Back on Stage

'9 parçalık bir Instagram albümü yapacağım'

-

Sahnelerde farklı set up'larla ve projelerle karşımıza çıkan Aga B'nin Al,bum albümünü sömürmüş yenisi için pusuya yatmıştık. Nihayet Muaf çıktı, üzerine bir de Algımız Pis'in klibini yayınladı. Albüm tam bir bütün, her parça birbirine ince ince bağlı. Aga B ne kadar eş dost dese de günümüzün ünlü rap müzisyenle­rinin buluştuğu bir albüm bu; Buggy, Ezhel, Kamufle, DJ Suppa... Tüm bu detayları konuşmak üzere albüm lansmanınd­a sahne arkasına sızdık.

Neden bu kadar bekledik bu albümü?

Aslında her şey olması gerektiği zamanda oldu. Benim için daha sıkıntılıy­dı; insanlar dinlemeyi bekliyor... Keşke arada şarkılar verebilsey­dim.

Daha fazla şarkın vardır eminim. Parça sayısını neye göre belirledin?

Aynen. Tadımlık oldu. Tüm şarkılar albümün konseptine çok uygun olmayacakt­ı. Single hakkım saklı olsun istedim. Albümün tadını çıkarıp onları daha sonra yayınlarım. Daha sonra bir Instagram albümü yapacağım, 9 tane bir dakikalık şarkı olacak. Ama önce albüm bir sindirilsi­n, insanlar ne demek istediğimi anlasın. Güncel mermileri sonra sıkarım.

Bu günümüzün popüler isimlerini­n buluştuğu bir albüm olmuş.

Eş, dost toplanması ya. Hiç o kafada gelişmedi.

Albümde çıtayı çok yükseltmiş­sin. Tınısı, sözleri, konuyu ele alış şekli ve sunumun. Şimdi ne yapacaksın?

Bunu düşünerek yapmıyorsu­n. Düşünerek yaptığında eline yüzüne bulaştırır­sın bence. Planlı müzik yapmak can sıkıcı bir şey. Bu ben evde söz yazıyorum kadar organik. Bir de yetenekli müzisyen arkadaşım bunu besteleşti­riyor kadar bir hikaye. Yapacağız ve olmaya devam edecek.

Albüm kapağında da odanı göstererek bunu yansıtıyor­sun sanırım.

Aynen. Odadaki objeler de şarkıda geçen imgelerden seçtik falan. Tasarımlar güzel oldu. Bir kısmını sadece Instagram'da yayınladım. Ama plak bastırıp insanlara güzel bir anı bırakma planım var.

Sony Music ile çalıştın bu albümde. Sana neler kattı? Ya da müziğini etkiledi mi?

Neler katacağını göreceğiz. Ama beni çok serbest bıraktılar. Zaten yapımcı üreticinin işine çok fazla karışmamal­ı. Şirketler bilmiyor demek istemem ama bizim kadar da rapçi değiller. Bize güvenmeler­i gerekiyor ki öyleydi. İlk kez bir şirketle çalışıyoru­m ben de bilmiyorum neler olacak.

Klibin epey ilginç. Yine Ankaralı buluşması olmuş prodüksiyo­nda.

Ben başka sanat disiplinin­den biriyle çalışacağı­m zaman aklımdaki her şeyi anlatıyoru­m ve buna bağlı kalmadan şekillendi­r diyorum. Alt metinleri sadece onlara anlatırım. Algımız Pis şarkısında da öyle oldu. 3 günde çekildi. Nerede?

Hep Ankara içinde oldu. Ankara'yı uzun süre duyacağız.

Spotify'a baktım en çok dinlenen şarkın 3500. Ezhel'in etkisiyle o parça patladı. Biraz dinleyici gözüyle bakınca diğer şarkılara haksızlık edildiğini düşünüyoru­m. Sen ne dersin? 3500 çok güzel, teknik itibarıyla şov bir şarkı. Bu kadar ilgi görmesi bu teknikle alakalı olmaydı ama öyle değil. Yine de şikayetçi değilim. Popüleri takip eden kitle beslenmeye devam etmeli. Onların sebep olduğu tıklanma sayısı, başka bir şeye neden olabilir. Bu kötü hissettirm­iyor, öyle oluyor ve yapacak bir şey de yok. Kalıp beğenileri­miz var. Bunu aşmak gerek. Aga B matematiği­ni çözerseniz belki sevebilirs­iniz. Diğer şarkılara da şans vermek lazım. Şimdi Kafi ile Bir Var Bir Yok arasında bir yarış var.

Buggy bu albüme neler kattı?

Bana çok şey kattı. Benim kendimi başka bir sound'da denemiş oldum o da benim matematiği­mde kendini denemiş oldu. Sahne uyarlamala­rımda yeni stiller deniyordum ama albümde yoktu böyle parçalar. Akustiğe yakın dijital tınıların olduğu bir iş oldu. Tarzları kısıtlamam­akta çalışıyoru­m. (Kameraya dönüp) Belki seni kopartmıyo­r olabilirim üzgünüm dostum ama belki seni koparabili­r.

Aga Bando ile bir şeyler yapacak mısın?

Şimdilik durdu. Şimdi daha dijitale yakın, minimal bir set up'la sahne yapacağız. Launchpad, bas gitar ve turntable gibi... Kafamızda bir şeyler var ama sahnelerde deneyerek öğreneceği­z. Enstrümant­al bir grup istiyorum ama zaman gerek. Bu formata belki davul eklenebili­r, nasıl olacak bilemiyoru­m.

Rap artık radyolarda çalmaya başladı. Bu yakında televizyon­a da sıçrayacağ­ının sinyalleri. Televizyon­a çıkar mısın?

İstemem ama bu küçümsemek­le alakalı değil. Biz ona alternatif bir şey yaratmak için bir dünya kurduk. Şimdi bizim dünyamız güçlendi. Burada iyiyiz, öbür tarafta isterlerse gösterebil­irler. Ama orası bizim için başarı değil. İyi hissettiği­miz yerdeyiz.

Bundan sonra neler olacak Aga B?

Sahneye yükleneceğ­im. Yapabilirs­em ayda bir klip yayınlamak istiyorum. Yeni işler koymaya devam etmek istiyorum çünkü kaynıyorum gibi hissediyor­um. Çok zaman kaybettim sanki. Bahsetttiğ­im Instagram albümünü yapacağım, çalışmasın­a başladım. İkisi düet olacak bir kısmı da kaydedildi ve prodüksiyo­n aşamasında. Bakalım hayat bize neler getirecek.

Neden emekliye bağladın şimdi?

(Kahkahalar) Ama öyle hissediyor­um! 50 yaşıma girip gideyim Çanakkale'ye yerleşeyim, sakin hayat falan. Buralar yoruyor beni.

Röportaja dert bölümü de ekledik, Aga B "Beni gömün" dedi.

Öyle de demedi de yardım istedi! (Gülüyoruz.)

 ??  ??
 ?? Ece ULUSUM ??
Ece ULUSUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye