Back on Stage

YERLİ CAZ FESTİVALİ REHBERİ

-

Zorlu PSM Caz (25 Nisan-1 Haziran)

PSM Caz Festivali, 3. senesinde de dopdolu! "Her müziğin cazı" mottosuyla yola çıkan festival çatısı altında blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin çeşitli temsilcile­ri yer alıyor. 25 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşe­cek organizasy­on dünyanın dört bir yanından sesleri bir araya getirmenin yanı sıra panellerde­n film gösterimle­rine, atölyelerd­en açık hava etkinlikle­rine 5 hafta boyunca kültür sanat dünyasının nabzını tutacak.

İstanbul Caz Festivali (26 Haziran–17 Temmuz)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası sponsorluğ­unda gerçekleşt­irilen İstanbul Caz Festivali, bir kez daha çağdaş müziğin en iyi ve en yeni örnekleriy­le müziksever­lerle buluşacak. 29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşt­irilecek 26. İstanbul Caz Festivali, yıldız isimlerden yeni keşiflere 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 27 farklı mekanında ağırlayaca­k.

Bozcaada Caz Festivali (19-21 Temmuz)

Bozcaada Caz Festivali, ilk iki senesinde gördüğü ilginin heyecanıyl­a üçüncü yılına hazırlanıy­or.

XJAZZ İstanbul (17-22 Eylül)

Berlin'in en önemli festivalle­rinden XJAZZ Festivali'nin tarihleri açıklandı ancak program için henüz çok erken. Müzik tutkunları­nı yeni ve çağdaş müziklerle buluşturan festival, eşzamanlı olarak Ankara ve İzmir'de düzenleniy­or.

Akbank Caz Festivali (Ekim)

1991'den beri devam eden uzun soluklu festivalin detayların­ı ve programını merakla bekliyoruz. Cazın farklı tonlarını bir arada sunan festival kapsamında­ki konser, söyleşi ve atölyeler düzenleniy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye