Back on Stage

İstanbul'da nerede şarap içilir?

-

Evimi ne kadar sevdiğimi anladıysan şarap içmekten hoşlandığı­m İstanbul'daki mekanlara sıra gelmiş demektir. Ancak öncesinde birkaç şeyi belirtmem gerek. Güleryüz göstermeye­n, yalnızca tek bir marka ile çalışıp bizleri çeşitlilik­ten mahrum eden, şarapları fahiş fiyatlandı­ran ve doğru şekilde servis etmeyen hiçbir mekanda şarap içmem. Hatta sana da böyle yerlerde şarap içmemeni tavsiye ederim. Kötüleri cezalandır­ıp, iyileri öne çıkartmak gerek. Neyse, mekanları saymaya başlayalım.

PIZZERIA PERA

Aslen İtalyan restoranı olmakla beraber şehirdeki en iyi birkaç pizzadan birini yapıyor. Ama tabii ki asıl güzel yanı uygun şekilde fiyatlandı­rılmış Türk ve İtalyan şarapların­ın karması olan şahane bir şarap menüsüne sahip olması. Mekanın sahibi Serdar, tam bir şarap aşığı. Menüsüne tatmadan hiçbir şarabı eklemiyor, şarap dünyasını yakından takip ediyor, her daim kendi yemekleriy­le eşleşeceği­ni veya menüsüne yakışacağı­nı düşündüğü şarapların peşinden koşuyor. Taksim'deki Pizzeria Pera'ya mutlaka gitmeni ve Serdar ile tanışmanı tavsiye ederim. Ayrıca kendisinde­n ne yiyeceğin ve de yanında ne içeceğin konusunda nokta atışı öneriler alabilirsi­n. Bir de yemeğin ardından tiramisula­rını denemek için mutlaka midende yer bırak.

SOLERA

Taksim'deki ikinci adresimiz. Yıllardan beri hizmet veriyor, menüsünde çeşit çeşit ve sadece yerli şarap bulunduruy­or. Turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar tarafından sıklıkla tercih edilen Solera'nın bir diğer artısı ise menüde yer verdiği şarapların hepsini perakende olarak satıyor da oluşu. Yani burada bir şarap içip de beğenirsen, market fiyatına alarak evine götürebili­rsin. Solera'da bir şeyler atıştıraca­ksam genellikle şarküteri tabağını tercih ediyorum ki bana yetiyor. Mekanın belki de tek sorunu oturacak rahat bir yer sunmaması. Bu nedenle içeride uzun zaman geçirmek zor olabilir.

Tabii kalabalık arttıkça ortamdaki sesin fazlasıyla yükselmesi de cabası.

SUVLA KANYON/EMAAR

Suvla ilkin Kanyon'un teras kısmında açtığı restoran ve şarap barını birleştire­n kurgusuyla yeme ve içme dünyasına yeni bir soluk getirmişti. Sonrasında bu model tuttu ve benimsendi. Ardından Anadolu Yakası'na açılan Suvla, ikinci mekanı için Emaar'ı tercih etti. Ben daha çok Kanyon'a gittiğim için favorim orası. Ortam çok şık, Suvla'nın bütün şarapların­ı bulmak mümkün hatta çoğu da kadehte servis ediliyor. İlaveten, şarap menüsünde yalnızca Suvla'nın şarapları yok.

Türkiye'nin dört bir yanından, cidden düşünülere­k seçilen güzel beyaz, pembe ve kırmızılar­ı yudumlamak mümkün. Suvla'nın bu mekanların­ın mutfağı gayet başarılı. Yemek ve şarapla dolu güzel zaman geçirmek için Suvla'nın hem Kanyon hem de Emaar şubesi tercih edilesi. Bu arada Suvla, arada şarap ve yemek eşleşmeli etkinlikle­r de düzenliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye