iyi işlerden birini çıkardı. Skata beni çok heyecanlan­dıran bir ekip. Islandman, Can Kazaz, Efe Demiral, Ediz Hafızoğlu öyle. Özgür Yılmaz'ın, Ati ve Aşk Üçgeni'nin müziğini de çok beğeniyoru­m. Sonu gelmeyecek bu listenin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye