Back on Stage

CAZ DÜNYASINI KEŞFEDİN

-

Amerika New Orleans Jazz and Heritage Festival (26 Nisan-6 Mayıs)

Caz müziğinin doğduğu New Orleans'ta festival! Hem de Uluslarara­sı Caz Günü'nü de kapsıyor. New Orleans Jazz and Heritage Festival, çoğu yere göre daha renkli bir havada geçiyor. 1970'te George Wein tarafından başlatılan bu festivalde müzik hiç durmuyor.

Almanya XJAZZ Berlin Festivali (8-12 Mayıs)

XJAZZ Berlin Festivali her yıl 9 Mayıs-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşi­yor. XJAZZ festivalde caz hayranları­na klasik caz stillerind­en elektronik tarza kadar uzanan bir deneyim yaşatılıyo­r.

Kanada Montreal Uluslarara­sı Caz Festivali (27 Haziran-6 Temmuz)

1980’lerin başından beri devam ediyor. 2004 yılında 2 milyondan fazla insanı eğlendiren etkinlik, katılım konusunda dünya rekoru kırdı. Bu festival, en iyi sanatçılar­la fanatik cazseverle­rin müziği paylaşmak için toplandıkl­arı yer. Festivale 3 binin üzerinde sanatçı katılıyor.

İsviçre Montrö Caz Festivali (28 Haziran-13 Temmuz)

Bu büyük etkinlik 1967'de başladı ve bugün dünyanın her yerinden caz sanatçılar­ı ve hayranları çeken Avrupa'nın en popüler caz etkinlikle­ri arasında. Katılım rekorunday­sa ikinci sırada. Amerika'yı zorluyor bu konuda...

Fas Jazzablanc­a Festival (2-7 Temmuz)

Romantik şehir Casablanca'yı caz müziği sallayacak. Yaz aylarında Casablanca'nın çeşitli bölgelerin­de düzenlenen festival, cazın öncü isimlerini ve Faslı cazcıları ağırlıyor.

Danimarka Kopenhag Caz Festivali (5-14 Temmuz)

1979'dan bu yana düzenlenen festival, dünyadaki en seçkin caz festivalle­rinden. Bu büyük festivalde konserleri­n yanı sıra birçok yan etkinlik gerçekleşi­yor. Gerçekleşe­n konser sayısıysa 300'ü buluyor.

 ??  ?? İstanbul Caz Festivali'nden bir kare
İstanbul Caz Festivali'nden bir kare
 ??  ?? Marcus Miller
Marcus Miller
 ??  ?? Dee Dee Bridgewate­r
Dee Dee Bridgewate­r
 ??  ?? Ediz Hafızoğlu
Ediz Hafızoğlu
 ??  ?? Avishai Cohen
Avishai Cohen
 ??  ?? Sarp Maden
Sarp Maden
 ??  ?? Elif Çağlar
Elif Çağlar
 ??  ?? Ferit Odman
Ferit Odman
 ??  ?? Kamasi Washington
Kamasi Washington

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye