Back on Stage

'ASLINDA İLHAMI EMİYORUM'

- Arda AŞIK

İki yıl önce Altın Küre En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü'nü getiren Paramparça'dan aşinadır herkes Anonymous Club'a. İşte o parça, garaj rock'ı folk-pop'la harmanlaya­n Avustralya­lı modern ozana ait: Courtney Barnett. Peki bundan onun haberi var mı? Hayır, yokmuş! Kendisi oldukça ironik bir isim zaten, deadpan sık sık kullandığı bir teknik parçaların­da. 18 Mayıs'ta Garanti Caz Yeşili kapsamında babylon'da sahne olacak Barnett'le 10 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleşt­irdik. ❏ Müziğiniz 60'lar ve 90'ların bir harmanı, peki kaynağı nedir bunun?

Evet, tabii ki. Birkaç yüzyılın tınıları var. Birçok farklı müzik dinleyerek büyüdüm. Ve buna karşı koymanın bir yolu yok. Aslında ilhamı emiyorum.

❏ Pedestrian at Best'te bir Nirvana esintisi hissettim. Etkilendiğ­iniz isimleri biraz daha açar mısınız?

Sayamayaca­ğım kadar çok isim var. Nirvana, Jimi Hendrix, PJ Harvey, Pixies, Wilco, Yann Tiersen... Dediğim gibi, tek bir isim ya da tür yok.

❏ Müziğiniz kadar albüm kapakların­ız da çok ilgi çekici, artwork desek doğru olur herhalde...

Onlar kendi çizimim. Benim için artwork ve müzik el ele gidiyor. İkisini beraber yapmak için çok zaman harcıyorum. Birbirini besleyen şeyler. Temel fikir aynı. ❏ Son albümünüz Tell How You Really Feel'in hikayesi nedir?

Kesinlikle bir konsept albüm değil. Belli bir zaman çizgisi yok. Hayal kırıklıkla­rı ve acı var. Bir anlama çabası var. Canlı söyledikçe anlıyorum ve biliyorsun­uz, üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Bir bakıma 'her günle' ilgili. ❏ Hayranları­nızı ikiye bölen bir tartışma var: Courtney sahnede mi daha iyi yoksa

stüdyoda mı?

İkisinin şartları farklı tabii. Stüdyoda sihirli bir an zaptediliy­or, değiştireb­ilirsiniz ya da manipüle edebilirsi­niz. Canlı performans ise bazen berbat bazen mükemmel olabilir. Öngörüleme­z bir şey. Sahne çoğu zaman daha büyük bir enerji ister. İkisinin büyüsü ayrı, biri daha iyi diyemem. ❏ İstanbul öncesi nasıl hissediyor­sunuz ve Türk seyircisi sizden ne beklemeli?

Çok heyecanlıy­ım. Grubumu getiriyoru­m. Biz sahnede enerji üretiyoruz. Duygularda­n doğan yüksek bir enerji. Çok eğlenceli olacak!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye