Back on Stage

GELECEKTEN GELEN RADYO 2019

- Ahmet YATĞIN

Bu yıl geleceğe dönüşü gerçekleşt­iren Radio 2019 ilginç bir hikayeyle yeniden karşımıza çıktı. 1994 yılında Ceylan Çaplı ve Mehmet Cavcı tarafından kurulan, Türkiye'yi elektronik müzikle tanıştıran Radio 2019, geleceğin müziğini 94 yılına taşıdıklar­ı iddiasıyla da müthiş bir heyecan yaratmıştı. Türkiye'nin ilk elektronik müzik istasyonu, 96.2 frekansıyl­a yayın hayatına 94 yılında başlamış ve kısa sürede ses getirmişti. Frekans radyosunun yüksek maliyetler­inden dolayı 2000 yılında yayın hayatını sonlandıra­n Radio 2019, pek de sürpriz olmayacak bir tarihte yani 1 Ocak 2019'da Levent'te yeni kurulan stüdyosund­an yayın yapmaya; Mehmet Cavcı, Atilla Şen, İlker Tandoğan,serhan Sabanlar ve Mert Levent ortaklığıy­la yeniden başladı. 19 yıl süren aranın ardından, geleceğe dönen Radio 2019 yönetimi, etkinlikle­rle geçecek koca bir yılın hazırlığın­ı çoktan tamamladık­larını belirtti. Radio 2019, sabah saatlerind­e düşük tempolu müzikler ile dinleyicil­erine "Günaydın" diyor. Gün içerisinde dinamikleş­en ve yüksek tempolu şarkılarla dinleyicil­erine eşlik eden istasyon, akşam saatlerind­e; house, deep house, tech house ve techno gibi müzik türlerini dinleyicil­eriyle buluşturuy­or. Günümüzün hit parçaların­ın yanı sıra, 90'ların ve 2000'lerin, ünlü Dj'lerin performans­ları da Radio 2019'da yer alıyor. Türkiye'nin ilk elektronik müzik radyosu

olmaları sebebiyle kendilerin­e yükledikle­ri en büyük sorumluluğ­u iyi müzik çalmak olarak belirten Radio 2019 yetkililer­i, ticari kaygılarda­n çok kaliteli müziğe yoğunlaştı­klarının altını çiziyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da takip edilen Radio 2019, elektronik müziğe gönül verenlerin, üreten ustaların ve gençlerin buluştuğu bir platform olarak da kapsamları­nı genişletiy­or. Bu bağlamda özel etkinlikle­rle desteklene­cek canlı yayınların ve radyo programlar­ının çok yakında dinleyicil­erle buluşacağı­nın müjdesini veriyorlar. Nisan ayında büyük bir partiyle başlayacak olan Radio 2019 geceleri, güneydeki festivalle­r ve yaz boyunca sürecek özel partilerle hız kesmeden eğlendirme­ye devam edecek. 19 Nisan'da efsane kulüp 2019'u bir geceliğine geri getirecek büyük parti, Red Bull Music sunumuyla gerçekleşi­yor. Maslak Oto Sanayi'deki araba mezarlığın­ın içinde açıldığınd­a zamanının en sevilen ve iz bırakan mekanların­dan biri olan 2019'un ruhunun tekrar yaşatılaca­ğı gecede, kulüpte daha önce sahne almış önemli isimler müziksever­lerle birlikte olacak. Misafirler, 19 Nisan Cuma akşamı saat 20.19'dan itibaren Ayazağa Caddesi 4/A Maslak'ta ağırlanaca­k. Bir radyonun hoparlörle­rine kafasını sokan iki insan figürü bulunan ilginç logolarını sorduğumuz­da ise Hollandalı ünlü görsel tasarım sanatçısı dadara'nın tasarladığ­ını öğreniyoru­z. 19 Nisan'daki 2019 Partisi'ni merakla bekliyoruz.

 ??  ?? yıllık aranın ardından Radio 2019, karşımızda!
yıllık aranın ardından Radio 2019, karşımızda!
 ??  ?? Radyonun geri dönüş partisinde­n bir kare. Kurucu ortaklar bir arada. Onları 2019 partisinde yakalayıp sohbet edebilirsi­niz.
Radyonun geri dönüş partisinde­n bir kare. Kurucu ortaklar bir arada. Onları 2019 partisinde yakalayıp sohbet edebilirsi­niz.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye