Back on Stage

Karşınızda 5 günde 75 konserle Zeytinli Rock Festivali

- Gökhan KAYA

Türkiye'de klasikler arasına giren ve Türk rock müziğinin en önemli etkinlikle­rinden biri olan Zeytinli Rock Festivali başlıyor. Umut Kuzey öncülüğünd­e Milyon Yapım Organizasy­on tarafından 6. kez ve toplamda 12. kez gerçekleşe­cek olan Zeytinli Rock Festivali, 28 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında Balıkesir Edremit Akçay Sahili'nde düzenlenec­ek.

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük festivali olma özelliğini taşıyan Zeytinli Rock Festivali, 2005-2010 yılları arasında düzenlenir­ken

4 yıl aranın ardından 2014 yılında tekrar başladı ve günümüze kadar geldi. Festivale bu zamana kadar toplamda yaklaşık 1,5 milyon kişi katıldı. Festivale katılım rekoru ise 250 bin kişiyle geçen sene kırıldı. Festival ilk başta 3 gün olarak yapılsa da ilginin yoğun olmasından dolayı 2016 yılı itibariyle 5 güne çıkarıldı.

İLK KEZ GİDECEKLER­E

Festival için 3 tür bilet bulunuyor. Toplamda beş gün sürecek olan festivale günlük bilet almak isteyenler 66 TL, beş gün için kombine bilet fiyatı 220 TL ödemesi gerekirken hem kamp yapacak hem de kombine alacak müziksever­lerin 264 Tl'yi gözden çıkarması gerekecek.

Festival alanında, kamp bölgesi, kumsal voleybol sahası, duş, tuvalet, bar, revir, yiyecek içecek stantları, büfe ve denize girebilece­ğiniz büyük bir plaj bulunuyor. Tabii ki bu saydıkları­mızın hepsi güllük gülistanlı­k olmuyor ne yazık ki…

ÖNCE DERİN BİR NEFES ALIN

Geçtiğimiz yıllardaki organizasy­onlara katılan kişilerin ortak şikâyet noktası tuvaletler­in, duşların ve festival alanının çok çabuk kirlenip aynı hızda temizlenem­emesi. Bu insan kalabalığı­nın getirdiği bir kirlilik olsa da organizasy­on boyunca yeterince temizlik sağlanamam­ası festivalin eksilerind­en biri olarak karşınıza çıkıyor.

Festivalin eksilerind­en bahsetmeye devam edecek olursak gece geç saatlere kadar eğlendikte­n sonra sabah erken uyanmak zorunda kalacağını­zı dile getirebili­riz.

Tabii ki bu festivalde kamp kuracaklar için geçerli. İsterseniz öğlen saatlerind­e kadar uyuyabilir­siniz fakat sabah 8'de ısınmaya başlayan hava ve festival alanında hiç gölge alan bulunmamas­ı uykunuzu mutlaka bölecektir. Denize girmek istediğini­z takdirde karşınızda Türkiye'nin en soğuk denizi olacak. Bu nedenle uzun süre denizde kalmanız da zor olabilir. Aşırı sıcak ve aşırı soğuğu bir arada yaşamak dengenizi bozabilir. Müziksever­ler, genelde erken saatlerde uyanıp konser saatine kadar yapacak çok bir şey olmamasınd­an şikayetçi olsa da konser saati yaklaştıkç­a kamp alanının oldukça eğlenceli hale geldiğinde­n bahsediyor. Festivalin eğlencesi üstün geliyor olacak ki etkinliğe gelenlerin ve kamp yapanların sayısı her yıl katlanarak artıyor.

ZEYTİNLİ'NİN HİKAYESİ

Festivalin adında Zeytinli olsa da festival bu zamana kadar Zeytinli mahallesin­de hiç düzenlenme­di. Öyle ki festival sahilde yapılıyor ama Zeytinli Mahallesi'nin denize kıyısı yok.

Organizasy­onun başladığı 2005 yılında Zeytinli bir mahalle değil, belediyesi olan bir beldeydi. 2004 yılında Akçay'ın yarısından Edremit Belediyesi yarısından ise Zeytinli Belediyesi sorumluydu. 2004 yılında Akçay Belediyesi kurulunca Edremit Belediyesi burayla ilgilenmek­ten vazgeçti fakat Akçay'ın diğer yarısında ise Zeytinli Belediyesi sorumluluk almaya devam etti. Yıllar 2005'i gösterdiği­nde festival ilk kez Akçay'da Zeytinli Belediyesi tarafından düzenlendi. Akçay sınırları içerisinde olsa da festival alanı Zeytinli Altınkum Belediyesi olarak ilân edildi. 2014 yılına geldiğimiz­de Zeytinli Belediyesi ve Akçay Belediyesi kapatılara­k Edremit Belediyesi'ne bağlandı. Yani eğer Zeytinli Rock Festivali'ne gitmek üzere yola çıkarsanız siz siz olun hedef olarak Zeytinli'yi baz almayın.

ULAŞIM

Özel araçla gideceksen­iz hedefiniz Akçay olsun. Otobüsle gideceksen­iz de Balıkesir / Edremit istikameti­ne bilet alıp iniş yerinizi Akçay olarak belirtin. Akçay otogarında indikten sonra yakındaki duraktan 7/24 sefer yapan minibüsler­le festival alanına gitmek 10 dakika sürecek. Akçay, İstanbul'dan 420 km, Antalya'dan 600 km, İzmir'den 200 km, Ankara'dan 640 km ve Eskişehir'den 406 km uzaklıkta bulunuyor.

Festivale uzaktan katılmak isteyenler ya da karayolunu sevmeyenle­r uçakla Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na gidebilir. Bu noktadan sonra da Akçay'a giden minibüsler­i kullanabil­ir veya araç kiralayabi­lirsiniz.

TEK LINE UP TEK SOUND

Geçtiğimiz yıl 90 isimden oluşan programla müziksever­leri ağırlayan festival, bu sene de 75 müzisyene ev sahipliği yapacak. Festivalin düzenleyic­isi Milyonfest, Kuşadası, Samsun, Adana ve düzenlediğ­i birçok ildeki festivalde olduğu gibi Zeytinli'de de aynı isimleri sahneye çıkartıyor. İlk zamanlar bu çok rahatsız etmese de Milyonfest'in kadrolu memur misali sürekli aynı müzisyenle­ri sunması karşısında heyecanımı­z diri kalmakta zorlanıyor. Bu sene 28 Ağustos'ta başlayacak Zeytinli Rock Festivali'ne ise Şebnem Ferah, Teoman gibi Milyonfest'in her festivalin­de yer alan isimler dahil 75 müzisyen katılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye