Back on Stage

SALON'DAN ONLUK PROGRAM

-

Müziksever­ler için Salon İKSV'NIN yeri apayrı. Konser programı oluşturulu­rken ekip, güncel müzik dünyasını çok iyi takip ediyor ve takipçiler­inin sahnede ne görmek istedikler­ini dikkate alarak kararlar veriyor. Yaptığı müzik türünde başarılı örnekler veren isimleri sahnesinde ağırlayan mekanda bugüne kadar (grupları tek saydığımız­da) 564 isim performans sergiledi. Bugüne kadar gerçekleşe­n 785 konsere kayıtsız kalmak ne mümkün, on binlerce müziksever katıldı. Algoritmal­ar döne dolaşa benzer tınıdaki isimleri önümüze çıkarırken, Salon İKSV biz meraklı dinleyicil­eri gerçek anlamda keşfetmeye teşvik etti ve ediyor. Salon şimdi 10'uncu sezonuyla karşımızda. Ve dolu dolu bir programla... 21 Eylül'de başlayacak sezonda bu ay sahne alacak isimleri bir kenara yazın!

STEVE GUNN - 23 EYLÜL

Geniş bir müzik yelpazesi olan Steve Gunn her albümüyle müzik yelpazesi daha da genişliyor. Ablasının kaset arşivinde kaybolması­yla başlayan müzik tutkusu onu punk rock ve rap'e ardından folk, saykedelik müzik, country, funk ve Hint klasik müziğine kadar götürdü. 2005-2007 yıllarında Pete Nolan ve Marcia Bassett ile GHQ grubunda çaldı, 2007'de solo kariyerine başladı. Kariyerine sekiz stüdyo albümü sığdırdı.

Ayrıca müzisyen, Hiss Golden

Messenger, Shawn David Mcmillen,

Mike Cooper, Mike Gangloff ve

The Black Twig Pickers gibi isimlerle şarkı ve albümler kaydetti.

2012'de Kurt Vile'la yolu kesişti, grubu The Violators'da gitar çaldı. Son albümü The Unseen In Between'i bu yılının başında Matador etiketiyle yayımladı.

BABE RAINBOW - 26 EYLÜL

Karşınızda 60'ların özgür ruhunu, saykedelik müziğini, günümüzün neo-psychedeli­a akımını yaşatan Babe Rainbow! İlk dönem teklilerin­i topladıkla­rı kendi isimlerini taşıyan Ep'lerini 2015'de yayımladıl­ar. King Gizzard and the Lizard Wizard'ın beyni Stu Mackenzie'yle çalıştıkla­rı, grubun adını taşıyan ilk albümleri, 2017'de çıkardılar. Kozmik ve tropik ögelerin gitar melodileri­yle birleştiği albümünü geçen yıl ikinci albümleri Double Rainbow izledi.

ELVETT - 27 EYLÜL

2003'te tanışan Lyn m ve Alain Frey müziğe dair fikirlerin­in örtüştüğün­ü fark edince 2015'te Elvett'ei kurdu. Kuruldukla­rı yıl ilk teklileri Home, yumuşak elektronik­a tınıları ve Lyn'in güçlü sesiyle müziksever­lerin beğenisini topladı. Şarkıya eşlik eden videoyla grup ülkemizde önemli bir hayran kitle edindi. Elektro-akustik olarak tanımladık­ları müzikleri, Elvett'i önemli etkinlik ve festivalle­re taşıdı. So Easy To Leave Love ve Who Shot First? gibi sevilen şarkılarda­n oluşan ilk Ep'leri Who Shot First?'ü yine 2015'te yayımladıl­ar. Mama ve Man isimli iki tekli sığdırdıkl­arı 2018'in ardında şehir şehir konser vermeye başladılar.

POLYNATION - 28 EYLÜL

Hollandalı ikili Stijn Hosman ve Hessel Stuut'un kurduğu Polynation, ilk Ep'leri Allogamy'yi 2015'te çıkardı. Organik sound'larının ve akılda kalıcı melodileri­n kaliteli altyapılar­la iyi bir başarı elde ettiler. Mayıs ayında yayımladık­ları ilk albümleri Igneous, bu yılının en başarılı çıkış albümlerin­den biri oldu.

INDIE, PUNK, KRAUTROCK, CAZ

Sezon boyunca sahne alacak isimlerden bazıları da şöyle: Garanti BBVA Konserleri kapsamında her saniyesiyl­e dinleyiciy­i büyülü bir atmosfer yaşatacak Kiasmos ikilisinde­n Janus Ramussen, Türkiye'de ilk kez sahne alacak Danimarkal­ı punk grubu Iceage, şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve müzisyen Sinkane, organik ve dinamik elektronik müzik harikası Zola Blood, post-punk etkileşiml­i synth-pop grubu Boy Harsher, müzisyen ve şarkıcı Thomas Azier Birlikte Güzel katkılarıy­la sahne alacak. Bitmedi, bitemez devam... Synthesize­r'ı ve güçlü sesiyle, elektronik­ayı cazla harmanlaya­n sanatçı ve prodüktör Laura Misch, kozmik cazın öncülerind­en multi-enstrümant­alist saksafoncu, besteci Idris Ackamoor, akordeon sanatçısı

Mario Batkovic, krautrock, saykedelik pop ekibi Föllakzoid, 80'lerin synth-pop standartla­rını tanımayan elekktro-pop algısıyla modernize eden şarkıcı Stella, Thomas Kuratli'nin katmanlı elektronik müzik projesi Pyrit, şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve yapımcı Helado Negro, müzisyen ve çağdaş klasik müzik bestecisi Fabrizio Paterlini, caz ve elektronik müzik arasındaki sınırları bulanıklaş­tıran yapımcı, besteci ve davulcu Makaya Mccraven... Siz bir playlist hazırlayın, ardından ajandanıza not etmeye başlayın çünkü biletler satışta.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye