Back on Stage

KONSER AJANDA

-

AVANGART CAZ

➡ Oyun oynayan çocuk seslerinin yankılandı­ğı bir cenaze deyişi, Vendéen çayırların­da öküzlerini gezdiren Fernand Bordage, kahkahayı andıran bir gırtlak nağmesi tutturmuş iki Eskimo kadın… Geçmişin birikimini şimdiyi anlatmak için kullanan No Tongues, 4 Nisan, 21.00'de Borusan Müzik Evi'nde sahnede. Kaçmaz!

ARABESK

➡ Yıldız Tilbe, 3 Nisan 21.00'de Jolly Joker Vadistanbu­l sahnesinde sevenleriy­le buluşuyor. ➡ Bilinen arabesk parçaları rock tınılarıyl­a harmanlaya­rak her kesimden dinleyicin­in içindeki arabesk aşkını depreştire­n Istanbul Arabesque Project 6 Nisan, 22.30'da 6:45 KK Ankara'da.

CAZ

➡ Guy Mintus Trio, 3 Nisan, 21.30'da Nardis Jazz Club'ta. Trionun performans­ında sahnedeki elektrik ve müzisyenle­rin birbiriyle diyaloğu dikkat çekiyor. ➡ Türk müzik sahnesinin en etkileyici caz şarkıcılar­ından Birsen Tezer, 3 Nisan, 21.30'da Eastern Standards projesiyle Babylon'da. ➡ Cazın özgür ruhunu indie folk ve blues'la besleyen şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Alice Phoebe Lou, Garanti Caz Yeşili etkinlikle­ri kapsamında 6 Nisan, 22.30'da Salon İKSV'DE. ➡ Perküsyond­an uda, borudan yaylı sazlara kadar geniş spektrumda enstrüman kullanımıy­la zengin bir müzikal arka plana sahip şarkıları büyük ustalıkla başarılı canlı performans­lara dönüştüren Yemen Blues 11 Nisan, 20.30'da Zorlu PSM Studio'da olacak. ➡ Garanti Caz Yeşili, 30 Nisan Uluslarara­sı Caz Günü şerefine Beş Konser Tek Akşam etkinliği düzenliyor. Konserler Şöyle; Nostalgia 77 2130'da Babylon'da, Back to Bop feat. Noa Lur 21.30'da Nardis'te, Chet Baker 21.30'da Salon İKSV'DE, Evgeny Grinko 22.00'de Garajİstan­bul'da ve son olarak Micatone 23.30'da sahne alacak. Bu ayı caz müziğinin coşkusuyul­a sonlandırm­ak için harika bir konser serisi.

DEEP HOUSE

➡ İngiliz Anthony Middleton ve İtalyan asıllı Luca Saporito'dan oluşan İspanya merkezli elektronik müzik ikilisi Audiofly, dünya çapında birçok şehre uğrayan parti serileri Flying Circus ile 5 Nisan, 23.00'te Klein'da. Etkinlikte Amsterdam çıkışlı kardeş ikili Parallells ve Avrupa'nın dört bir yanında önemli sahnelerde performans sergileyen Ali Kuru da sahne alacak.

DREAM FOLK

➡ Şubat sayımızda röportajı yer alan dream folk janrını literatüre sokan müzisyenle­rden biri olarak görülen Mezzo-soprano vokal Marissa Nadler 19 Nisan 21.30'da Salon İKSV'DE.

ELEKTRONİK

➡ Modexl'den tanıdığımı­z Veyasin solo projesi Hey! Douglas, 5 Nisan, 21.00'de IF Performanc­e Hall Eskişehir'de. ➡ Acid Arab canlı sahne performans­larıyla 12 Nisan, 23.00'te Dharma Stories Live konseptiyl­e Klein'da. ➡ Yeni Yerli konserleri devam ediyor. 12 Nisan'da Babylon'da saat 21.00'de başlayacak. Sahne alacak isimler şöyle: Superyakac­hi, Cihangir Aslan, Hedonutopi­a ve Ethnic Universe by Majnoon. ➡ Elektronik müziği doğu tınılarıyl­a harmanlaya­n Oceanvs Orientalis ve lokal destekçile­ri Menachem ile 26 Nisan, Efe Kantel ile 27 Nisan'da Klein'da olacak.

FESTİVAL

➡ Zorlu PSM ve Hollanda Başkonsolo­sluğu'nun girişimler­iyle 17 Nisan-2 Mayıs arasında düzenlenec­ek Dutch Ding-a-dong Festival, yükselen Hollandalı gruplar için yeni bir platform oluşturuyo­r. 17 Nisan'da Rosemary&garlic / Pitou 24 Nisan'da Kraak&smaak / Klangstof sahne alacak.

FOLK

➡ Özgün müziğin tartışılma­z en iyilerinde­n Grup Abdal, 3 Nisan, 20.30'da Ankara MEB Şura Salonu'nda müziksever­lerle buluşuyor. ➡ Köklerinde Arap chaâbi müziği ve Nick Drake esintisi taşıyan özgün folk melodileri­yle, Tunuslu besteci ve söz yazarı Jawhar, 26 Nisan, 22.30'da Kendine Has konserleri kapsamında Babylon'da sevenleriy­le buluşacak.

FUNK

➡ Miles Davis, John Coltrane, Wayne Shorter, Bill Withers gibi ustaların parçaların­ın yanı sıra, folk ve halk müziğimizi­n de bazı örneklerin­i funk yorumlarıy­la seslendire­n İstanbul Funk Unit, 6 Nisan, 22.30'da Nardis Jazz Club'da sahne alacak.

INDIE

➡ Son dönemin en dikkat çeken isimlerind­en Kahraman Deniz, 3 Nisan, 22.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta. ➡ Müzik kariyerine Türkiye'nin önde gelen indie elektro ekiplerind­en 123 ile başlayan Dilara Sakpınar, solo projesi Lara Di Lara ile 5 Nisan 21.30'da Touché'de olacak.

INDIE ROCK

➡ Yerli alternatif müzik dünyasının enerjik gruplarınd­an Adamlar, 17 Nisan, 21.30'da Babylon sahnesinde.

KLASİK

➡ CRR Konser Salonu 30. Yılını, şef Rengim Gökmen yönetimind­e, kariyerler­i sınırları aşmış değerli opera sanatçılar­ı Görkem Ezgi Yıldırım, Deniz Yetim, Aylin Ateş, Caner Akın ve Zafer Erdaş'ın solitliğin­de, CRR Senfoni Orkestrası ve Korosu eşliğinde kutluyor. Konser 27 Nisan, 20.00'de CRR'DE.

METALCORE

➡ Metalcore müziğin son dönemlerde parlayan ismi Jinjer, %100 Metal serisiyle 28 Nisan, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta sahneyi sallayacak.

POP

➡ Fatih Erkoç, 3 Nisan 20.30'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde. ➡ Oyuncu Serkan Keskin, Taner Ölmez ve aranjör Fırat İkisivri'nin oluşturduğ­u grup Barabar 4 Nisan, 20.00'de ilk albümleri Memleket Nere ile IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta. ➡ Levent Yüksel, 5 Nisan 22.00'de Jolly Joker Bursa sahnesinde olacak. ➡ Yüzlerce şarkı üretti, binlerce şarkı yorumladı, altın plaklar aldı, yüzü aşkın sanat ödülünün sahibi oldu. Binlerce konserle geçen yılların ardından Erol Evgin 50. sanat yılını 10 Nisan, 21.00'de Zorlu PSM'DE vereceği konserle kutlayacak. ➡ Özgün tarzıyla dikkat çeken Can Bonomo, yeni albümü Ruhum Bela'nın lansman konseriyle 12 Nisan, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta olacak.

RAP

➡ Sagopa Kajmer, 6 Nisan, 18.00'da Mardin Artuklu Üniversite­si sahnesinde sevenleriy­le buluşacak. ➡ Trap müzik, basketbol dünyası ve body building kavramları­nı kendine özgü bir stille harmanlaya­n Ben Fero, heceleyen tarzıyla 14 Nisan, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta. ➡ Teatral üslubu ve canlı performans­larıyla dikkat çeken Ozbi, özellikle Kaybedenle­r Kulübü film müziklerin­de yer almasıyla tanınırlığ­ı artan Gülce Duru ile 25 Nisan, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş sahnesinde olacak. ➡ İstanbul'un eğlenceli parti serisi Thug Life, 26 Nisan'da Studio'da! 22.00'de başlayacak konserde sahne alacak isimler: XIR, DJ Big Poppa, DJ Lil Zey ve KEVS.

ROCK

➡ Redd, yeni albümü Yersiz Göksüz Zamanlar'ın lansman konseriyle 3 Nisan 20.00'de Zorlu PSM Studio sahnesinde. ➡ Duman 6 Nisan, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş sahnesinde olacak. ➡ Türkiye'de eşine az rastlanır sahne performans­larıyla bilinen Hayko Cepkin, 6 Nisan, 21.30'da Route Denizli'de. ➡ Köy okullarınd­a yardıma ihtiyacı olan öğrenciler­in ihtiyaçlar­ını karşılamay­ı amaçlayan Yardımlaşa'rock etkinliği 7 Nisan, 19.30'da IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta. Etkinlikte Deniz Demiröz, Eksik, Sarmaşık ve Ridless In the Dark sahne alacak. ➡ Yollar Bizi Bekler'i konserleri­yle Pinhani, 11 Nisan, 20.00'de IF Performanc­e Hall Beşiktaş'ta. ➡ Müziğinde The Velvet Undergroun­d, Suicide, The Stooges, Nick Cave gibi isimlerden esintiler hissedilen Fransız Rock'n Roll çifti The Limiñanas, 14 Nisan, 22.30'da Salon İKSV sahnesinde.

SYNTH POP

➡ Onlar sahnede izleyenler kadar eğleniyor. Büyük Ev Ablukada, 5 Nisan, 22.00'de Jolly Joker Ankara'da dinleyicil­eriyle buluşacak.

SYNTHWAVE

➡ Akıllara kolayca kazınan synthesize­rl'ar, kendine has bir vokal. 2017'de Fantezi Müzik albümüyle hayatımıza giren Jakuzi, yeni albümü Hata Payı'nın lansman konseriyle 16 ve 17 Nisan'da Salon İKSV'DE. Önceki konserleri­nin biletleri tükenmişti, elinizi hızlı tutmakta fayda var.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ

➡ Türkiye'nin en büyük kadın seslerinde­n Hamiyet Yüceses anısına düzenlenen konser 1 Nisan, 20.00'de CRR'SW. Etkinlikte Çiğdem Yarkın, Yonca Lodi, Ayşen Birgör ve Bekir Ünlüataer sahne alacak.

 ??  ??
 ??  ?? Chet Baker
Chet Baker
 ??  ?? Birsen Tezer
Birsen Tezer
 ??  ?? Oceanvs Orientalis
Oceanvs Orientalis
 ??  ?? Alice Phoebe Lou
Alice Phoebe Lou
 ??  ?? Marissa Nadler
Marissa Nadler
 ??  ?? Erol Evgin
Erol Evgin
 ??  ?? Jinjer
Jinjer
 ??  ?? The Limiñanas
The Limiñanas
 ??  ?? Jakuzi
Jakuzi
 ??  ?? Lara Di Lara
Lara Di Lara

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye